Lukaku uspeo, "Bresaola" možda recept i za vas!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 30.08.2019.
10:12
Izvor: Sportske.net

Antonio Konte se ne šali, Belgijanca odmah doveo u red...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Lukaku je imao preko 100 kilograma kada je stigao u Inter.

Iz Engleske su ga dopratile optužbe da je debeo, sa nije profesionalac, da nikada nije uspeo da se dovede u red, kada je figura u pitanju.

U tim konstatacijama je prednjačio Geri Nevil, Lukaku je postavio sliku uz komentar "Debeli momak", na kojoj se vidi da nema baš sala, kako je sugerisao nekadašnji kapiten Junajteda.

Ali, i Konte je smatrao da ne bi bilo loše da Lukaku oslabi.

Primenio je svoju "Bresaola" dijetu koju često nameće igračima, ne ostavlja prostora za neuspeh, Lukaku je skinuo tri kilograma za dve nedelje.

U čemu se sastoji dijeta. Zabranjena je zaleđena hrana, sirevi, alkohol (mada Lukaku ne pije), kao i testo.

Ishranu čine bela mesa, ćureće i pileće koja su bogata proteinima, uz dosta mediteranskog povrća.

Lukaku je postigao gol u uvodno pokeru protiv Lećea, a engleski mediji komentarišu da ni Murinjo, ni Solskjer nisu uspeli da ga nateraju da smrša, dok je Konteu to odmah pošlo za rukom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex DeLarge
Friday, 30.08.2019
11:56

Pravilna ishrana se bazira na belom mesu i povrcu. Moze da se zove i šicu-min, svaka (zdrava) dijeta se bazira na tim namirnicama. Ostalo je samo prodavanje magle lakovernima kroz milion razlicitih naziva... A Lukaku jeste preterano tezak za profesionalnog sportistu, i u velikom je riziku da posle 28 uopste ne moze da sastavi dva medeca bez povrede

avatar
INTERnacionalist
Friday, 30.08.2019
15:07

..to sto je pretjerano težak nije stvar debljine i nema veze sa povredama!
Jednostavno je prirodno takve konstitucije i njegovi zglobovi, mišići tetive su prilagodjeni njegovoj konstituciju a u prilog ovoj mojoj priči ide i njegovo stopalo br 48.5!

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 01.09.2019
12:51

Tvoji zglobovi, misici i tetive jesu prilagodjeni tezini koju imas, ali uz jednu kljucnu razliku - Osnovna funkcija im je hod, ne trcanje pri duelima i trostruko trosenje od referentnih granica. Kljucna stvar i jeste sto ti misic mozes da treniras da izdrzi vece optereceje, ali ne i da se manje trosi. Tezina (sve i da je suv misic) predstavlja dodato opterecenje za misice i tetive, koji starenjem gube na elasticnosti i regenerativnoj moci pa samim tim i mogucnosti da izdrze tu masu. Prosto, profesionali sport i zdravlje ne idu u istu recenicu. A Lukaku, ako zeli da igra na ovom nivou, jednostavno mora da skine kilazu ispod 90 kg pa sve i da ima stopalo kao Bigfut. U prilog mojoj prici ide i to da se od 20 do 25 nije povredio skoro nijednom, a da je u poslednje dve sezone pauzirao dva ili tri puta po dva meseca. Ne pricam ja ovde nikakvu kvantnu fiziku, nego prosto bazicne stvari...

avatar
Oldboy
Friday, 30.08.2019
16:05

Meso ne može u istu rečenicu sa zdravom ishranom