Marko Grujić nominovan za prestižnu nagradu u Bundesligi: ''On ima SVE!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.03.2019.
13:44
Izvor: Sportske.net

Još jedna potvrda njegovih odličnih igara ve sezone u dresu Herte.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Letošnji prelazak iz Liverpula u Hertu na jednogodišnju pozajmicu bio je pravi potez za Marka Grujića, koji je od početka sezone u dresu berlinskog kluba odigrao 15 utakmica, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Njegov učinak bio bi još bolji da zimus nije imao i pauzu zbog povrede, ali bez obzira na to, on u kontinuitetu igra veoma dobro ove sezone i to svakako može da raduje i selektora našeg nacionalnog tima Mladena Krstajića.

U prilog tome i najnovija informacija iz Bundeslige. Naime, Mrko Grujić je nominovan za ''rukija'' meseca u Bundesigi.

Uz njega, nominovani za ovo priznanje za mesec februar su i Evan Ndika iz Ajntrahta i Tajler Adams iz RB Lajpciga.

Na sajtu Bundslige se podseća da je Grujić bio u najužem izboru za ovo priznanje i u decembru i u januaru, što dovoljno govori da je njegova forma konstantna ove sezone, a proteklog vikenda bio je i strelac u pobedi Herte nad ekipom Majnca.

''Sa Grujićem u timu, Herta u proseku osvaja 1.9 bodova, što je nivo za plasman u Ligu šampiona, bez Grujića taj bilans pada - samo 0.7 bodova. Ali, šta je stvarno karakteristično za svetskog U20 prvaka i učesnika Mundijala 2018?

On ima sve: kvalitet, stabilnost u odbrani, igru glavom, sve fudbalske elemente'', navodi se, između ostalog, na sajtu Bundeslige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke