''Ludnica'' u Peruu - Prepoznajete li bivšeg igrača Zvezde? I on ide na Mundijal!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2017.
10:57
Izvor: Sportske.net

Nadali smo se drugačijem epilogu, znate već i iz kojih razloga, ali Srbija će na kraju ipak morati u četvrti šešir na žrebu. A za to vreme u Peruu plasman na SP slavi i jedan bivši fudbaler Crvene zvezde.

Beta/AP Photo/Rodrigo Abd
Beta/AP Photo/Rodrigo Abd

Povezane vesti

Preneli smo rano jutros, Peru je postao poslednji učesnik Mundijala u Rusiji, pošto je u revanš utakmici baraža savladao Novi Zeland sa 2:0 (prvi meč je završen bez golova).

--
Naravno, usledilo je spektakularno slavlje i na stadionu u Limi, ali i na ulicama gradova ove južnoameričke države.

A među brojnim slavljenicima i jedno nama poznato lice, verujemo i navijačima Crvene zvezde.

U pitanju je Migel Arauho, danas 23-godišnji fudbaler koji je krajem jula 2013. godine zvanično predstavljen u Zvezdi, zajedno sa Omegom Robertsom.

Tadašnji sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović istakao je na promociji da je Arauho Zvezdina investicija u budućnost, s obzirom da je u to vreme imao tek 19 godina, ali mladi peruanski defanzivac nije uspeo da se nametne na Marakani.

Godinu dana kasnije vraća se u domovinu, u ekipu Alijance iz Lime, čiji je i danas član i gde je potvrdio svoj kvalitet, pa i ne čudi što je i član reprezentacije koja je noćas izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

Ako ga niste prepoznali na gornjoj slici, Arauho je prvi odozgo.

Foto: EPA/VICTOR GONZALEZ
peru
-
Peru

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Saturday, 18.11.2017
17:14

Prije su imali i boljih internacionalaca: dovoljno je je reći Huan Manuel Vargas i Klaudio Pizaro. Pa Farfan, Gerero, Zambrano, sadašnji kapiten Alberto Rodrigez bili mlađi, igrali uspešno u jakim ligama...

avatar
bokibole
Thursday, 16.11.2017
18:52

da pojasnim neke nelogicnosti(prvo tebi sto se predstavljas kao barbaroga)te 2013. sportski direktor u FK Crvena Zvezda je bio niko drugi nego poznati menadzer Zoran Stojadinovic koji ima opasno dobre igrace po svetu koje zastupa!Zaradjuje enormne sume novca na transferima,i nikada mi nije bilo jasno iz kog razloga je on prihvatio da bude sportski direktor u mojoj voljenoj Zvedi(po meni ima samo 2 razloga-ili da se ogradi o mnogo igraca koje bi dovodio u klub ili covek jednostavno voli Zvezdu zeleo je da pomogne-kao sto se i zaklinjao)!Evo sad npr taj Arauho-secam se kada ga je doveo,tadasnji trener Zvezde(srbin iz slovenije)je rekao te zime da su mu govorili kako ce mu dovesti odlicnog stopera a da se pojavio neki klinac,koji cak nije ni visok za stopera.Posle pola godine je oteran(mozda je bio i godinu dana,bio je valjda u ofk beogradu na pozajmnici)a sada je sa svojom reprezentacijom na mondijalu!Ko je ovo procitao voleo bi da cujem i njegovo misljenje.Unapred zahvalan-obican sam zvezdas!

avatar
LyO
Thursday, 16.11.2017
21:16

Stvar je u tome da mi nemamo strpljenja za mlade igrace, koliko njih je otislo iz Zvezde zbog toga pa su posle mnogo placeni. Kvalitetna filijala neophodna, gde ce se nasi igraci mladi razvijati, i uvek kao sad da imamo par klinaca u prvom timu.

avatar
bokibole
Monday, 20.11.2017
18:02

slazem se da bi trebali imati filijalu,ali je toliko ocigledno da se to nezeli u zvezdi iz nekoliko razloga-nemogu da kontrolisu te mlade igrace(a bilo bi najbolje da ih sve drze u svom b timu,ili nekom srpskoligasumili drugoligasu)!Pa cak je i Vladan Lukic u svom Sopotu napravio zvezdinu filijalu!O dzajinom ubu svi znaju...partizan ima teleoptik,a mi????

avatar
barbaroga
Thursday, 16.11.2017
13:08

takvih arauha je proslo kroz Zvezdu toliko da trebas biti genije da im svima popamtis imena ...

avatar
barbaroga
Thursday, 16.11.2017
13:07

nisam nikad ni cuo za njega ...