LŠ - Zaniolo blistao u Rimu, Adrijan utišao ''Olimpiko'', Kolarov trpeo uvrede, na kraju ''nokautirao'' Kasiljasa!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.02.2019.
22:56
Izvor: Sportske.net

Počela je nokaut faza Lige šampiona, Rimljani večeras propustili priliku da steknu ubedljiviju prednost pred revanš. Meč je obeležio mladi Nikolo Zaniolo, ali i nove uvrede za našeg Kolarova.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Roma je pred svojim navijačima na ''Olimpiku'' večeras savladala Porto sa 2:1 i stekla minimalnu prednost pred revanš u Portugalu, kada će se odlučivati o putniku u četvrtfinale Lige šampiona.


Roma je imala blagu inicijativu od početka meča, ali joj je dugo trebalo da je pretvodi u nešto konkretnije.

Na drugoj strani, u 30. minutu Kolarov je ostao na zemlji posle jednog vazdušnog duela pred kaznenim prostorom domaćih, sudija se nije oglasio, a u nastavku akcije gosti su opasno pripretili preko Fernanda, koji na kraju nedovoljno snažno i precizno šutira, pa je Mirante zaustavio njegov pokušaj.

Bio je to samo karak bljesak gostiju, Roma je ponovo preuzela kontrolu na terenu, uglavnom su njeni napadi tekli po levoj strani gde je delovao Kolarov, a u 37. minutu videli smo najbolju priliku za domaće.

Edin Džeko je sve odlično uradio u kaznenom prostoru gostiju, lepom varkom se odlobodio svog čuvara, gađao bliži ugao iskosa sa leve strane, ali je stativa spasila goste, ostalo je 0:0.

Mnogo više sadržaja donelo je drugo poluvreme. Kristante je u 50. minutu raspalio po lopti sa nekih 14 metara, pošto se prethodno lepo oslobodio čuvara, ali je Kasiljas uspeo da zaustavi tu loptu.

Sedam minuta kasnije, gosti su pripretili preko Danila Pereire, lopta je završila pored desne stative, ali potom sledi najbolji period u igri Rome.

Prvo je u 67. minutu Pelegrini propustio veliku priliku, kada mu je Kasiljas odbranio šut u situaciji jedan na jedan, ali to je bila najava onoga što je usledilo tri minuta kasnije.

Posle auta sa leve strane, Džeko je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, prosledio je do Zaniola, a ovaj 19-godišnji momak iskosa sa desne strane šalje precizan šut u mrežu Kasiljasa - 1:0.

Ovaj pogodak dao je dodatnu energiju ekipi Rome koja je samo šest minuta kasnije duplirala prednost. Opet isti akteri u glavnim ulogama, Džeko je najpre šutirao, pogodio stativu, a odbijenu loptu je Nikolo Zaniolo prosledio u nebranjenu mrežu - 2:0.

Proključao je ''Olimpiko'' u tim trenucima, ali već u 79. minutu gosti su uspeli da utišaju domaće navijače. Munjevita akcija gostiju kroz sredinu, na kraju Adrijan izbija ispred Mirantea i šalje snažan i precizan udarac u donji desni ugao - 2:1!

Do nadoknade vremena bez većih uzbuđenja, a onda je Kolarov imao lepu priliku da donese ubedljiviju prednost domaćima, iskosa sa leve strane je poslao snažan projektil, pravo u lice Kasiljasu, koji je glavom zaustavio ovaj udarac. Umalo ga je Kolarov ''nokautirao'' ovim šutem...

Roma: Mirante - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Pelegrini (N'Zonzi od 83.), De Rosi, Kristante - Zaniolo (Santon od 87.), Džeko, El Šaravi (Klajvert od 90.). Trener: Euzebio Di Frančesko.

Porto: Kasiljas - Militao, Felipe, Pepe, Teljes - Erera, Danilo, Fernando (Andre Pereira od 76.) - Otavio (Ernani od 84.), Saoreš, Braimi (Adrijan od 68.). Trener: Seržo Konseisao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bookmaker81
Wednesday, 13.02.2019
07:59

Kad samo pomislim da je Inter dao ovog malog za onog idiota Radju, place mi se.

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 13.02.2019
01:00

Svaka cast, lepa igra, slucajan gol smo primili ali eto, to je fudbal. Steta sto im nismo bar jos jedan dali bio bih mirniji, ali mislim da smo svakako kvalitetnija ekipa. Forza Roma!

avatar
Oldboy
Wednesday, 13.02.2019
00:27

Ovo nam je greška tipa Pirlo

avatar
Mou Internazionale
Wednesday, 13.02.2019
01:28

Ma kakvi,ja kada sam to govorio rekli su da su mladi italijanski igrači precenjeni. Samo ti se čini da je greška kao Pirlo.

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 13.02.2019
00:23

..za slučaj "Zaniolo" direktoru kluba koji ga je prodao Romi leti glava po svim pravilima,i to bez pitanja!

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 13.02.2019
00:20

Bravo za malo Zaniolo , ali i za EDF , nadam se da nisu ludi Monchi i Toti , pa da ga otpuste

avatar
BojanMC
Wednesday, 13.02.2019
00:18

Steta zo Romu, primili su gol nesrecno,puka slucajnost. Bice tesko na gostovanju.

avatar
Brat Rodrigoo
Wednesday, 13.02.2019
00:09

Bravo Zaniolo!

avatar
Wednesday, 13.02.2019
00:06

nisam gledo ,ali roma kakva god da je reko sam da će proć porta