Martinez priznao: "Teško je zadržati najbolje(g)"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 14.03.2016.
11:41
Izvor: Sportske.net

Trener 'Karamela' veruje da je činjenica da jedan Mančester Junajted nije uspeo da zadrži Kristijana Ronalda dokaz da nijedan klub ne može da garantuje da će uspeti da zadrži svoje najbolje igrače.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Šef struke Evertona Roberto Martinez priznao je da je i dalje suočen sa poteškoćama u želji da zadrži sjajnog napadača Romelua Lukakua, uprkos novim investicijama u klubu.

Martinez je odševljen Lukakuovim nastupom tokom pobede Evertona od 2:0 nad ekipom Čelsija, za koju je Beligijanac svojevremeno i nastupao, ali veruje da bi takav meč mogao da pojača interesovanja sa raznih strana već ovog leta.

Everton je od strane novog većinskog vlasinka Farada Moširija dobio nove investicije, ali prema Martinezovim rečima to ne menja stvari, jer je svojevremeno i Mančester junajted rešio da proda Kristijana Ronalda, pa ni Everton ne može da garantuje ostanak svojh zvezda.

"To je verovatno bila jedna od najkvalitetnijih partija koje možete da vidite u FA Kupu. Gol je bio toliko dobar da nećete videti puno boljih", rekao je Martinez novinarima.

"Svake sezone najbitnija stvar je šta će se desiti od sada pa do kraja. Rekao sam više puta da je Kristijano Ronaldo prodat od strane Mančester junajteda što znači da to što Mančester nije uspeo da zadrži Ronalda pokazuje pravo stanje u današnjem fudbalu.

Ako vi prodajete igrače za takve količine novca to bi značilo da vi iz toga možete da izvučete dovođenje tri ili četiri nova igrača u vaš tim.

Sve se svodi na pojačanja, dovođenje pravih igrača za klub i mišljenja sam da smo mi uspeli u tome u prethodne tri godine", dodao je Martinez.

I pored toga, Martinez je uzbuđen zbog vremena koje dolazi pod vođstvom Moširija i vlasnika Bila Kenrajta.

"Čekaju nas veliki projekti i ubeđen sam da je gospodin Moširi rekao da ćemo sesti ovog leta i osmisliti šta je nabolje za 'Gudison', novi teren ili razvoj 'Gudisona'.

Želimo da budemo klub koji će igrati Ligu šampiona, tim koji dobija i uveren sam da svaki navijač Evertona to želi.

Moramo da idemo korak po korak i da nastavimo sa utakmicama kakvu smo imali protiv Čelsija
", izjavio je Martinez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Hn
Wednesday, 16.03.2016
00:45

Everton je tim koji je motivisan jedino protiv najboljih,dok protiv slabijih ekipa igraju sa dosta potcijenjivanja i tu prosipaju bodove,ako uspiju da nauce da dobijaju takve meceve mogu u Evropu bez problema.

avatar
John Cena
Monday, 14.03.2016
15:44

Tesko je zadrzati najbolje jedino ako oni zele da idu

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 14.03.2016
13:27

Nema sanse da zadrze Lukakua

avatar
mrancic
Monday, 14.03.2016
12:58

Novi konkurent za titulu iduce sezone. Kao i Vest Hem.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 14.03.2016
14:11

Uz duzno postovanje za Everton, Martineza i njihove navijace, jako tesko. I dalje ih muci sto igraju po sistemu toplo-hladno, a pritom sledece sezone Celzi, Siti, Liverpul, pa i UTD ce jurisati na sam vrh, zajedno sa Totenhemom i Vest Hemom. Nema mesta u vrhu za sve

avatar
Dusan Petrovic
Monday, 14.03.2016
17:50

Jesi li smeo tako da garantujes i za Lester pred pocetak ove sezone???Nikad ne znas sta nosi buducnost...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 14.03.2016
14:45

kakav liverpul bre

avatar
cukambre
Monday, 14.03.2016
14:34

Everton kad bi doveo 2,3 dobra igraca,pod uslovom da zadrze najbolje,bice konkurent za top4,a i za titulu.