Ludi Bijelsa mora da plati odštetu Lilu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.03.2018.
21:44
Izvor: Beta

Nekadašnji trener fudbalera Lila Marselo Bijelsa moraće da plati odštetu svom bivšem klubu od 300.000 evra, nakon što je francuski sud odbio njegov zahtevza isplatu od skoro 18.000.000 evra na ime plata i povrede ugleda.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Bijelsa je otkaz u Lilu dobio krajem prošle godine pošto je prekršio klupski pravilnik i bez dozvole otputovao u Argentinu, gde je išao na sahranu svom prijatelju Luis Mariji Boniniju, sa kojim je radio u reprezentaciji Čilea.

Prvobitno je bio suspendovan, a nedugo zatim i otpušten. Bijelsa je odmah stupio u kontakt sa svojim advokatima kako bi pokrenuo postupak protiv kluba, a posle otkaza krenuo je na sve ili ništa.

Od Lila je zatražio čak 12.900.000 evra na ime neisplaćenih plata, uz još pet miliona evra na ime obeštećenja zbog raskida saradnje koja je po ugovoru trebalo da traje do juna 2019. godine.Sud je rekao da Bijelsina tužba nema pravnu osnovu, ali da ima pravo na žalbu.

Nakon što je prošle sezone završio na 11. mestu Lige 1, Lil je ovog leta angažova Bijelsu za trenera sa ciljem da se plasira u Ligu šampiona. Francuski klub, takođe je doveo i brojna pojačanja, ali se ekipa mučila ove sezone u prvenstvu.

Bijelsa se vratio u Francusku dve godine nakon što je iznenada, zbog ugovora, napustio Olimpik iz Marselja. On je prethodno rekao da će potpisati novi ugovor, da bi samo posle jedne utakmice napustio klub. Godinu dana kasnije, plahoviti trener napustio je italijanski Lacio dva dana nakon potpisivanja ugovora u julu 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 06.03.2018
09:49

Ovaj je stvarno lud covek, kad bi nama dosao za selektora, momentalno bi ispraznio kasu Saveza:-D Salu na stranu, ne mogu da verujem cime se bavi.

avatar
boris96pfk
Monday, 05.03.2018
22:52