Mediji "nacrtali" novi Juventus, odbranu nećete prepoznati, da li je ovo dovoljno za nastavak dominacije?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.05.2018.
07:33
Izvor: Sportske.net

Četiri pojačanja već poznata, peto veoma blizu, to neće biti sve, ali sa novom odbranom i ponovo dugačkom klupom teško je videti da neko može da priđe Juventusu...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je sedmi put u nizu osvojio titulu, vezao četiri duple krune, slede dani odmora za ekipu, proslava je za vikend protiv Verone.

Onda sledi prelazni rok, mada je većina poslova završena.

Naime, već se zna da se sa pozajmice vraćaju Kaldara i Spinacola, da je Emre Džan stigao kao slobodan igrač i da je pred vratima kluba Darmija.

Otići će Aleks Sandro koji nije ni pozvan na Mundijal što bi moglo da bu obori cenu, u četvrtak će Bufon saopštiti da se povlači, a po svemu sudeći, klub osim Lihštajnera i Asamoe napušta i Mario Mandžukić koji ima ponudu iz snova iz Kine.

"Gazeta delo Sport" kaže da je prva sledeća meta Morata koji će biti alternativa Iguainu, a da je moguće, da ako se ukaže prilika stigne još jedan kvalitetan vezni igrač, mada nema naznaka ko bi to mogao da bude osim Pelegrinija.

Ono što je izgleda tačno je da se Juve ohladio kada je Marsijal u pitanju, problem je što već imaju veliki broj igrača po bokovima, što se starteri znaju, vratiće se verovatno i Pjaca sa pozajmice.

Gazeta je nacrtala prvu postavu Juventusa za narednu sezonu i procena je da će im se teško ko suprotstaviti, mada će odbrana doživeti velike promene.

Šćešnji je prvi golman, Perin iz Đenove bi mogao da mu bude alternativa.

U odbrani desno bi trebalo da bude Darmijan koji može da igra oba boka, štoperski tandem činiće Benatija i Kaldara, sa Kjelinijem, Ruganijem i Barzaljijem kao alternativama.

Levo je Spinacola, u veznom redu Emre Džan, Matuidi i Pjanić, za Kediru nije sigurno da će ostati, Sturaro verovatno odlazi, a Markisio ne želi da ide.

U napadu Dibala, Daglas Košta i Iguain su sigurni, Bernadeski, Kuadrado i Pjaca su verovatno alternative po bokovima, dok će se Morata, ako stigne boriti za mesto sa neprikosnovenim "Pipitom".

Dakle:

Šćešnji,
Darmijan, Benatija, Kaldara, Spinacola,
Džan, Pjanić, Matuidi,
Daglas Košta, Iguain, Dibala.

Jasno je da će Alegri menjati formacije, da ima prostora da kombinuje, da će ponovo imati veoma jak roster i dugačku klupu, pa se mnogi pitaju da li će bitka za osmu titulu u nizu biti rešena pre nego što je počela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bratuska_Blueboy
Tuesday, 15.05.2018
19:03

Ma koji Kaldara i Spinacola nisu jos dovoljno zreli

avatar
juve mojsa
Tuesday, 15.05.2018
17:02

samoo jos taj jedan sraf u sredini tipa isco,verati,eriksen,pa i modric..onda bi bili stvarno eklipa za sve trofeje bez bojazni!

avatar
The_Matrix
Tuesday, 15.05.2018
12:07

Kada se ovako pogleda dobar je to tim, ali mediji su zaboravili na njihove glavne igrace Orsata, Rokija, Taljaventa.... Sa njima u timu naravno da jesu

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Tuesday, 15.05.2018
13:43

Jel ti lakse ?

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 15.05.2018
11:26

S ovim timom stvarno bi bila umetnost uzeti titulu. Ali ne verujem da su ostali timovi bas toliko nesposobni da to dozvole.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 15.05.2018
09:27

Lako je njima kada im je ,,klupa,, uvek jaca za min 3 igraca ,, u crnom,,

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 15.05.2018
09:14

Nije isto kada samo zamenis imena i kazes dobra odbrana. Bufon, Kjelini, Barzalji igraju godinama zajedno, jeste vreme da se menja ali radikalne promene traze uigravanje.

avatar
Mangus
Tuesday, 15.05.2018
08:35

Mislim da ce bernadeski igrati pre Dibale, ako je ova sezona pokazatelj.nSto se odbrane tice, koliko je realno da Kaldara uzme mesto Kjeliniju, i sta li se desava sa Ruganijem kad je i dalje rezerva.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 15.05.2018
08:11

Kjelini ce igrati pre Kaldare

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Tuesday, 15.05.2018
07:51

Zdravi Chielini ne dolazi u obizr da ostane na klupu ... Iako u serija a verovatno ce sansu dobivati vise Caldara u paru sa Rugani i levo Spina a desno De sciglio i to verovatno bi bio i jedan vid na temelj i u reprezentaciju za buduci period. Napad i sredinu necu da komentarisem mislim da je skoro pa perfektna pogotovo napad imajuci u obizr ko sve je i na klupi ali mislim da u vezni fali pored Cana uste jedan vezni igrac da se uzme pa mozda bi imao jednu bombu prelaznog roka - SMS ...