"Madonina" dala blagoslov, Milan i Inter ulažu 700 miliona evra u novi stadion!

Autor: Stefan Matić
petak 21.06.2019.
13:54
Izvor: Sportske.net

Dva gradska rivala zajednički kreću u još jedan poduhvat.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Iako važi za jedan od najvećih rivalstva, dva kluba znaju da odvoje personalno i profesionalno. U Seriji A malo klubova imaju svoje sopstvene stadione, stadion u Milanu menja ime u zavisnosti ko je nominalni domaćin u večeri odigravanja utakmice.

Izgleda da će se tako nastaviti i u budućnosti, ali na mnogo lepšem objektu nego što je to sada već istorijski "San Siro"/"Đuzepe Meaca".

Prema pisanju italijanske Republike, čelnici dva kluba su postigla dogovor o izgradnji novog, zajedničkog mesta za odigravanje utakmica. Odbačena je ideja o rekonstrukciji starog "San Sira",  te je odabrano mesto u blizini istorijskog stadiona za nastanak novog. Radovi će koštati 700 miliona evra a bordovi oba kluba se nadaju da će njihovi timovi već u sezoni 2022/23 moći da nastupaju u novoj kući.

Madonina

Italijani dalje pišu da dva kluba još uvek nisu postigli dogovor oko toga šta će biti na mestu stare "Meace" onda kada tu ne bude bilo ničega pošto se predviđa rušenje istorijskog objekta po završetku radova na novom stadionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Monday, 24.06.2019
08:56

Neka San Siro ostane San Siro, a Inter neka pravi novi. Ovaj stadion je svetinja , Milan samo treba da ga uzme u svoje vlasništvo , renovira i svi zadovoljni.

avatar
MarioJ
Saturday, 22.06.2019
09:58

Definitivno da bi ova dva giganta krenula naprijed modernizacija u izgradnji infrastrukture je neophodna. Međjutim trebalo bi da se ugledaju na model Juventusa do 200 miliona manji ali modera stadion po svjetskim standardima.

avatar
No rules
Friday, 21.06.2019
17:36

Sta bre zajednicki! Pravite svoje stadione, pa koje su ovo stipse. Stadion je zastitni znak jednog kluba, mozete onda i zajednicke dresove, trenere... glupost obicna.

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 21.06.2019
14:13

Kakvi sirotinjski klubovi moraju da dele troskove, sto se lepo ne spoje pa mozda u primirisu juventusu

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 21.06.2019
14:08

Ne lepseg nego modernijeg i funkcionalnijeg, nema lepseg od ''SAN SIRA'' koji je ikona i kultni objekat! Moguce je i da ce ostaviti deo sadasnjeg stadiona, i tu opciju razmatraju, a bilo bi dosta dobro i jako pametno da se novi stadion zove ''Revoltova kula'' ili ''Revoltova tvrdjava''.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 21.06.2019
14:04

Bogu hvala da su se sjetili napokon Lajk