Magije igrača Dortmunda za suverenost na vrhu, pobeda i Ajntrahta!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.09.2017.
17:36
Izvor: Sportske.net

Igra se sedmo kolo nemačke Bundeslige, a danas smo videli novu pobedu Borusije iz Dortmunda, kao i pobede Ajntrahta iz Frankfurta i Borusije iz Menhengladbaha u poslednjim sekundama.

EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH
EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone.

Danas je ekipa Petera Boša uspela da savlada Augsburg sa 1:2, a zanimljivo da su sva tri gola pala u prva 23 minuta meča.

Nakon samo četiri minuta utakmice bio je korner za Borusiju, lopta je došla do Andreja Jarmolenka koji je bio okrenut leđima ka golu protivnika i petom sa par metara savladao golmana domaćih za 0:1.

Sedam minuta je trebalo Augsburgu da stigne do izjednačenja.

Maks je uputio sjajan centaršut, Kajubi se našao na pravom mestu i glavom je savladao golmana gostiju Burkija.

Obamejang je imao jednu šansu da ponovo dovede Borusiju u prednost, ali mu nije pošlo za nogom da pogodi mrežu, da bi u 23. minutu Kagava uspeo da uradi to što Gabonac nije.

Viđena je neverovatna greška odbrane Augsburga, na kraju je do lopte došao Obamejang koji dodaje Jarmolenku, a ovaj ostavlja loptu Kagavi koji majstorijom, lob udarcem, vara golmana Augsburga za 1:2.

Obamejanga nije danas hteo gol, imao je i najveću šansu u 80. minutu kada je promašio penal, pa je rezultat ostao 1:2.

Uglavnom, nova tri boda za Borusiju koja sada ima 19 bodova, 5 više od Hofenhajma koji ima utakmicu manje.

U duelu Ajntrahta iz Frankfurta i Štutgarta bilo je 2:1, gledali smo jedan ujednačen meč sa šansama na obe strane, pa bi se reklo da je podela bodova najrealniji ishod. Ipak, domaći su stigli do pobede u poslednjem sekundu.

Rebić je u 43. minutu doveo domaće u prednost od 1:0, ali je u 61. minutu nakon kornera koji je izveo Aogo, Terode uspeo da postigne gol glavom za izjednačenje.

Samo tri minuta kasnije Falete je dobio crveni karton, pa je Anjtraht završio utakmicu sa igračem manje.

Igrao se 4. minut nadoknade (iako je sudija produžio za tri minuta) kada je nakon izvedenog slobodnog udarca Haler zahvatio loptu "makazicama" i savladao golmana gostiju za 2:1.

Od trojice srpskih fudbalera u Frankfurtu nije dobio šansu samo Luka Jović, dok su Mijat Gaćinović (igrao ceo meč) i Slobodan Medojević (ušao u igru u 62. minutu) danas imali svoju šansu.

Duel Volfsburga i Majnca završen je bez pobednika, bilo je 1:1.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je u 55. minutu Đilavođi uspeo da dovede domaćina u prednost.

Gosti su jurili prednost sve do 75. minuta kada je na asistenciju Oztunalija Muto uspeo da postigne gol glavom, bio je to neodbranjiv udarac za 1:1.

Menhengladbah je poveo protiv Hanovera sa 1:0 kada je Ginter u 67. minutu postigao gol, ali je radost domaćih trajala svega 4 minuta.

U 71. minutu meča Švegler upošljava Harnika koji postiže gol za 1:1 i tako donosi gostima izjednačenje koje je trajalo do nadoknade meča. Dosuđen je penal za Menhengladbah, Torgan Azar je prišao lopti i bio siguran za konačnih 2:1.

Augsburg - Borusija Dortmund 1:2
Volfsburg - Majnc 1:1
Frankfurt - Štutgart 2:1
Menhengladbah - Hanover 2:1


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Saturday, 30.09.2017
17:56

Pitanje za nekog ko prati malo više, kakav je ovaj Obamejang, meni deluje solidno ali nikako kao neko za koga treba dati 100 mil?

avatar
Saturday, 30.09.2017
21:41

dobar je ,ali nema onu klasu ko pravi robusni napadači

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 01.10.2017
09:47

Dobar igrac. Mnogo brz,dobro se krece a ima i dobru tehniku pa moze da ucestvuje u akcijama. Mana mu je sto cesto zna da omasi dobru sansu. A kad je cena u pitanju,znas gde je sve to otislo pa ne treba da cudi ako neko isplati 100 miliona.