Luda utakmica u Majncu - Penal sviran u poluvremenu, prekid zbog fudbala ponedeljkom i kiks koji se retko viđa!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.04.2018.
22:42
Izvor: Sportske.net

Fudbalska predstava na stadionu Majnca nije bila preterano kvalitetna ali će se o svemu što se dešavalo na poslednjoj utakmici 30. kola Bundeslige pričati još neko vreme.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Poslednja utakmica 30. kola nemačke Bundeslige neće se pamtiti po preterano lepoj igri fudbalera Majnca i Frajburga ali će ostati upisana u istoriji ove igre.

Domaćin je slavio rezultatom 2:0 (1:0) ali to je tek početak sjajne priče koja stiže iz Nemačke.

Utakmica je u startu kasnila nekoliko minuta zbog natpisa koje je publika istakla u želji da izrazi protest zbog toga što se igra u ponedeljak.

Prvo poluvreme nije bilo peterano sadržanoj i slobodno se može reći da smo najzanimljiviji detalj videli u poslednjim momentima prvog dela.

Akcija Majnca išla je po desnoj strani a potom je lopta nakon centaršuta pogodila Marka-Olivera Kempfa u ruku što glavni sudija Gvido Vinkman i njegovi pomoćnici nisu primetili.

Vinkman je nekoliko sekundi nakon opisane situacije odsvirao kraj prvog dela igre i poslao igrače u svlačionicu. Dva minuta kasnije glavni sudja se vratio na teren i signalizirao da mu je video asistent signalizirao da je penal za domaće.

Igrači su u čudu počeli da se vraćaju na teren i bilo je potrebno nekoliko minuta dok svi nisu shvatili šta se zapravo događa. Penal je bukvalno dosuđen u poluvremenu, a Pablo De Blasis bio je siguran izvođač kaznenog udarca nakon čega su se igrači ponovo vratili u svlačionice.

Opisanu situaciju pogledajte OVDE!

Početak drugog poluvremena kasnio je dobrih deset minuta. Rolne su poletele na teren sa tribine na kojoj su bile smeštene najvatrenije pristalice Majnca pa su redari imali pune ruke posla.

Majnc Frajburg
Foto: Epa/Armando Bababni

Tako je drugo poluvreme umesto u 21:30 počelo sa tek 21:50.

U nastavku smo videli još jedan gol domaćih i nekoliko dobrih pokušaja gostujućeg tima.

Majnc je pobedu potvrdio u 79. minutu golom Pabla De Blasisa koji je umalo promašio prazan gol nakon poklona golmana Frajburga.

Akcija domaćih nije obećavala, lopta je stigla do defanzivca Frajburga koji je vratio golmanu Švolovu, a ovaj je bukvalno dodao Kvaisonu direktno u noge. Fudbaler Majnca zatim je asistirao De Blasisu a ovaj je uz veliku pomoć stative uspeo da je prosledi u mrežu.

Drugi gol Majnca pogledajte OVDE!

Frajburg je do kraja pokušavao da stigne do gola i verovatno je zaslužio da postigne barem jedan ali je meč završen rezultatom koji je postavljen desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zahvaljujući večerašnjem trijumfu Majnc je preskočio Frajburg na tabeli i pobegao iz zone ispadanja, ali obe ekipe u poslednja četiri kola čeka velika borba za opstanak sa Volfsburgom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke