Maradonin trening - Kokain od nedelje do srede...

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.06.2019.
15:47
Izvor: Sportske.net

Čudesna je priča iza jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Do Lionela Mesija, nije bilo dileme, Dijego Armando Maradona je bio najbolji argentinski fudbaler svih vremena, a i dan danas se  smatra za jednog od najboljih na svetu ikada.

Legenda je Napolija i reprezentacije Argentine, kada je stigao u Napulj dočekalo ga je 75 hiljada ljudi na tribinama "San Paola".

Napravio je čudo pod Vezuvom, osvojio je dve titule u Italiji i UEFA kup, a pritom je "Gaučose" vodio u dva finala Svetskih prvenstva, 1986. godine je i podigao "Boginju".

Ipak, dok je na terenu bio klasa iznad svih, van terena je imao izuzetno turbulentan život.

Fudbalski genije je imao problema sa narkoticima, bio je, kako kažu, navučen na kokain.

Ozloglašena napuljska mafija Kamora ga je koristila u svojim poslovima, a zauzvrat su mu punili džepove kokainom.

Koliko je njegova zavisnost bila teška, govori i činjenica da je legendarni Argentinac imao dozvolu kluba da konzumira narkotike.

Imao je i rutinu.

Maradona

Nedeljom bi odigrao meč u okviru Serije A, a onda je od te večeri pa sve do srede ujutru imao dozvolu da hrani svoju zavisnost.

Dakle, od nedelje do srede je uživao u kokainu, a onda bi se do naredne nedelje "čistio", kako bi bio spreman za naredi meč Napolija.

Prolazio je testiranja, jer je kako kaže bivši predsednik kluba Korado Ferlaino, neko drugi davao svoj urin za testove.

Tu su bili i problemi sa prostitutkama, a sve do svoje 27. godine, Maradona je vikendima i pored gore-pomenutih stvari igrao na vrhunskom nivou.

Svi su ga obožavali, a onda je na Svetskom prvenstvu 1990. godine postigao gol sa kreča, koji je pomogao da domaćin Italija završi takmičenje u polufinalu.

Od tada je nazivan "najomražnijom osobom u Italiji", status superzvezde je nestao preko noći, a onda su se i vlasti okrenule protiv njega.

Maradona

Prisluškivali su mu telefon, pa su uspeli da ga uhvate u naručivanju droge i prostitutki. To je dovelo da zatvorske kazne, a kada su tragovi kokaina pronađeni u njegovom urinu i do zabrane igranja fudbala u trajanju od 15 meseci.

"Kada sam došao dočekalo me je 85 hiljada ljudi, kada sam odlazio bio sam potpuno sam", izjavio je svojevremeno Maradona.

Tog trenutka njegova karijera je bila gotova, četiri godine kasnije je odigrao samo dva meča za Argentinu na Svetskom prvenstvu, pre nego što je poslat kući jer je pao na još jednom testiranju.

O njegovom fudbalskom umeću će se pričati dok fudbal postoji, a nama ostaje samo da se zapitamo šta bi bilo da nije bilo kokaina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Saturday, 15.06.2019
21:04

Čovek je pao na svim testovima, hahaha. Nisam siguran da je sve tekme odigrao bez dodatne brzine al' ajde, u svakom slučaju legenda jeste.

avatar
amigo999
Saturday, 15.06.2019
16:48

Italijiani su razmisljali: Neka se drogira, ali samo da ga gledamo kako igra. Takav talenat se radja jednom u 100 godina.

avatar
Saturday, 15.06.2019
19:49

on im je doneo titulu onda s onom konkurencijom sa severa ,pele ,maradona,ronaldinjo,ronaldo R9 i ko zna kad će doć neko s onom čarolijom ,danas je to nemoguće nema talenata ni za leka

avatar
Saturday, 15.06.2019
16:14

Do Lionela Mesija, nije bilo dileme, Dijego Armando Maradona je bio najbolji argentinski fudbaler svih vremena koja rečenica ,eto sad kao ima dileme

avatar
Oldboy
Saturday, 15.06.2019
16:53

Odgovori i na zadnju recenicu

avatar
Saturday, 15.06.2019
19:46
avatar
jack wilshere
Saturday, 15.06.2019
16:59

Pa nema dileme, Messi je bolji od njega. Ali apsolutno po svemu, samo narod ima obicaj da uzdize ono cemu nisu prisustvovali.. Ono sto je Maradona radio par godina, Messi radi 15 godina..

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 15.06.2019
16:07

Sramota za njega i sramota za Napoli !!!