Matić o Srbiji za zvanični magazin Mančester junajteda

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.10.2018.
13:28
Izvor: Sportske.net

Nemanja Matić je dao jedan opširan intervju za magazin "Inside United", zvanični magazin Mančester junajteda.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Koja je Matićeva "srpska priča"?

Tako su u magazinu "Inside United" dali naslov za intervju NemanjeMatića koji je govorio o svom životu u Srbiji.

Govorio je o tome kako je uživao u svom selu po imenu Vrelo u opštini Ub, kako se igrao sa drugarima po čitav dan, uglavnom su igrali fudbal. Zatim je govorio o tome kako je njegov otac bio trener kada je on imao 7-8 godina.

"Davao sam po dva-tri gola na utakmici i on mi je govorio da to nije dobro. Bila su to teška vremena za mene", smejao se Nemanja Matić.

Zanimljivo da je srpski reprezentativac koji je trenutno povređen bio i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu.

"Četiri godine sam proveo u Zvezdi, godinu i po dana u Partizanu. Bila su to lepa vremena, Partizan i Crvena zvezda su dva najveća kluba, mnogo sam naučio tamo", rekao je Matić.

Usledila je priča o istoriji, o rivalitetu Crvene zvezde i Partizana, ali i o njegovom klubu čiji je delimični vlasnik, Vrelu. Dobro je poznato koliko Nemanja pomaže ovaj klub i uopšte svoje selo, pa i opštinu Ub. Kaže i da koristi uvek priliku ako ima dan ili dva slobodno da ode do Vrela i obiđe fudbalere.

"Tri puta uzastopno smo osvojili prvenstvo i plasman u viši rang! Pre tri godine smo osnovali klub i svake godine smo prvi. Imamo osamdeset utakmica do sada i samo jedan poraz."


Govorio je o Draganu Džajiću za koga kaže da je najbolji fudbaler Jugoslavije ikada, kako je bio najbolje levo krilo na svetu, a potom je okrenuo na stadione u Srbiji i na talente.

"Da, Srbija je oduvek imala talente. Jedino što nama fali jesu uslovi. Nemamo previše stadiona, uglavnom su stari i nisu moderni. Sada mislim da savez radi na tome da poboljša uslove", ističe on.

Naravno, dotakli su se teme i Mundijala, Matić kaže da mu je bila čast što je igrao za Srbiju, ali da je ekipa mogla bolje u meču protiv Švajcarske.

"Morali smo bolje u drugoj utakmici. Nismo imali dovoljno iskustva da to učinimo. Najbitnije je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Nemanja Matić.

Kompletan intervju na engleskom jeziku pročitajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke