Marko Nikolić ostao sa 13 igrača: ''Ako počnem da nabrajam ko sve nedostaje, trebaće mi 15 minuta''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.12.2020.
13:14
Izvor: Sportske.net

Lokomotiva se dostojno oprostila od ovogodišnjeg učešća u Ligi šampiona i pored ogromnih kadrovskih problema.

EPA-EFE/Maxim Shemetov
EPA-EFE/Maxim Shemetov

Povezane vesti

Pogled na sastav Lokomotive je juče izgledao nestvarno. Ekipa Marka Nikolića je u poslednjem kolu imala najteže gostovanje, igrala je protiv prvaka Evrope, Bajerna u Minhenu, a srpski stručnjak na klupi moskovskog kluba je, ne računajući golmane, imao samo 13 igrača na raspolaganju!

Bajern je slavio sa 2:0, ali Lokomotiva se nije obrukala, ni sinoć, niti čitavim tokom takmičenja u Ligi šampiona ove sezone.

''Moramo čestitati Baiernu na pobedi. Završili smo grupnu fazu Lige šampiona. Prva četiri kola su bila dobra, ali poslednjih deset dana bilo je neuspešno. Preostalo nam je samo 13 igrača, ali tim se borio do poslednje sekunde. U prvom poluvremenu pokazali su kvalitetnu igru, stvarali šanse i mogli da postignu gol.

Očigledno smo u drugom poluvremenu bili umorni. Klupa je prekratka. Dali smo poslednje atome snage na terenu. Izgubio sam dosta igrača u poslednjih deset dana, ako počnem da ih nabrajam sve, trebaće mi 15 minuta. Sada treba da razmislimo o sledećim mečevima. Ispred su Krasnodar i Himki. Moramo se pripremiti'', izjavio je Marko Nikolić posle meča.
-
baner
-
Novinari su ga potom upitali za ukupnu ocenu učešća Lokomotive u elitnom evropskom takmičenju.

''Pre početka Lige šampiona niko nam nije davao šanse. Liga šampiona je za nas bila podeljena na dva dela. U prva četiri kola smo se dobro pokazali. Dva puta smo remizirali sa Atletikom, bio je dobar meč kod kuće sa Bajernom, u gostima sa Salcburgom. Ali u poslednja dva meča sve se promenilo. Bilo je velikih problema sa ekipom. Situacija se menjala svakog minuta. Morali smo da se izborimo sa ovim: promena postave, izbor igrača, formacija - i sve to u poslednjem trenutku. Ali danas možemo biti zadovoljni sobom. Pokazali smo se timski, pokazali karakter, iako nam je ostalo samo 13 igrača'', objašnjava Nikolić.

Na kraju je ukazao priliku i dvojici mladih igrača, Josifovu i Siljanovu. Da li je zadovoljan njihovim učinkom?

''Apsolutno. Ali mi nemamo samo Josifova i Siljanova. Tu su Muhin, Kulikov, Magkejev, Ribčinski. Lisakovič i Murilo su mladi igrači. Živogljadov je pozvan u rusku reprezentaciju. Mladi se razvijaju. Siguran sam da je ovo budućnost Lokomotive'', zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke