Marko Dmitrović za "Sportske": "Maštamo o LE, pa da branim na SP, a Ronaldo mi je samo kratko odgovorio..."

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.03.2018.
19:24
Izvor: Sportske.net

Heroj Eibara, može li biti biti i naš iz senke na predstojećem Mundijalu?

sdeibar.com
sdeibar.com

Povezane vesti

Marko Dmitrović je ponovo pokazao klasu i da nije slučajno jedan od najbolje ocenjenih golmana La Lige ove sezone.

Pre tri nedelje je zadao glavobolje Mesiju i drugovima, (intervju za naš portal posle Barse čitajte OVDE) a proteklog vikenda je malo falilo da bude koban i za Real Madrid.

Ipak, posle dve greške, Kristijano Ronaldo je igrač koji ne prašta, Portugalac je doneo pobedu od 2:1, ali je naš Marko proglašen za igrača utakmice.

"Biti u situaciji da osvojiš bod protiv Real Madrida je velika stvar, bili smo blizu, ali protiv takvih timova moraš da budeš na 200% svojih mogućnosti svih 90 minuta. Nažalost, mi smo napravili dve greške, a Kristijano Ronaldo to ne prašta i onda ni ne možemo da očekujemo bod protiv jednog Reala. Međutim, izuzev te dve greške, odigrali smo fantastičnu utakmicu i želimo da nastavimo u istom ritmu", počeo je Marko priču za naš portal.

Šta ti je Ronaldo rekao tokom utakmice, ceo svet je video koliko je bio besan posle čudesnih intervencija?
 
"Posle moje druge odbrane, dobacio mi je samo "fantastično". Nije mogao da veruje da nije ušla. Nažalost, posle je dao gol za pobedu, ali dobro, to je Ronaldo."

Dmitrovic Ronaldo

Da li si pričao sa Lukom Modrićem ili Kovačićem, kao što je bio slučaj sa Rakitićem sa kojim si i razmenio dres?

"Da, pričao sam na kraju sa Lukom Modrićem i sa njim sam takođe razmenio dres. Na terenu, kao i igrači Barselone, i fudbaleri Real Madrida deluju kao pravi i normalni momci. Istina je da su najveće svetske fudbalske zvezde, ali su potpuno prirodni i prijatni."


Španski mediji naširoko pišu hvalospeve o tebi i posle ove partije, po ko zna koji put si najbolje ocenjeni igrač svoje ekipe. Šta je sledeći korak?

"Znamo svi kakvi su mediji, pogotovo u Španiji, oni jesu zaista merilo dešavanja na terenu. Velika je stvar da ja kao igrač jednog Eibara bude u fokusu medija, ali nema stajanja. To je sve plod mog dobrog rada, kao i rad celokupne ekipe. Želim da ostvarim što veći uspeh u Eibaru."

Suarez Dmitrovic

Opstanak je obezbeđen, smete li da maštate o Ligi Evrope, konkurencija su Sevilja, Viljareal, Selta, Betis, Đirona?


"Opstanak je izboren i sada imamo više ciljeve, ali pre svega želimo da uživamo. Navijači nas podržavaju, svi su uz nas, atmosfera je sjajna i to je ambijent koji je san svakog igrača. Naravno, sanjamo i Evropu, ali realni smo i znamo da u ovakvoj konkurenciji u Primeri, to nije nimalo lako. Naš dogovor je da idemo od utakmice do utakmice, da budemo pozitivni i da dajemo sve od sebe, pa šta bude."

Nakon fenomenalne sezone u La Ligi, stigao je i zasluženi poziv Mladena Krstajića. Konkurencija nije laka, Vladimir Stojković je vodio Partizan do LE, a potom i do proleća u Evropi, dok Rajković takođe ima dobru sezonu u Makabiju.


"Konkurencija jaka, to su dva izvrsna čuvara mreže. Čast mi je što sam deo takve golmanske trojke. San svih nas je da odemo na SP i da se pokažemo u najboljem svetlu. Drago mi je da je selektor pratio moje dobre partije i da mi ukazao šansu. Na svima nama je da budemo maksimalno spremni u svakom momentu. Ja verujem u sebe, ja sam spreman, kao i svi igrači koji na spisku su spremn, jer predstavljamo našu zemlju i jedini cilj nam je da obradujemo naciju."

Dmitrovic

Očekivanja od predstojećih prijateljskih utakmica protiv Maroka i Nigerije?

"To su dve kvalitetne ekipe, mnogi su bili sumnjičavi, pošto su manje atraktivni rivali sa afričkog kontinenta. Ipak, Maroko je lako izborio plasman na SP, imaju dosta igrača koji igraju u Primeri, dobro će nam doći da odmerimo snage sa ekipama koje ne gaje evropski stil. Znamo da na SP moramo da budemo biti spremni, pa posle dve azijske, dobro će nam doći i rivali protiv dve afričke ekipe."

Kako se iz vašeg ugla čine naše šanse u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom?


"Prilično jaka grupa, ali vidimo našu šansu. Brazil je apsolutni favorit. Možemo da se borimo za drugo mesto, dosta toga će zavisiti od prve utakmice. Očekivano je da Brazil da pobedi Švajcarsku, a ukoliko i mi pobedimo Kostariku, imali bismo tri boda više od direktnih rivala. Imamo sjajan kolektiv, dobru ekipu i verujemo u prolaz u drugu rundu."


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke