Luis Suarez - Zašto FIFA izigrava psihologa?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.10.2014.
18:01
Izvor: Sportske.net

Da li FIFA pokušava da morališe i da bude psiholog u slučaju Luisa Suareza ili stvarno ljudi iz te organizacije misle da nije među najboljih 23?

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Danas je objavljena lista od 23 fudbalera kandidata za renomiranu nagradu najboljeg igrača na svetu po imenu "Zlatna lopta", a među nominovanima nema Luisa Suareza, zvanično najboljeg igrača Premijer lige prethodne sezone i zvanično osvajača "Zlatne kopačke" koju deli sa Kristijanom Ronaldom.

Veliki je broj fudbalera koji su po igračkim kvalitetima manje zaslužili da se nađu na listi od njega, ali je FIFA očigledno htela da donese jednu vaspitnu meru prema Luisu Suarezu i da ga izostavi sa spiska.

Svakako da je njegov ugriz osnovni, neko će reći i jedan jedini razlog. Ali, zar on nije već odradio tu kaznu, da li mu je potrebna još jedna?

Koliko je značajan igrač za ekipu dokazuje i igra Liverpula ove sezone koji se muči da postigne gol. Prošle godine sa tim nisu imali problema, a definitivno je da drugi faktori nemaju uticaja na igru ekipe koja umalo nije osvojila Premijer ligu prošle sezone, a ove će voditi tešku borbu za ulazak u Ligu šampiona.

Do prvog decembra će FIFA objaviti imena trojice koji će ući u uži izbor, pojedini fudbalski stručnjaci su očekivali da vide Urugvajca na svečanoj dodeli nagrade, ali FIFA je imala drugačije mišljenje...

Bez obzira na to da li bi imao šanse da osvoji ovu nagradu, FIFA je morala da pronađe mesta za Urugvajca na ovoj listi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke