Ma kakav FFP, Parižani se izvukli, a tek će sada kupovati!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 17.02.2019.
11:55
Izvor: Sportske.net

Iskreno, nikome nije jasno kako, ali od priča da će morati da prodaju najbolje nema ništa. Jednostavno, oni su jači od svega...

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Pari Sen Žermen ne treba da brine zbog FFP.

Tako je Naser Al Kelaifi opisao trenutnu situaciju, kao ljubomoru španskih klubova, konkretno Barselone.

"Od 2017. mi smo pozitivno odgovorili na sve upite i prošli sve kontrole. Radimo veoma odgovorno i stabilno i ostaće tako. Uostalom, da se to ne dešava, svi bi znali i onda najbolji fudbaleri sveta ne bi želeli da dođu kod nas"
, rekao je Al Kelaifi.

Da bi ostali u granicama FFP oni će morati da prodaju igrače, ali ne za koliko se mislilo, u pitanju je između 50 i 100 miliona evra, suma koja je mnogo manja od one o kojoj se pričalo.

To je otkrio "L'Ekip", sa druge strane, eventualni transferi ne ulaze u obračun za ovu već sledeću finansijsku godinu, pa neće imati problem da realizuju planove, traže vezistu, pošto im je izmakao De Jong, priča se o novom levom beku, a Dani Alveš će dobiti nov ugovor.

Ali, koga bi mogli da prodaju?

Nejmar bi rešio sve probleme, ali priče o Junajtedu koje se pojavljuju su nerealne, a ni Real neće platiti svetski rekord.

Mbape takođe ne dolazi u obzir, a Kavani je čovek od poverenja, iako se priča da će probati da dovedu i Dibalu i Aleksa Sandra iz Juventusa.

Prema nekim informacijama iz Francuske, Draksler, Nkunku ili eventualno Di Marija, uz nekog od igrača koji su na pozajmicama, poput Trapa, Lo Selsa, ili Hesea bi bili dovoljni da klub ostane u granicama FFP.

Uz to Al-Kelaifi radi na dovođenju novih sponzora pre 1. jula što će poboljšati finanijsku sliku i smanjiti iznos koji moraju da dopune u budžeti.

Izgleda da im niko ništa ne može, podsetimo, doveli su Paredesa ove zime, a nove kupovine slede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Sunday, 17.02.2019
17:45

Ljudi potroše 400 miliona na dva igrača u prelaznom roku i ostanu u okvirima FFP-a.Ovo treba ukinuti pod hitno a ne da se ovako blamiraju.

avatar
deki trbic
Tuesday, 19.02.2019
22:11

Zasto? Kolko para imas tolko troši, nema druge

avatar
RedDevil612989
Sunday, 17.02.2019
14:05

FFP jr najveca lakrdija koja se ikad desila u fudbalu. Dokaz da bogati ostaju bogati i nista im ne mozes.

avatar
PsG_PsG
Sunday, 17.02.2019
13:58

Zašto uvek takav naslov kad je PSG u pitanju? Jel ste isto tako pisali i stavili u glavnu vest ove nedelje kad se Barsa i Juve zadužio za par stotina miliona€ više? Znaci investirati pare koje posedujes nije dobro ali trošiti pare koje nemas (uzmeš zajam) je OK. Klub je ispoštovao sva prafila FFP-a, verovatno će ga opet adaptirati. FFP bi trebao uzeti u obzir i dugove klubova ali i porez koji klubovi plaćaju. PSG placa skoro 200M€ više svake druge godine naspram klubova iz Bundeslige..... Pozdrav za PSG hejterse.

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 17.02.2019
13:55

Neko je primio pare u dzep.

avatar
mrancic
Sunday, 17.02.2019
13:40

Počinje era klubova čiji vlasnici u svojoj zemlji jedva znaju fudbalska pravila.Klubovi postaju nešto nalik bankama ili berzi.Od nadmetanja po znanju fudbalske veštine nema ništa.Oformiće se liga od 20 najbogatijih i zajedno sa kladionicama ličiće na bingo.Ili neće.Ako se mangupi iz UEF-a i FIFE nekad zasite para i počnu da razmišljaju o manjim klubovima.Propagira-nje fudbala u Africi služi samo za rasadnik fudbalera za kupovinu od strane bogatih.Kinezi bar kupuju igrače da igraju u njihovoj ligi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.02.2019
13:23