Marsijal u seriji, Junajted bolji bez Lukakua!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.10.2018.
18:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester junajteda su u okviru 10. kola Premijer lige na svom stadionu dočekali Everton.

EPA-EFE/JON SUPER
EPA-EFE/JON SUPER

Povezane vesti

Puleni Žosea Murinja slavili su na "Old Trafordu" protiv Evertona sa 2:1 (1:0) u jednom od najboljih mečeva "Crvenih Đavola" ove sezone.

Portugalac je odlučio da u startnih 11 ne uvrsti Romelua Lukakua posle dužeg vremena, šansu je kao najistureniji dobio Rašford.

Od starta su domaći fudbaleri igrali bolje, prvu priliku imali su preko Mate u 19. minutu, ali je udarac glavom Španca završio u rukama Džordana Pikforda.

A onda, u 26. minutu, Idrisa Gej ruši Marsijala u svom kaznenom prostoru, a sudija Mos pokazuje na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Pogba, Pikford sjajno brani njegov pokušaj, ali lopta se ponovo odbija na nogu Francuzu, koji ovoga puta ne greši, 1:0 za Junajted.

Samo par mintua kasnije, Rašfrod postiže drugi gol za "Đavole", ali ga Mos opravdano poništava, engleski napadač je bio u ofsajdu.

Do kraja prvog dela igre nije bilo izglednijih prilika, da bi nakon četiri minuta igre u natavku Entoni Marsijal nastavio svoju seriju.

Nakon pasa Pogbe, raspalio je sa ivice kaznenog prostora po lopti postigao sjajan pogodak za 2:0. U fantastičnoj formi je Francuz, kojem je ovo treći gol u na poslednja dva susreta u PL.

U 52. minutu velika šansa za Bernarda na drugoj strani, ali je Brazilac iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Nakon toga, u samo par minuta, dve velike šanse za Junajted, najpre je Pikford fantastično zaustavio pokušaj Rašforda, da bi potom engelski čuvar mreže još jednom briljantno reagovao nakon pokušaja Pogbe.

Na teren je potom ušao Lukaku, a odmah je usledila šansa za goste, u 72. minutu izgledna prilika za Kolmana, ali je desni bek Evertona prebacio čitav gol domaćina.

A onda, samo četiri minuta kasnije, nakon greške Pogbe velika šansa za Everton, Ričarlison je bežao odbrani Junajteda, ali ga je Kris Smoling srušio, penal za goste.

Odgovornost je preuzeo Sigurdson, Islanđanin retko greši sa kreča, što se pokazalo i ovog puta, efektno je zatresao mrežu nemoćnog Davida De Hee za 2:1.

U nadoknadi vremena velika šansa za Marsijala, pobegao je odbrani Evertona, ali je u situaciji jedan na jedan sa Pikfordom previše nonšalantno reagovao, pa je engleski golman sačuvao mrežu. Junajted je do kraja  zadržao prednost i upisao novi trijumf.

Petom pobedom u sezoni preskočili su upravo Everton na tabeli, sada su osmi sa 17 bodova, "Karamele" odmah ispod njih sa dva boda manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 29.10.2018
00:09

Prosle godine sam jos rekao da je Marsijal najbolji igrac koji Junajted ima a Lukaku panjina koja ce dati het trik Fulamu pa ga sledecu utakmicu nigde nece biti. Pogba je odlican igrac ali uz nekoga ko ce da bude lider ekipe jer on jednostavno to nije. Odbrana skripi i potreban je remont. Postoji manjak slobodnih a dobrih trenera i ja ne bi otpustio Murinja vec mu dao odresene ruke jos 1-2 godine bez produzetka ugovora. Ne vidim trenera koji bi bio konkurent za titulu sa ovakvim timom, jeste Murinjo kupio neke igrace koji su sad tu ali dosta ih je i tudja zaostavstina kao i cinjenica da Junajted nije vise toliko privlacan klub za igraca kao ranije

avatar
mrancic
Sunday, 28.10.2018
21:21

Promena igre,Marsijal u usponu.Od ostalih Fred neozbiljan,Rašford neupotrebljiv.Pogba može mnogo ali ne može da trpi breme odgovornisti.Lindelof odličan u duel igri ali se ušeprtlja kad ga dobije pa greši u dodavanju.Treba mlađi da se srame od Janga.Odakle onom čoveku snaga.Pravi kapiten.Murinjo će ispustiti Pereiru i Ereru.Mora se kupovati u januaru.Jedan štoper,Jedno krilo i vezni.Junajted mora da nađe vođu.Od igrača koje ima ja ga ne vidim.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 28.10.2018
21:16

Kakvo sramno izvodjenje penala... Ocajno nam trebaju pojacanja, sve dok nam igraju klovnovi poput Janga, Smolinga itd itd da ne nabrajam necemo nista da vidimo!

