Ludnica u Kini sa srećnim krajem za Piksija

Autor: Boban Filipović
subota 31.03.2018.
15:26
Izvor: Sportske.net

Gvangžu R&F je odneo ceo plen sa gostovanja u Čangčunu posle velike drame.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Reprezentativna pauza je prijala ekipi Dragana Stojkovića Piksija.

Posle teškog poraza od lidera Šangaj SIPG-a, Piksijeva ekipa se vratila na pobednički kolosek u četvrtom kolu kineske Superlige i upisala treći trijumf.

Utakmica u Čangčunu bila je veoma dramatična.

Bivši golgeter Votforda Odion Igalo je promašio penal u u desetom minutu, propustio još nekoliko šansi i glavni je krivac što se na veliki odmor otišlo bez golova. Mreže su mirovale punih sat vremena, onda je Žang doveo domaći tim u vođstvo.

Međutim, Pikijev tim je u finišu pokazao karakter i došao do pobede.

U 78. minutu uzakmice Izraelac Zahavi je izjednačio na 1:1 iz slobodnjaka u stilu svog trenera i tada kreće "kuvanje", Gvangžu kreće svim silama na pobedu i u toj misiji uspeva u nadoknadi.

Renato je dva puta pogodio prečku u zaustavnom vremenu, a kada je probao treći put da utera loptu u mrežu, rukom ju je zaustavio jedan igrač domaćeg tima. Sudije su konsultovale VAR i pokazale na 'kreč', a Renato sa bele tačke pogodio za 1:2.

Međutim, nto nije bio kraj drame.

Već u narednom napadu dosuđen je penal za Čančun. Golman Gvangžua Čeng je odbranio, Igalo natrčao i zatresao mrežu, ali je VAR potvrdio da je Nigerijac ranije ušao u kazneni prostor, njegov gol je poništen, pa je ostalo 1:2 do kraja.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke