Ludnica u Lesteru, klub u problemu, navijači grme!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 12. april 2016.

  • 11:51

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pet kola pre kraja sprema se fešta na malom King Pauer stadionu, međutim, fudbalski klub Lester i njegovi verni navijači sada se nalaze u velikom problemu.

Ludnica u Lesteru, klub u problemu, navijači grme!
Pet kola pre kraja sprema se fešta na malom King Pauer stadionu, međutim, fudbalski klub Lester i njegovi verni navijači sada se nalaze u velikom problemu.

Naime, u ponedeljak su u prodaju puštene karte za finalnu utakmicu na domaćem terenu, ali su planule u rekordnom roku, ali to nije jedini problem.

Brojni navijači članovi sezonskih karata ostali su uskraćeni da dođu do istorijske ulaznice, iako je klub najavio da će učiniti sve da spreči preprodaju po većim cenama koje sada dostižu i do nekoliko hiljada funti!

Lesteru je za titulu potrebno još tri pobede u pet mečeva ukoliko Totenhem pobedi sve do kraja. ''Lisice'' sad vezuju dve utakmice kod kuće protiv Vest Hema i Svonsija, potom gostuju Mančester Junajtedu, a tada na red dolazi pomenuta istorijska utakmica sa Evertonom za kojih više nema karata!

Kako je preneo Bi-Bi-Si, brojni navijači i vlasnici sezonskih karata u anketi za nacionalnu televiziju nisu krili razočarenje činjenicom da pojedinačne karte sada na crnom tržištu dostižu 3.000 funti za jednu ulaznicu, a negde čak i 15.000 za dve karte.

Lester

Jedan od navijača Lestera otvorio je dušu za Bi-Bi-Si i sa njim će se definitivno saosetiti svaki navijač na svetu.

''Ove sezone desilo se nešto što nismo mogli da zamislimo ni u najlepšim snovima i verovatno se nikada nikome od nas neće ponoviti do kraja života. Ali, sada mnogi od nas koji nisu propustili nijednu utakmicu Lestera neće biti u prilici da gledaju istorijsku utakmicu i eventualnu proslavu titule na našem stadionu. Klub je bio divan prema navijačima u poslednjih nekoliko godina, ali ipak sad imamo pitanje za njih kako je ovo moglo da se dogodi. Dve karte na tržištu sad dostižu cenu od 15.000 funti što je cena jednog automobila. Kako to da priušti jedan običan navijač?'', zapitao je jedan navijač Lestera.

Inače, klub se oglasio saopštenjem da je prodaja ulaznica za poslednju utakmicu u sezoni na King Pauer stadionu bila ''vanredna situacija'' i da je ''velika većina'' vlasnika sezonskih karata koji su bili prioritet dobili prednost pri kupovini.

Navijači grme na društvenim mrežama, jer su navodno karte dobili samo vlasnici ''zlatne'', ali ne i ''srebrne'' sezonske karte, koje su jeftinije na godišnjem nivou. 

Inače, kapacitet King Pauuer stadiona iznosi 32.262 mesta, a sedmog maja verovatno bi došlo makar tri puta više navijača.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari