Ludnica u najavi na Enfildu, očekivani "lak posao" za ostale timove iz vrha (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 13.01.2018.
10:13
Izvor: Sportske.net

Da li je baš Liverpul taj koji će da konačno zaustavi Siti?

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Posle desetak dana pauze nastavlja se Premijer liga, najuzbudljivije takmičenje u ligama "petice", iako će cinici dodati da uzbuđenja postoje kada je u pitanju borba od drugog do četvrtog mesta, kao i borba za opstanak. Bez obzira na njih (vas?), u predstojećem 23. kolu čeka nas jedan veliki derbi, jedan okršaj dva velika imena i nekoliko vrlo zanimljivih duela.

Kolo počinje u subotu u 16 sati, kada je na programu šest utakmica. Najzanimljivija od njih je verovatno duel Čelsija i Lestera, jedina dva tima koji su bili šampioni Engleske u poslednje tri sezone. Aktuelni šampion Engleske je apsolutni favorit za pobedu, a i mora da je ostvari da bi zadržao pritisak na drugoplasirani Mančester junajted, ali i da bi eventualno stekao veću prednost u odnosu na četvrti Liverpul, koji u nedelju igra protiv lidera Mančester sitija. Problem za Lester će biti golovi jer Vardija neće biti u timu.

Celsi Azar Kejhil

Kristal palas želi da nastavi dobru seriju protiv Barnlija. "Orlovi" od dolaska Roja Hodžsona imaju samo jedan poraz u 12 prvenstvenih utakmica. Doduše, ima samo četiri pobede u tom nizu, ali i to mu je bilo dovoljno da se odvoji od poslednja dva mesta na tabeli i da stekne dva boda prednosti u odnosu na grupu timova koja orbitira oko opasne zone. Barnli igra preko svih očekivanja, ali nema pobedu u poslednjih pet prvenstvenih mečeva, tako da Palas ovde može da se nada pobedi.

Duel Hadersfilda i Njukasla biće jako zanimljiv. Domaćin je počeo da se pojačava, dok gosti imaju problema sa povredama (Arnautović, Kresvel, Antonio), a glavni napadači su jedna od tema u prelaznom roku, tako da ćemo tek videti konačne sastave ovde. Vest Hem ima dva boda više od Stouka i Sautemptona, koji su oko granice opasne zone, i dva manje od Hadersfilda i eventualni trijumf bi mu mnogo značio.

Njukasl je u prošlom kolu pobedio Stouk i sada će protiv "fenjeraša" Svonsija probati da prvi put još od septembra veže dve pobede i pobegne još više od opasne zone. "Svrake" takođe imaju 22 boda, kao i Palas i Vest Hem, dok poslednji Svonsi i pretposlednji VBA imaju po 16. Oba tima moraju da pobede, očekujte nervoznu i tvrdu utakmicu.

Votford ima samo jednu pobedu u poslednjih devet mečeva, odnosno u poslednjih sedam ima šest poraza i trijumf. Sada dočekuje Sautempton, koji je tik iznad opasne zone zbog bolje gol-razlike od Stouka. Oba tima imaju problema sa efikasnošću, a Sautempron nema pobedu u poslednjih devet prvenstvenih utakmica, tako da bi eventualna pobeda bila zlata vredna za oba tima.

Cupo Moting Stouk Brajton

Vest Bromvič nema pobedu od dolaska Alana Pardjua, iako je unošenje stabilnosti u kratkom roku njegova specijalnost. Brajton nema pobedu u tri meča, tako da je ovo možda prava prilika za VBA da dođe do preko potrebna tri boda. Sa druge strane, lako može da se desi da gledamo još jedan dosadan duel koji će se završiti 0:0.

Subotnji program završava sudar dva velika imena, Totenhema i Evertona. Forma "karamela" je bila u usponu, ali je tim izgubio u poslednja dva kola, a onda je ispao i u kupu od Liverpula, da bi sada išao u goste sjajnom Totenhemu. Ipak, Everton je pokazao da ume da pokvari planove favoritima, tako da ako Totenhema ne postigne rani gol, moguće je i da nećemo videti očekivanu laganu pobedu domaćina.

Nedeljni program počinju Bornmut i Arsenal. Glavna priča ovde nisu ni dva vezana prvenstvena remija Arsenala, odnosno serija od četiri utakmice bez pobede u svim takmičenjima, aali ni grčevita borba Bornmuta za opstanak. U centru pažnje je budućnost Sančeza i Ozila među "tobdžijama". Pratili ste ove nedelje dramu oko budućnosti Čileanca i potencijalnom "ratu" u Mančesteru. On je u sredu u liga kupu počeo na klupi, a ako bude igrao danas, to bi verovatno mogla da mu bude poslednja utakmica u dresu Arsenala.

