Marko Nikolić zaustavio Atletiko na "simeoneovski" način!

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.11.2020.
20:48
Izvor: Sportske.net

Kakva disciplina i igra u odbrani protiv favorizovanog rivala.

EPA-EFE/Yuri Kochetkov / POOL
EPA-EFE/Yuri Kochetkov / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri moskovske Lokomotive remizirali su na svom stadionu sa Atletikom iz Madrida rezultatom 1:1 (1:1), u trećem kolu Lige šampiona.

Tim Marka Nikolića je danas zasluženo osvojio svoj drugi bod u grupi A, iako je Atletiko poveo i bio bolji rival, sa više prilika, tokom čitavih 90 minuta.

Marko Nikolić je odlučio da ukaže poverenje sunarodniku Slobodanu Rajkoviću, koji je igrao samo 45 minuta protiv Bajern Minhena ove sezone. Ipak, Srbin je odgovorio na najbolji mogući način, odigrao je 90 minuta, zaradio je žuti karton, ali je bio na visini zadatka.

S druge strane, Dijego Simeone je izveo najjači sastav, odmorili su Luis Suarez i Saul Nigez za vikend i danas su se vratili u prvu postavu.

Atletiko je očekivano dominirao tokom čitavog susreta, a početak nije mogao da bude bolji, pošto je u 18. minutu Hose Marija Himenez iskoristio centaršut Anhela Koree i glavom pogodio prvi ugao za 0:1.

Moskovljani su ubrzo uzvratili, pet minuta kasnije je Ektor Erera igrao rukom u svom šesnaestercu, sudija je pogledao VAR i odlučio da pokaže na belu tačku. Sigurni izvođač najstrože kazne bio je Mirančuk - 1:1.

Do odlaska na odmor, Madriđani su imali još dve odlične prilike, Korea je pogodio prečku u 31. minutu, da bi u 41. Luis Suarez šutirao za malo pored gola.

Baner

Madriđani su dodatno dali gas u drugom poluvremenu, kada su u svakom sledećem trenutku biti sve opasniji. Simeone odmah uveo Kokea umesto Saula, i Atletiko je zaigrao bolje.

U 53. minutu, Suarez je opet bio u šansi, ali se istakao sjajni golman Giljerme, koji je potom stupio na scenu.

I u 65. minutu golman Lokomotive je maestralan posle pokušaja Feliksa, da bi potom Suarezu poništen gol zbog ofsajda.

Atletiko je nastavio da steže obruč, ali su se i izabranici Marka Nikolića sve bolje branili i delovali prilično kompaktno, te čekali priliku iz kontri. Iz jedne takve situacije malo je falilo da Ze Luis na petercu spoji svog usamljenog saigrača, ali je dobro reagovala odbrana Atletika.

Do kraja,  Atletiko je pokušavao, doduše ne toliko blizu gola, umor je učinio svoje, disciplinovani Moskovljani su izdržali i osvojili veliki bod.




baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke