Maldini: "Ne možemo se porediti sa Juventusom"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 17.09.2018.
14:59
Izvor: Sportske.net

Dva najveća rivala u istoriji italijanskog šampionata su Milan i Juventus, ali prvopomenuti klub nema dobre rezultate poslednjih par godina.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Milan je svakako gigant svetskog fudbala, ali nema rezultate u poslednjih par godina.

Šta o tome misli Paolo Maldini, legendarni fudbaler ovog kluba?

"Hajde da budemo realni, daleko smo mi od Juventusa. Naš cilj za ovu sezonu nije skudeto, nego top 4 u ligi i dobro izdanje u Ligi Evrope. Projekat je bitan, ne možete porediti Milan sa Juventusom", rekao je Paolo Maldini.

Poslednji skudeto se desio u sezoni 2010/11, od tada Milan ima velikih problema.

"Naš projekat je ozbiljan, želimo da vratimo Milan gde mu je i mesto, na najviše moguće mesto. Moramo da se pozabavimo mentalitetom, mladi igrači nisu svesni svog potencijala, moraju pronaći samopouzdanje. Dijalog sa nama direktorima bi mogao da im pomogne", ističe Maldini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MottiYazata
Monday, 17.09.2018
18:31

Drago mi je da je Maldini normalan, kad nam vec navijaci nisu. Strpljenja gospodo, strpljenja. I malo da se trude igraci, to isto pomaze.

avatar
No rules
Monday, 17.09.2018
17:58

Milan i Juve nikako nisu "dva najveca rivala u istoriji kalca". Navijaci oba kluba Inter dozivljavaju kao najveceg protivnika. Ostalo je nebitno..

avatar
Brat Konte
Monday, 17.09.2018
18:26

Sportski i istorijski, to su dva najveća kluba u Italiji; dva kluba koja su dosta ispred Intera. Rivalstvo između Intera i Milana je gradsko, a između Intera i Juventusa političko(samim tim i najnapetije). Sa druge strane, rivalstvo između Milana i Juventusa je zdravo rivalstvo najvećih.

avatar
MottiYazata
Thursday, 20.09.2018
19:39

Navijacko i sportsko rivalstvo su u ovom slucaju dve razlicite stvari. I mi i oni vas dozivljavamo kao najveceg protivnika, mi zbog izdaje i klasne razlike, oni zbog politike i provincijalizma, ali Derbi Italije je dobio ime sezdesetih, kad je Herera vodio Inter i kad je bio u rukama Moratija i bio mocan cak i u Evropi. Samo tada i mozda pre deset godina, Derbi Italije je bio najjaca fudbalska utakmica, i naravno kod Musolinija u tridesetim, iako se nije tako tad zvao. Posle tih sezdesetih Juventus je najjace utakmice imao i sa Milanom i Napolijem, nekad i sa Romom i Laciom, ali skoro nikad sa Interom. Znam da je objektivnost vama, pocesto i nama, stran termin, ali tako je kako je.

avatar
No rules
Tuesday, 18.09.2018
20:07

Navedi mi u svijetu derbi jedne drzave koji ima "zdravo" rivalstvo. Odakle si to samo izvukao. Ponovicu, Milan i Juve kao najveceg rivala dozivljavaju Inter. Lupajte minuse jer vi znate nesto drugo. I da, derbi Italije igraju Inter vs Juve! Autor malo provocira navijace nero azura, nista novo..

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 17.09.2018
16:57

Juventus i Milan nisu dva najveca rivala iz prostog razloga sto uz Juventus najvise i titula i kupova ima Inter,sa druge strane uz Milan najvise LS ima Inter. Tako da jedina recenica,a da ima smisla moze biti da je Juventus najveci klub u Italiji,a da je Milan najveci klub iz Italije.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 18.09.2018
08:10

Nece biti, posle Juventusa, najvise Kupova ima Roma, a Inter i Milan imaju isti broj titula.

avatar
Новак Јовановић
Tuesday, 18.09.2018
16:40

Sta uz Milan? Milan ima 7, Inter 3, a Juventus 2. Ako mislis da je 3 blizu 7 super hahaha

avatar
Monday, 17.09.2018
16:03

može milan završit u top 4

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
15:20

Reina- Kalabrija, Kaldara, Romanjoli (juce kriv za gol isto kao i Donaruma), Rodrigez- Kesi, Biglia- Kastiljeho, Calhanoglu, Laksalt- Iguain. F: 4-2-3-1:-D F: 4-1-2-2-1 ili 4-1-4-1: Donaruma mladji (Plizari)- *Konti, Musakio, Zapata, *Strinic- Bakajoko- Suso (halilovic), Mauri, Bertolaci, Bonaventura (Borini)- Kutrone. Doduse, u obe postave i oba slucaja (samo je izvesno pitanje ko bi u toj drugoj bio regista ili bismo bili tj. igrali bez njega) je to manje-vise ista formacija na terenu.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
15:04

Tesko i do LS. Na najvaznijoj poziciji se nismo pojacali, a ni na krilima nismo doveli neku klasu, to je ogroman propust i minus u ovom prelaznom roku...