Manćini objavio prvi spisak, ovako izgleda nova Italija?

Autor: Beta Beta
subota 19.05.2018.
20:45
Izvor: Beta

Kako vam se čini?

Epa/Vincenzo Artiano
Epa/Vincenzo Artiano

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini objavio je svoj prvi spisak od 30 igrača, na kome je i napadač Nice Mario Baloteli, prvi put posle skoro četiri godine.

Baloteli je poslednji put igrao za Italiju na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, na kome je ekipa eliminisana u grupnoj fazi. Njega je u novembru te godine u tim pozvao tadašnji selektor Antonio Konte, ali se napadač zbog povrede povukao iz tima.

On je odigrao 33 utakmice za Italiju i postigao 13 golova. Ove sezone postigao je 26 golova u svim takmičenjima.

Manćini, koji je trenirao Balotelija u Interu i Mančester sitiju, je prošlog ponedeljka imenovan za novog selektora, nekoliko sati pošto je napustio Zenit iz Sankt Peterburga.

Manćini je zamenio Đanpjera Venturu, koji je otpušten u novembru, pošto ekipa nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, prvi put posle 60 godina.

Selektor je pozvao petoricu novih igrača: defanzivca Čelsija Emersona Palmijerija, defanzivca Atalante Matiju Kaldaru, Danijele Baselija iz Torina, Rolanda Mandragoru iz Krotonea i napadača Sasuola Domenika Berardija.


Kapiten Rome Danijele de Rosi nije na spisku.

Manćinijev prvi meč na klupi Italije biće 28. maja u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije u Švajcarskoj.

Na spisku su golmani: Đanluiđi Donaruma (Milan), Matija Perin (Đenova) i Salvatore Sirigu (Torino).

Odbrambeni igrači: Leonardo Bonuči (Milan), Matija Kaldara (Atalanta), Domeniko Krišito (Zenit), Danilo D'Ambrosio (Inter), Matija De Šiljo (Juventus), Emerson Palmijeri (Čelsi), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus) i Davide Zapakosta (Čelsi).

Fudbaleri sredine terena: Danijele Baseli (Torino), Djakomo Bonaventura (Milan), Brajan Kristante (Atalanta), Alesandro Florenci (Rom), Žoržinjo (Napoli), Rolando Mandragora (Krotone), Klaudio Markizio (Juventus) i Lorenco Pelegrini (Roma).

Napadači: Mario Baloteli (Nica), Andrea Beloti (Torino), Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Bernardeski (Juventus), Federiko Kijeza (Fiorentina), Ćiro Imobile (Lacio), Lorenco Insinje (Napoli), Mateo Politano (Sasuolo), Simone Verdi (Bolonja) i Simone Zaza (Valensija).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Steke UF
Sunday, 20.05.2018
07:56

Fali Đovinko!

avatar
Mino Raiola
Saturday, 19.05.2018
21:35

Veliki hendikep što je Spinacola povređen;-D

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 19.05.2018
21:14

Nista narocito ...

avatar
NikkiCFC
Saturday, 19.05.2018
20:55

Bas imaju dobar napad sa tri odlicna napadaca. Kad se vrate dva igraca posle povreda bice bolje. Mislim da Veratija i Kontija. Florenci je stavljen u vezni red ali treba da bude startni desni bek jer je Zapakosta los igrac. Cudno je malo da Celsi ima dva italijanska reprezentativca. Donaruma, Emerson, Romanjoli, Rugani, Florenci, Verati, Jorginjo, Insignje, Bernandeski, Beloti, Imobile.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 19.05.2018
20:51

Dambrozio,De siljo i emerson????

avatar
dodji_malo_vamo
Saturday, 19.05.2018
20:50

Napad je opasan, bekovi trebaju, fali i Verati, ali dobar tim