Makedonski Džejmi Vardi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.11.2016.
13:06
Izvor: Sportske.net

Pravo niotkuda stigao je u bajku. Pre tri godine je bio na korak od napuštanja fudbala, sada ga čekaju velike stvari! Sjajna priča o autsajderu koji je stigao do zvezda!

screenshot - Youtube
screenshot - Youtube

Povezane vesti

Kad je letos stigao u Palermo kao najskuplje pojačanje kluba, mnogi su se pitali ko je Ilija Nestorovski.

Oni koji prate balkanski fudbal su ga verovatno upoznali kao prvog strelca hrvatske lige, za dve godine je sa Interom izborio elitu i postao sa 25 golova treći najbolji strelac u istoriji HNL kada je u pitanju jedna sezona.

Odmah ga je želeo Dinamo, ali Mamić se odlučio da ne plati ono što je tražio klub iz Zaprešića, pa se na kraju pojavio Zamparini. Sicilijanci su u finansijskoj krizi, prodali su i poslednji biser, "Muda" Vaskeza. Važe za najgori tim u ligi, uz Krotone, ali je Nestorovski dobio šansu i zapanjio Italiju. Makedonac je postigao 7 golova niotkuda i već sada, bez obzira kako Palermo prođe do kraja sezone, preporučio se ambicioznijim klubovima.

I sve je to lepo, ali kada vidite da ima 26 godina, pitate se gde je bio toliko dugo?

U stvari, Ilija je pre tri godine bio na pragu da ostavi fudbal. Kao mlad igrač je otišao u Češku, nije se snašao, vratio se kući, ali nije mogao ni da igra u Makedoniji. Pomalo neverovatno zvuči priča da je grejao klupu u Metalurgu iz Skoplja, postigao je jedan gol za dve godine.

Nekadašnji napadač Partizan, Goce Hristov navodno nije bio zadovoljan njegovom radnom etikom, ali je Nestorovski rekao nedavno da ga to nije omelo. On je uvek verovao u sebe.

Njegov otac je nedavno izjavio da su mu tražili novac da igra, mada nije naveo nijedno ime, ali činjenica je da je Nestorovski želeo da završi karijeru u leto 2013.

Prošao je probu u Interu, bila je to njegova poslednja šansa, u drugoj hrvatskoj ligi.

A onda je krenula bajka, dve godine je bombardovao golmane u Hrvatskoj, isto je nastavio i na mnogo višem nivou, u Seriji A.

Kao Džejmi Vardi, zaista, iskoristio je ono što je bio poslednji pokušaj i sada je spreman za velike stvari.

Dao je gol Italijanima, odnosno Bufonu, očigledno ima mnogo samopouzdanja, tri godine u Hrvatskoj su mu mnogo značile.

Zamparini će ga prodati kao i Kavanija, Pastorea, Dibalu, Vaskeza, kažu da mušičavi gazda Palerma traži 20 miliona evra za Makedonca koji zaista živi bajku!

*Izvor FILIP JAKJIMOSKI footballscorechat.com

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mak_juventino
Saturday, 26.11.2016
17:31

Zvuci nestvarno ! Ile je bio moj skolski drug u gimnaziju u Prilepu , pa nadam se da ce se njegova bajka nastaviti ! Samo pametno u izboru naredneg kluba , bice to klucni potez u karieru !!! Samo hrabro !!!

avatar
rossonero_t
Saturday, 26.11.2016
14:37

20 miliona malo sutra.

avatar
Bocevski
Saturday, 26.11.2016
14:31

Prijatno iznenadjenje za nama Makedonci