Ozil ima problema sa kolenom i neće ovde igrati, a možda ni Vilšir, koji je u sredu morao da izađe sa terena protiv Čelsija. No, kad se te stvari ostave po strani, ostaje upisano da je Arsenal poslednji put pobedio 28. decembra, a da je od tada vezao dva remija u Premijer ligi, onda ispao u FA Kupu od nižerazrednog Notingem foresta, pa onda odigrao 0:0 sa Čelsijem u kupu. Arsenal sada mora da pobedi, a posle ima lakši raspored jer igra kod kuće sa Evertonom i Kristal palasom, a gostije Svonsiju. Pobede u ova četiri meča su praktično obaveza.

Centralno mesto u ovom kolu zauzima, naravno, duel Liverpula i Mančester sitija. Kakva ludnica u najavi! Sudar dva najefikasnija tima u ligi. Domaćin koji igra u visokom ritmu, napada u talasima i daje golove kao od šale, i gost koji igra tehnički savršeno, posedom melje protivnike, a golove daje još lakše. Mnogi (pogotovo navijači Liverpula) veruju da su "crveni" pravi tim koji će da konačno pobedi Siti, ali to je realno teško. Van Dajk sigurno doprinosi čvrstini pozadi, ali odbrana je i dalje potpuno šuplja.

Jirgen Klop

Treba reći da je Siti poslednji put pobedio u prvenstvu na Enfildu daleke 2003. godine, odnosno da je Liverpul protiv "građana" kod kuće neporažen u poslednjih 14 mečeva, od čega je poslednja četiri dobio. Sa druge strane, na Etihadu je u septembru Siti "uništio" Liverpul 5:0. Pored toga, Liverpul će sada prvi put igrati bez Kutinja i videćemo na šta će to da liči. Siti će biti bez Žezusa, ali to ne bi trebalo da se previše oseti. Jedva čekamo.

Kolo zatvaraju Mančester junajted i Stouk. Junajted se u prošlom kolu vratio na drugo mesto posle pobede nad Evertonom. Posle toga je bez problema pobedio Derbi i plasirao se u narednu rundu FA Kupa, gde ga čeka nižerazredni Jeovil (klub iz istoimenog mesta, čiji je jedan od najpoznatijih stanovnika Džon Periš, gitarista i saradnik PJ Harvey, ali i Giant Sanda i Sparklehorsea), tako da stvari trenutno deluju lepo za "đavole". Pišemo to jer je Stouk trenutno u potpunom raspadu.

Stouk ima samo jednu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih utakmica, a prošle nedelje je ispao iz FA Kupa nakon poraza od nižerazrednog Koventrija. Sada je prvi tim ispod crte u opasnoj zoni, sa četiri boda više od VBA i Svonsija, ali je vrlo moguće da će se ta prednost smanjiti posle ovog kola.  

Raspored utakmica 23. kola:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Čelsi - Lester
Kristal palas - Barnli
Hadersfild - Vest Hem
Njukasl - Svonsi
Votford - Sautempton
VBA - Brajton
Totenhem - Everton (18.30)

Nedelja:

Bornmut - Arsenal (14.30)
Liverpul - Mančester siti (17.00)

Ponedeljak:

Mančester junajted - Stouk (21.00)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Saturday, 13.01.2018
17:51

Evo novinarima sportskih jedan predlog za naslov posle utakmice na Enfildu..'Lider na koljenima, Liverpul mocan i bez Kutinja'

avatar
_mladen_
Saturday, 13.01.2018
14:26

Ja se nadam prvenstveno da ce biti odlicna utakmica. Liverpul ima svoje sanse, morace da se pokazu bez Kutinja. Neka pruze svoj maksimum pa sta bude, jer Siti ima najbolji tim u ligi i nisu slucajno tu gde jesu.

avatar
Gangula 2.0
Saturday, 13.01.2018
13:04

Sad ce Salah het trik!

avatar
Gangula 2.0
Saturday, 13.01.2018
12:56

Ajmo Liverpule!Samo nek gazimo!Siti, spremi se za poraz!!!

avatar
Маркус19
Saturday, 13.01.2018
12:43

Меч са Стоуком је за Јунајтед све само не лак меч. Једноставно никад се не изборимо до краја са њима. Против Челсија скину гаће и приме 9 у два меча (не дају ниједан), а против нас иду главом на шут ногом, улећу свуда, бране гол као да им живот зависи од тога. Размислићу да ли ћу да гледам утакмицу.