Luda utakmica u Rumuniji, Dinamo oterao četvoricu zbog bruke u Kupu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.11.2018.
13:54
Izvor: Sportske.net

Utakmica osmine finala rumunskog kupa između trećeligaša iz Mirkuree Ćiuk i Dinama iz Bukurešta ostaće upamćena kao jedna od "najluđih" ikada u zemlji naših istočnih komšija.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Prvoligaš iz rumunske prestonice propisno se obrukao na gostovanju trećeligašu koji ga je posle "lude" utakmice eliminisao u osmini finala kupa.

Dinamo iz Bukurešta eliminisan je u osmini finala rumunskog kupa pošto je trećeligaš Siksereda slavio sa 6:5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Da je prvorazredno iznenađenje moguće videlo se nakon 52 minuta igre kada je domaćin imao dva gola prednosti. Do 60. minuta Dinamo se vraća u život i poravnava rezultat pa se moralo u produžetke.

Gosti u 110. minutu prave kompletan preokret ali domaći sastav uspeva da dođe do izjednačenja i izbori se za jedanaesterce.

Prava ludnica usledila je nakon penala koji je izveo Belgijanac Kino Delorž. Golman domaćeg tima odbranio je loše izveden penal, usledilo je veliko slavlje, a onda su arbitri odlučili da ponove penal jer je golman iskoračio pre nego što je Delorž dodirnuo loptu.

Belgijanac je imao šansu za popravni ali ni nju nije iskoristio. Golman je ponovo odbranio i neko vreme čeka oda vidi reakciju sudija nakon čega je zvanično moglo da počne veliko slavlje.

Dan nakon utakmice Dinamo je uručio otkaze Georgiju Grozavu i Kinu Deloržu, a rumunski mediji najavljuju da će još dvojica platiti ceh za sramoćenje u kupu.

Recimo i to da je u osmini finala rumunskog kupa u četvrtak eliminisana i bivša Steaua, odnosno FCSB.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 02.11.2018
19:02

Kako vole sudije u nasim kumunistickom drzavama da guraju velike klubove.