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 28.10.2018
22:59

Ko sto tebe ne vidimo kad Junajted izgubi, obican gloryhunter :DDD

avatar
2009-2019: DOVOLJNO?
Sunday, 28.10.2018
21:05

Kakav Zose bre? Kajzer Soze!

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.10.2018
20:33

Ako ima ikakve sumnje onda posle ove utakmice je svaka otklonjena. Pogba nije za Junajted. Na ovakvoj utakmici onakva nonsalancija kod izvodjenja penala. Prodati ga za koliko god i dovesti Rubena Nevesa. Decko kida. Sto se igre tice, mali pomak. Dosta brza igra i cirkulacija lopte. Rasford kao i svaki englez precenjen. Mada sticem utisak i kod njegove i Marsijalove sanse da je presudila nervoza posto igraju pod ogromnim pritiskom. Lindelof solidan ali Smoling pod hitno na prodaju i da se dovede jedan vrhunski stoper. Sve u svemu opet nekako neubedljivosl sveel to izgleda.

avatar
Sunday, 28.10.2018
20:28

zna hoze sta radi ,sad će perez ga svim silama htet

avatar
Antihepi
Sunday, 28.10.2018
22:58

Нека га води!

avatar
Nikola M.
Sunday, 28.10.2018
20:26

Ne znam kad je poslednji put Junajted rutinski priveo utakmicu kraju... Pogba ne može da se oslobodi onih momenata 'zašto da odigram jednostavno, kad mogu komplikovano', koji ga koče da bude bolji igrač. To je već treći ili četvrti put samo ove sezone da se njegovim greškama primaju golovi. Do tog momenta je imao dobru utakmicu. Prečesto mu se dešavaju ' žute minute'. Marsijal je u dobroj formi, dobro igra i daje golove. Onaj zicer u finišu je morao da realizuje. Taman kad je Marsijal u formi niko drugi iz ofanzive ga ne prati. Rašford se ne sastavlja, Lukaku u užasnoj formi, bez gola mesec i po dana. Junajted vapi za desnim krilom. Svaki napad se odvija po levoj strani i tu je fokus svih zbivanja, a desna strana zjapi prazna. Dobro oni igraju po levoj strani, nego koliko bi bili opasniji da imaju i kvalitet na suprotnom delu terena, da rasterete malo ove, unesu dinamiku u igru i širinu u napadu. Solidna utakmica, solidan Junajted, mada sa istim boljkama...

avatar
RedDevil612989
Sunday, 28.10.2018
23:13

Svaka cast na komentaru. Ti si jedan od retkih navijaca koji ima objektivan uvid u to sta starno fali i sta valja u Junajtedu.

avatar
BlueMoon
Sunday, 28.10.2018
20:07

Igrac utakmice je definitivno Pol Pogba.Salu na stranu,u malo ozbiljnijem klubu bi bio samo skupa rezerva.

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 28.10.2018
20:45

U preozbiljnom klubu pout Juventusa je bio starter,u reprezentaciji je i dalje. Ko gleda Francusku cesto vidi sta Pogba ume a sta ne. To su i u Juventusu prepoznali al ne i Murinjo.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 28.10.2018
20:47

U svakom velikom klubu bi igrao, samo neozbiljan covek moze da misli drugacije... On ima psihicki problem, ne sme da bude najveca zvezda u timu, tad krecu gluposti... Dok ke u Juventusu imao veca imena od sebe, igrao je kao sat...

avatar
Antihepi
Sunday, 28.10.2018
20:05

Не знамо да убијемо утакмицу. Треба нам топ штопер. Погба почиње да ме нервира са залетањем код пенала. #MUFC

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 28.10.2018
20:03

kakvo zalijetanje Pogbe kod penala ono je ravno cirkusu haha

avatar
Stretford END 1878
Sunday, 28.10.2018
20:03

Pohvala za brzu igru i za izbacivanje segmenta bespotrebnog vracanja lopte golmanu sto stalno radimo, ali koliko god voleo da Murinjo podnese ostavku koliko sutra za neke stvari stvarno nije kriv, ona satirana pojava ima gol i asistenciju a najgori igrac na terenu, sta tu Murinjo da radi, zato mora da dodje neko sa cvrstim karakterom i da ukroti deriste. Idemo dalje GGMU!!!

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 28.10.2018
20:02

Malo bolje od onoga sto uglavnom prikazuju al opet nedovoljno za top4.

avatar
Sunday, 28.10.2018
20:01

Koliko je los Everton koliko su love slupali,kad vidis igrace na terenu koji igraju za njih morali bi da naprave pako ekipama iz TOP 6,ono igra nula ne mogu pas da ubodu,bez presinga losa postavka,nije ovaj Markos Silva kalibar za velike stvari Everton dok ne dovede neku trenercinu nista nece napraviti.

avatar
La bestia negra
Sunday, 28.10.2018
20:01

Jel neko moze da objasni recima ono zaostalo zaletanje pre penala,a i opet ga gluperda omasila sreca po njega pa mu se lopta odbila pravo na nogu samo tako i moze da da gol i pise sebi statistiku.