Marokanac izabrao 'Elf' pre otadžbine

Autor: Boban Filipović
petak 03.02.2017.
15:40
Izvor: Sportske.net

Talentnovani vezista Ajntrahta iz Frankurta rešio je da brani boje Nemačke.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ajmen Barkok važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Nemačkoj, a ako je verovati tamošnjoj štampi 'Panceri' prebrinuli su brigu da ga slučajno ne omami 'zov predaka'.

Reč je o 18-godišnjem veznom igraču Anjtahta iz Frankurta.

Barkok je debitovao u Bundesligi za klub iz svog rodnog grada jesenas ušavši sa klupe umesto našeg Mijata Gaćinovića na prvenstvenoj utakmici protiv Verdera. Bio je to debi iz snova, dao je gol za pobedu (2:1) u poslednjem minutu meča.

U dosadašnjem toku sezone odigrao je sedam utakmica i postigao dva gola.

Ovaj momak marokanskog porekla je nastupao za mlađe selekcije (U16, U17) reprezentacije Nemačke, a nedavno je odbio poziv iz otadžbine. U izjavi za 'Bild' istakao je da sledi primer Emrea Džana, koji je odrastao u istom naselju u Frankurtu kao on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 04.02.2017
08:49

Nismo ni sumnjali. Novac je glavni motiv, srca ni za leka. Igraci uvek odaberu jacu selekciju, bar ja ne znam ni jednog kvalitetnog igraca koji je birao srcem. Iskljucujem Kamonarezija koji je birao izmedju Argentine i Italije, ali ovde su obe reprezentacije odlicne.

avatar
Amar Zornic
Friday, 03.02.2017
16:53

voleo bih da se napravi sastav Africkih igraca koji su otadzbinu promenili za evropski zapad , to bi zasigurno bio silan tim

avatar
Miha
Friday, 03.02.2017
18:37

Pa Zidan, Benzema su Alzirci. Bas je smijesno da FIFA dozvoljava pravljenje klubova od reprezentacija. Kao sto si napisao, zamisli kako bi Afrika bila puna zvijezda. Steta, ali tako je kako je.

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 05.02.2017
21:37

u Belgiji i Francuskoj imaš toliko(što po prvoj što po drugoj ligi pa i u trećoj) taman da napraviš barem 10 repki plus klupe za rezerve.