Ludnica u poslednjoj grupi Lige A, kalkulacije i kako sva tri tima mogu do prvog mesta?

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 15.11.2018.
23:46
Izvor: Sportske.net

Očekuje nas pravi spektakl na "Vembliju".

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Hrvatska je uspela da totalno zakomplikuje stvari kada je Grupa 4 u okviru Lige A u pitanju. Oni su slavili u poslednjim sekundama meča, junak je bio Jedvaj, a to im je otvorilo mogućnost da pobedom protiv Engleske završe čak i kao prvi u ovoj grupi!

Nakon prvog meča i zaista bolnog poraza od Španije sa 6:1, niko nije ni pomislio da bi Hrvati mogli da budu pobednici ove grupe. Pogotovo što je to bio drugi trijumf "Crvene Furije" koja je već tada imala 6 bodova i svi su mislili da će lagano obezbediti prvo mesto. Ipak, oni su prvo izgubili od Engleske kod kuće sa 2:3, a zatim i večeras od Hrvatske u gostima sa 3:2, dok su u međuvremenu Engleska i Hrvatska u međusobnom duelu podelili bodove jer ne bilo 0:0.

Španci su svoje mečeve odigrali, ništa više ne zavisi od njih, a ostalo je još da se odigra meč u kome će Engleska dočekati Hrvatsku, a on je na programu u nedelju.

Postoje 4 moguća ishoda:

1) Ukoliko Englezi pobede Hrvate, onda će "Gordi Albion" preteći Špance i završiti kao pobednici ove grupe. Tabela bi izgledala ovako:

1. Engleska  2. Španija  3. Hrvatska

2) Nerešeni ishod (bez golova, 0:0). Tada bi Španci bili pobednici grupa, a ovaj ishod bi značio da će Hrvati ići u niži rang:

1. Španija  2. Engleska  3. Hrvatska

3) Nerešen ishod (sa postignutim golovima 1:1, 2:2...). To bi opet značilo da će Španci biti pobednici ove grupe, ali tada bi Englezi išli u niži rang:

1. Španija  2. Hrvatska  3. Engleska

4) Ako Hrvati pobede Engleze, to bi značilo da bi Hrvati totalno preokrenuli stanje u ovoj grupi sa dve vezane pobede i na kraju bili na prvom mestu, a da bi Englezi išli u niži rang:

1. Hrvatska  2. Španija  3. Engleska

Sigurno je da će to biti odličan meč. Hrvatska mora da postigne gol ne želi da ispadne iz Lige A. Španci ne mogu da ispadnu, ali njihovo prvo mesto je ukoliko bude remi na "Vembliju" (sa ili bez golova).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke