Marota tužan zbog otkaza, ali neko mora da prodaje i Ronaldove dresove?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 01.10.2018.
09:12
Izvor: Sportske.net

Vest i dalje na naslovnim stranama, jer je na terenu sve poznato, Juventus nema rivale. Ali i dalje kolaju razne teorije o tome zbog čega je jedan od tvoraca velikog Juvea eliminisan...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Juventus se odrekao Bepea Marote, vest je odjeknula kao bomba u noći velikog trijumfa nad Napolijem koji je šampiona već lansirao na velikih +6 na tabeli.

Usledilo je neočekivano, sam Marota je objavio da je odluka kluba da ne ostane na mestu generalnog menadžera i da mu mandat neće biti obnovljen 25. oktobra kada ističe.

On nije želeo da precizira šta će se dalje dešavati, ali je sinoć italijanskoj državnoj televiziji rekao da je veoma tužan, ali da je uvek bio timski igrač i da će poštovati odluku kluba, posle osam sjajnih godina i sedam titula prvaka, kao i potpune dominacije Juventusa.

Sve veliko što je napravio je praktično ostalo bez vrednovanja, ovakvom odlukom predsednika Anjelija, sa kojom braća Elkan, vlasnici FIAT-a nemaju ništa, kako je potvrđeno medijima iz korporacije.



Pisali smo i o teorijama koje kolaju o tome zbog čega je Marota odstranjen, ali izgleda da se iza svega krije novi zaokret i potpuna komercijalizacija Juventusa.

Naime, prema nekim informacijama, Anjeli je opsednut time da dostigne Real, Junajted, Bajern i Barselonu u prihodima, želi nove, mlađe ljude, hoće da monetizuje i Ronalda i uspehe Juventusa u Aziji.

Juventus već dugo zarađuje mnogo više od ostalih italijanskih klubova, ali želi da se uključi u bitku sa vodeća četiri kluba po prihodima. Zbog toga im je potreban direktor koji je više okrenut marketingu.

"Anjeli hoće nekoga ko će prodati još više Ronaldovih dresova", ironično je rekao Valter Veltroni bivši gradonačelnik Rima, ministar kulture i veliki navijač Juventusa.

On se, ne slaže da ovom odlukom predsednika, ali u poslovnim krugovima se tvrdi da Anjeli priprema klub za trenutak kada će Liga šampiona prerasti u Superligu, Juventus, Real i Bajern guraju taj projekat koji bi mogao da zaživi od 2024.

Zbog toga mlađi ljudi stupaju na scenu, što se sportskog dela tiče, Paratići, desna ruka Marote će naslediti svog šefa, on i Nedved će praktično upravljati sportskim delom.

Javljaju se i teorije da je Marota bio protiv dolaska Ronalda, ali on u tom transferu nije ni učestvovao, Paratići je vodio čitavu operaciju, Marota je osećao šta mu se sprema poslednjih meseci, njegov poslednji posao završen je još u januaru kada je obezbedio potpis Emre Džana kao slobodnog igrača.

U svakom slučaju putevi se razilaze, Marota već ima ponudu Napolija, ali želi da razmisli, pominje se i Junajted. Sa druge strane, kruže i priče da je Paratići bio na meti Junajteda, Barse i Totenhema i da Anjeli nije želeo da rizikuje, pa je praktično unapredio dosadašnjeg sportskog direktora u šefa svih operacija, kako bi ga zadržao u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 01.10.2018
12:55

Eto njega u Celziju kod Sarija,ipak je Celzi leglo italijana....

avatar
Mak-Juventino
Monday, 01.10.2018
11:59

I ja se ne slazem sa ovo ! Posle sve sto je uradio za Juventus , trebao je da ostane do kraja , koliko on zeli !

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 01.10.2018
11:15

Marota u Junajted, Vudvord u Juventus, eto resio sam vam probleme.

avatar
Lazar Mandic
Monday, 01.10.2018
11:08

Taman da ga dovede Arsenal posto je otisao Gazdis... ne bi se bunio!

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Monday, 01.10.2018
10:39

Fudbal ide napred sa velikom brzinom , Anjeli pokazao i dokazao da zna kako se radi i mora da prati trend i marketing ... Juventus se ekspresno priblizava Realu i Barsu po zaradjenih novca i medijsku paznju prvi cekor stadion koji mozda sobira 41000 malo manje od dr velikane ali sve prihode idu u Juventusovo kasu i karte su ekstremno skupi i uvek prodane, drugi J logo koja postaje brend i nadvor od fudbalskom oblastu i u modnom segmentu, otvaraju se hotele , restorane pod tom imenom, treci cekor je naravno Ronaldo , a cetvrtibce da bude kao sto je rekao Anjeli novi Ronaldo samo od oko 20 godina i pikirao je Mbape,Leroy Sane i Pulisic koji bi preplavio dresove na amerikansko tlu. Jednostavno je mora puno da se trosi a ta kombinacija sa odlican rad Juventusa bice dobitna kombinacija u svakom polju.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 01.10.2018
12:01

Samo sto to bice sve manje Juventus , a sve vise samo jos jedan Premierligaski klub ...

avatar
The_Matrix
Monday, 01.10.2018
09:32

Zanimljivo je da pored ovolike dominacije Juventusa oni na Azijskom trzistu nemaju ni trecinu navijaca kao sto imaju Inter i Milan koji su uz Real i Junajted najvoljeniji klubovi tamo. Imaju najvise navijaca u Italiji, ali su treci po ukupnom broju. Za Milanom i Interom tu kaskaju ozbiljno pa su im zato prihodi i pored silne dominacije i svog stadiona tek za nekuh 100tinak miliona veci nego kod Intera

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 01.10.2018
11:48

Inter I Juventus ne idu u istu recenicu trenutno odnosno vec dugo

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Monday, 01.10.2018
23:32

Treći po ukupnom broju?! Samo pogledaj koliko imaju pratilaca na fejsu ili instagramu ova tri kluba i sve će ti biti jasno. Juve ima više pratilaca nego oba kluba zajedno. Da žalost bude jos veca inter ni nema instagram profil. Po broju novih pratilaca Juve se mjeri sa Realom i Barsom. Isto tako po broju dresova. Juve je prošle godine prijavio prihode od 565 mil, a interovi su oko 280 mil. Milan ima još manje prihode. Kada saberemo cifre imaju manje prihode od Juvea zajedno. Sve je to bilo Prije dolaska Ronalda. Kakvi će tek biti slijedeće godine.