Luis Kampos je genije, još slika sa dresom i rekord Napolija će biti i zvanično oboren!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 29.07.2020.
20:22
Izvor: Sportske.net

Koliko će na kraju platiti Italijani?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Sve je gotovo, kako tvrde poznati italijanski novinari Đanluka Di Marcio i Fabricio Romano, ali i pojedini francuski mediji, Viktor Osimen prelazi u Napoli, večeras bi navodno i Lil trebalo da se oglasi zvaničnim saopštenjem.

On je već potpisao ugovor do leta 2025. godine sa Napolitancima, ostala je samo dilema oko toga koliko je Nigerijac plaćen.

Izvesno je da je Napoli dogovorio najveće pojačanje u istoriji kluba, Romano prenosi da će Lil zaraditi 50 miliona evra, ali i da će imati priliku da na ime bonusa zaradi još novca.

Francuski mediji, među kojima je i novinar Muhamed Buafsi, tvrde da će "Doge" dobiti 70 miliona evra, ali i da bi na ime bonusa moglo da im pripadne još 10 miliona evra.

Procena je da bi Osimhen trebalo da zarađuje 4,5 miliona evra po sezoni.

Ovaj 21-godišnji fudbaler rodom iz Lagosa je rastao u Ultimejt Strajkers (Ultimate Strikers) akademiji, da bi 2017. godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri, stigao je u redove nemačkog Volfsburga.

Drugu sezonu u klubu proveo je na pozajmici u ekipi Šarleroa, za koju potom i potpisuje ugovor, ali ga leta prošle godine Lil dovodi za 14 miliona evra.

Luis Kampos, sportski direktor "Doga", je napravio još jedan fantastičan posao, Osimen sada nakon 18 golova i šest asistencija u dresu Lila odlazi u Napoli za pet puta veći novac, potencijalno i više.

Luis Kampos Leonardo Zardim Monako
Foto: screenshot - twitter.com

Sjajni Portugalac je od 2013. do 2016. godine radio kao sportski direktor Monaka u koji je doveo zvezde poput Radamela Falkaa, Žoaa Mutinja, Hamesa Rodrigeza, Fabinja, Marsijala, Rikarda Karvalja, Bernarda Silve, Dimitra Berbatova, Tijemua Bakajoka, Kondogbije, Lemara i mnogih drugih.

U Lilu je nastavio sa sjajnim poslom, na "Pjer Moroj" je doveo Nikolu Pepea, Kevina Malkia, Tijaga Mendeša, Zekija Čelika, Džonatana Bambu, Rafaela Leaa, Džonatana Ikonea, ove sezone je među zvezde lansirao pomenutog Viktora Osimena, sjajnog Jusufa Jazičija, a oživeo je i karijeru Renatu Sančesu.

Baner 4

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke