Mbape zvani čudo, PSŽ dobio vetar u leđa

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.08.2020.
14:59
Izvor: Sportske.net

Francuz se oporavlja brže od svih očekivanja.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Kilijan Mbape je pre nedelju dana zadobio povredu članka zbog koje se svaki navijač Pari Sen Žermena uhvatio za glavu, ali, sada stižu dobre vesti.

Iako se spekulisalo da će Mbape sigurno propustiti duel sa Atalantom u četvrtfinalu Lige šampiona, navodno, on bi mogao da bude spreman.

Radio Monte Karlo i ostali francuski mediji prenose da Mbape daje pozitivne signale, da se oporavlja brzo i da njegov nastup protiv Atalante više nije toliko nemoguć.

Lekarski tim će pratiti situaciju iz dana u dan, Parižani se krajem nedelje sele u Portugal, gde nastavljaju pripreme za napad na Ligu šampiona.

Utakmica PSŽ - Atalanta na programu je za tačno 10 dana, 12. avgusta u 21.00.

Mbape je ove sezone postigao 30 golova i dodao 18 asistencija na 34 utakmice za PSŽ.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 02.08.2020
20:55

Neću da se hvalim, jer to i nije nekakvo posebno *znanje*, ali to je bila moja prognoza čim sam pročitao o čemu se radi i video kako je povreda nastala. Imam i lično iskustvo, pisao sam da sam - igrao fudbal, a bio sam približne građe i veoma, veoma brz, čak sam igrao na sličan način (naravno da se ne poredim), kao Mbape. U svojoj jedanaestoj sam prvi put - istegao ligamente, u doskoku mi je leva noga skliznula prema unutra tako da sam nalegao na zglob, a to je vrlo često slaba tačka sprinterskih zglobova. Ono što je takođe karakteristično za takve zglobove, naravno, kad si mlad, jeste - brz oporavak. Ranije, u to, moje vreme, se to lečilo dvonedeljnim mirovanjem i *čuvanjem* odnosno zaštitom povređenog zgloba - ligamenata. Međutim već od kraja osamdesetih, agresivno se ledom spušta otok, a potom postepeno opterećuje i sam zglob, tako da ni mišići ne stignu da atrofiraju, pa oporavak od takve povrede bude već posle 4 - 5 dana, a već posle 10 igrač može - normalno da trenira i igra.