Martinez sa "Crvenim Đavolima" do 2022. godine!

Autor: Beta Beta
sreda 20.05.2020.
12:41
Izvor: Beta

Sada je sve jasno.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez produžio je ugovor i vodiće taj tim bar do Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

"Kriza zbog koronavirusa je malo usporila proces, ali produženje ugovora je završeno i sada je zvanično", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Belgije.

Martinez (46) će takođe nastaviti da obavlja funkciju tehničkog direktora Saveza.

"Ovo će Martinezu omogućiti da nastavi svoj rad, postavi temelje za budućnost belgijskog fudbala i obučava osobu koja će ga naslediti na mestu tehničkog direktora posle Svetskog prvenstva", dodaje se iz Saveza.

Martinez je Belgiju preuzeo 2016. kao zamena za Marka Vilmotsa, koji je dobio otkaz posle eliminacije te godine u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Reprezentaciju Belgije je vodio do polufinala na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Sledeće dve i po godine će biti posebno intenzivne za našu reprezentaciju, kada se računa Evropsko prvenstvo, Liga nacija i kvalifikacije za svetski šampionat, kao i završni turnir", rekao je Martinez.

Belgija je trenutno prva na rang listi FIFA, ispred Francuske i Brazila. Jedan je od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva koje će se zbog pandemije koronavirusa održati narednog leta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke