"Madrilenjo" u znaku Oblaka i Kurtoe, Barsa može da odahne!

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.09.2018.
22:38
Izvor: Sportske.net

Veoma tvrd derbi na "Bernabeu", golmani briljirali.

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

U okviru sedmog kola španske Primere odigran je veliki derbi Madrida, Real je dočekao Atletiko, ali je meč okončan najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Već u četvrtom minutu su gosti pripretili, Saul je zategao iz velike udaljenosti, ali je Kurtoa uspeo da ukroti njegov udarac.

U 18. minutu, velika šansa za "Jorgandžije", Grizman izbija sam pred Kurtou, ali najbolji golman sveta u izboru FIFA uspeva da ga spreči da postigne pogodak, sjajno je Belgijanac istrčao i sačuvao mrežu.

Samo tri minuta kasnije, velika šansa na drugoj strani, Bejl je pripretio iz izgledne pozicije nakon centaršuta iz slobodnjaka, ali je njegov udarac otišao tik pored gola Jana Oblaka.

Saul je ponovo tukao u 24. minutu, ali ovoga puta je lopta otišla pored gola, četiri minuta kasnije preti Karvahal na drugoj strani, ali Oblak dobro interveniše.

U 37. minutu šansa za Dijega Koštu, pucao je iz dobre pozicije, ali je Kurtoa uspeo da ukroti njegov udarac.

Karvahal je ponnovo pripretio dva minuta kasnije, da bi u 41. minutu Oblak zaustavio pokušaj Gereta Bejla.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi nakon pet minuta igre u nastavku ponovo Oblak bio na velikom ispitu, Asensio je tukao nakon dobrog prodora, ali je Slovenac još jednom intervenisao.

Treba pomenuti da je drugi deo igre Real počeo sa Sebaljosom umesto Bejla, Velšanin se ponovo povredio.

U 66. minutu novi duel Asensija i Oblaka, Španac je šutirao iz izgledne pozicije, ali je Slovenac ponovo bio na visini zadatka, ništa od promene rezultata.

Desetak minuta kasnije, Karvahal još jednom preti, ali je Oblak bio dobro postavljen, te je sačuvao mrežu.

Uveo je Simeone i Kalinića u finišu, želeo je da pojuri pobedu, ali njegovi puleni nisu uspeli da priprete Tibu Kurtoi.

U 88. minutu beležimo i debi supertalentovanog Vinisijusa Žuniora u dresu madridskog Reala i to baš u gradskom derbiju, ali nije imao previše vremena Brazlac da pokaže šta ume.

Na kraju remi bez golova, po ukusu Atletika, koji šestu godinu zaredom nije poražen na ovom stadionu, a podeli bodova se raduje i Barselona, koja uprkos remiju sa Bilbaom ostaje na čelu tabele.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Sunday, 30.09.2018
04:12

U poslednje vreme, imam utisak kao da Real i Barcelona zesce namestaju utakmice... 🤔

avatar
conecorleoneRM
Saturday, 29.09.2018
23:07

Kolko ocajno kopiranje tika take od strane ovog strucnjaka koji hoce da donese igru reprezentacije u ekipu a nema pojma da to nije stil Real Madrida,nmg da verujem da ne moze da dobije jacu utakmicu,gde je procvetali,preporodjeni Benzema,zasto ne igra Marijano kad je jos izvrsio 2 izmene u napadu,kako najboljeg na svetu menja iz igre i to LUkas Vaskezom. Haos,ako promovise i napravi igraca od Viniciusa ima dovoljno kredita da ostane do kraja sezone dok ne dodje neki ozbiljan trener.

avatar
GoHard
Sunday, 30.09.2018
00:24

Nije Real za tebe, idi gledaj penalda po farmer ligi. :D

avatar
kzs.mufc
Saturday, 29.09.2018
23:00

Dobro rola onaj Sebaljos.bas mi je privuko paznju.

avatar
ISTINA BOLI
Saturday, 29.09.2018
22:54

Ovo moze jedino da bude namestena utakmica,drugo objasnjenje za ovo sto sam gledao ne postoji,Ramos udario loptu ko zongler i to ispred sudije i ajde sto sudija nije svirao nista,nego se NIKO od igraca Atletika nije nista zalio? Sto je najtuznije,zale se za svaku stvar i onaj skakavac pored aut linije vristi kada aut nije pravilno dosudjen,ali za penal,nikom nista jel? :D Sto se i sansi tice,Grizman,Asensio,Kosta svi nesto pokusavali da bocnu loptu,niko da sutne kao covek.

avatar
xenon 1989
Sunday, 30.09.2018
03:27

Što je najcrnje tačno je da ne postoji drugo objašnjenje, a i nije prva nameštena utakmica između ovih rivala: setimo se dvomeča 1/4 finala LŠ 2014/15, a i polufinala 2016/17, za koje takođe ne postoje druga objašnjenja. 'Ajde da i poverujem kako Grizman, Asensio i Kosta nisu namerno šutirali tako kako su šutirali, ali za to što je uradio Ramos na očigled svih i sudije malo bi bilo da je skakavac napravio 6 kolutova napred, čupao kosu, uleteo na teren i na kraju završio na tribinama, a Atletiko bi dobro prošao sa samo jednim isključenim igračem nakon petominutnih protesta i skakanja po sudiji.

