Ma, kakav pritisak! Ronaldo je neuništiv, da li Liverpul ovo radi namerno?

Autor: Ivan Cvetković
subota 02.03.2019.
13:02
Izvor: Sportske.net

Interesantno istraživanje naučnika u Belgiji.

EPA
EPA

Povezane vesti

Moderni fudbal sa sobom nosi ogroman pritisak.

Van terena je to i više nego jasno, ali fudbaleri umeju da se nađu u problemu kada treba da na pravi način odgovore na takmičarski pritisak.

Istraživači na univerzitetu u Leuvenu u Belgiji otkrili su uz pomoć brojnih parametara da Kristijano Ronaldo sjajno reaguje na pritisak, te da to ne utiče na njegove igre na terenu.

Sličnog je karaktera i Kun Agueru koji redovno pogađa mreže iz vikenda u vikend bez obzira na okolnosti.

Sa druge strane, Nejmar je neko ko nije vičan da iznese taj teret jer pod velikim pritiskom donosi loše odluke na terenu.

Takođe, i Eden Azar je često u lošoj formi zbog toga, pa i ne treba da čudi da je Belgijanac u prošlosti bio na udaru javnosti zbog loših igara u seriji.

Istraživanje je rađeno na sedam hiljada utakmica u sedam takmičenja tokom dužeg niza godina, a parametri poput igranja kod kuće ili na strani, takmičarska važnost meča ili jačina protivnika su određivali rezultat.

Belgijanci su otkrili i da Liverpul ima neobično visok broj igrača koji dobro igraju pod pritiskom, ali nisu sigurni da li je to zapravo bila namera "Redsa" ili je to plod slučajnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 04.03.2019
10:57

Azar ne pada pod pritiskom, mislim da je kod njega problem motivacije. Kad god je vazno - Azar je tu. Finale Liga Kupa - Azar jedini igrac koji moze nesto da napravi, SP protiv Brazila - Azar je na svojim ledjima donio pobjedu...

avatar
Cataphract
Saturday, 02.03.2019
16:45

To je kultura kluba, uvek je lLiverpul znao da se bori do zadnje kapi krvi, to je delom i zasluga zasto ih volim vec 17+ godina

avatar
La bestia negra
Saturday, 02.03.2019
14:38

Smarate vise sa Ronaldom,pristrasni ste previse svaki dan 50 clanaka o njemu.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 02.03.2019
14:36

Lako je Liverpulu da igra pod pritiskom kad im je tokom duzeg niza godina taj pritisak bio da zadrze sedmo mesto pod naletima West Hema i Sotona. Koliko dobro igraju pod pritiskom govori i broj osvojenih trofeja tokom tog duzeg niza godina.

avatar
_Goran_
Saturday, 02.03.2019
14:27