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 01.10.2018
00:00

Ne znam sta bih rekao,iskreno vise bih se zabrinuo kada bi mi neko pouzdan rekao da ta utakmica nije bila namestena od strane bilo koje osobe na terenu,jer onda to znaci da je sudija los,da VAR ne radi kako treba,da sudije koje nadgledaju VAR ne vide dobro,da su se Simeone i njegovi puleni svi promenili i ako je to tako,sta dalje ocekivati? :D Takodje,da racunamo da je namesteno,sto je mnogo realnije,nego gore napisano,koliko samo vlasnike Atletika i Reala ne zanima uspeh kluba,naspram novca i da li je to moglo biti bar malo realnije namesteno,eto bar Simeone da se iskace i lepo bude iskljucen,nego ovako.

avatar
Don Carlo
Saturday, 29.09.2018
22:53

zalosno, najgori oblik igre, kao imas posjed i drzis loptu a sanse nidje nema,ova igra veze nema

avatar
Badr Hari
Saturday, 29.09.2018
22:49

Nema diving-majstora da se baci bolje od Benzeme pa da mu ovaj sudija svira penal ili bar prizna gol iz ofsajda. Zato Ramos u svom kaznenom prostoru može da igra i sa obe ruke, a da Atletiko ne dobije penal. :D

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 29.09.2018
23:09

vidi diving majstor namestio sva 3 gola Juventusa danas . taj isti je prasio ovaj Atletiko gde god je stigao .

avatar
El Clásico leyendas
Sunday, 30.09.2018
19:10

prethodne sezone golcina u derbiju , preprosle 2 puta po het trik ( la liga i LS) , ozbacivao ih iz KK , golovi iz slobodnjaka ( busio Kurtou ko od sale ) , golovi sa po 25 metara iskosa, u sezoni 2014 15 namestio jedini gol na dvomecu protiv Atletika i opet ih unistio. sve se ovo moze lako proveriti al ti samo znas da pises neistine jer se vodis onom da 1000 puta izrecena laz postaje istina . Ronaldo je daleko vise velikih meceva ( LS,reprezentativna takmicenja ) resio u odnosu na isaranog madjionicara iz rozarija.

avatar
Stefoon
Sunday, 30.09.2018
10:07

Kako kako? Na jednom mecu im je dao 3 gola, ostalo penali.

avatar
Raky_b
Sunday, 30.09.2018
08:16

Dobro, nije bas "gde god je stigao", jer lepo i u gornjem tekstu mozes procitati da Atletiko u gostima Realu nije izgubio ni prethodnih 5 utakmica.

avatar
GoHard
Sunday, 30.09.2018
02:39

Zasto se vredjas za penalda? A da, tebe te vise pogadja to sto je uvredio penalda nego Real :D

avatar
Badr Hari
Sunday, 30.09.2018
00:58

Sve je on prašio gde god je stigao... al' je slabo stizao, jer kada pogledaš poslednjih 5-6 godina Atletiko je pobedio 4 puta, a Real samo 2 puta, pa kada pogledaš poslednjih 6 godina na Pitshuanu Real je dobio samo jednu utakmicu itd. Gde li je bio svih tih godina da ih ispraši? :D Kako je samo prašio Barsu. :D Ali svaki poraz ili nerešen rezultat ovoga Reala je velika inspiracija za fun-ove da falsifikuju izlizani deo istorije Reala. :D

avatar
Rasel Krou
Saturday, 29.09.2018
22:45

Steta, imali smo inicijativu, posebno u drugom poluvremenu ali ne mozes se nadati pobjedi, pogotovo protiv disciplinovanog Atletika, kada imas Benzemu u spicu. Necu da lazem, na pocetku sezone sam mislio da ce se vratiti u formu ali on je definitivno za Kinu ili Ameriku, trom, spor, sa nekoliko kila viska, nema leba od njega. Lopetegi mi je potpuno nejasan sa izmjenama, prvo Sebaljos umjesto Bejla pa onda Vaskez umjesto Modrica, logike bez. Sreca i Barsa je u krizi pa uspjevamo da drzimo deobu prvog mjesta. U nadi da ce ubuduce Marijano pocinjati u spicu. Hala Madrid!!!

avatar
Oldboy
Saturday, 29.09.2018
23:17

Ma bice Real bolji bez Ronalda, videces

avatar
Rasel Krou
Sunday, 30.09.2018
01:47

Ko je to rekao?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 29.09.2018
22:43

Kurtoa i Oblak glavni akteri utakmice,branili su izvanredno...sebaljos me pozitivno iznenadio,odigrao je fantasticno i upravo njegovim ulaskom se promenilo mnogo toga Real je prakticno dominirao celo drugo poluvreme...nadam se da Bejlova povreda nije ozbiljna...Vinisijus nije mogao da uradi nista za 2 minuta provedena na terenu ali mislim da je ovo samo neka priprema i da ce protiv CSKA dobiti vise vremena na terenu

avatar
Rasel Krou
Saturday, 29.09.2018
23:00

Meni je potpuno nejasno zasto (ako je vec odlucio da da sansu Vinicijusu) nije uveo Vinicijusa umjesto Bejla a Sebaljosa umjesto Modrica, koji je bio poprilicno los a ne prvo umjesto Bejla uvodi defanzivnijeg igraca a onda umjesto Modrica ulazi Vaskez koji je zaboravio da igra fudbal dok Vinicijus dobije 2 minuta kao neki pacenik. Ako hoces da das priliku momku pa daj mu bar 20 minuta, ne kapiram...

avatar
xenon 1989
Saturday, 29.09.2018
22:39

Kada je teško tu je Munuera. :D Za šta je sve svirao faulove za Real i delio žute kartone igračima Atletika ne samo da nisam skoro video, već je previše čak i za Realove standarde. A kako su se igrači Reala bacali po terenu presmešno je i za cirkus. Kazemiru je standardno dozvoljeno igranje rukama, a Sergio Ramosu i više od toga: dozvoljeno mu je da brani rukama bez da Munuera i pomisli da svira više nego očigledan penal za Atletiko. Da ne komentarišem da je Ramos zaslužio da leti napolje itd. Presmešno. :D