LŠ - Uzbudljivo na "Mestalji", Valensija bizarnim golom do boda, Zenit siguran protiv Liona!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.11.2019.
20:58
Izvor: Sportske.net

U okviru petog kola grupne faze Lige šampiona odigrana su dva meča, po jedna iz grupa G i H.

EPA-EFE/Kai Foersterling
EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Grupa G

Zenit Sankt Petersburg - Olimpik Lion 2:0 (1:0)

Dupla pobeda Zenita, u kladioničarskom žargonu rečeno.

Gledali smo relativno izjednačen meč u Sankt Petersburgu, ali je domaćin svoje prilike iskoristio, za razliku od gosta, te je aktuelni prvak Rusije upisao važne bodove.

Poveli su u 42. minutu preko Artema Dzjube.

Santos je izveo korner, a najbolji u skoku bio je snažni ruski reprezentativac.

Sa 1:0 se otišlo na odmor, da bi pobedu Zenita overio Ozdoev u 84. minutu.

Žirkov je ostavio loptu svom saigraču na ivici kaznenog prostora, Ozdov je raspalio, lopta je na putu ka golu pogodila jednog defanzivca Liona i prevarila Lopesa, te je i odsela u njegovoj mreži za 2:0.

Zenit je zakomplikovao situaciju, a Lajpcig će večeras imati priliku da obezbedi plasman u narednu fazu i pritom Benfiku ostavi bez evropskog proleća.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H

Valensija - Čelsi 2:2 (1:1)

Uzbudljiv meč na "Mestalju", pun pogodaka, ali i promašenih prilika.

Pričaće se o promašaju Maksija Gomeza iz 18. minutu, praktično amaterska reakcija, više OVDE.

Valensija je povela u 40. minutu, centaršut Rodriga sa desne strane, lopta nekako dolazi do Solera, koji je sa par metara smešta u mrežu gostiju iz Londona.

Ipak, Čelsi je poravnao već u narednom napadu, odličan šut Kovačića sa ivice kaznenog prostora za 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon pet minuta igre u nastavku Čelsi došao do preokreta.

Zuma je glavom poslao loptu ka golu rivala, do nje je došao Pulišić, koji ju je ugurao u mrežu Valensije za 1:2.

Mogla je Valensija do poravnanja u 65. minutu, Žoržinjo je skrivio penal, ali je Kepa pročitao Pareha i odbranio njegov snažan pokušaj.

Ipak, Vas je izborio pod domaćinu na bizaran način, pokušao je da centrira sa desne strane, ali je lopta otišla prema golu i od dalje stative se odbila u mrežu "Plavaca".

Mogla je Valensija i do trijumfa, ali se Rodrigo propisno obrukao u šestom minutu nadoknade. Sad je Gomezu makar malo lakše, nije jedini.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 28.11.2019
04:54

Ovo je Celzi trebao pobjediti zato sto ce sada biti malo komplikovano ali dobro.Kada se sve pogleda dobro smo i remi izvukli ali znacaj utakmice je bio takav da je se trebalo ici na pobjedu pod svaku cjenu ali na kraju je i dobar bod.Olaksana okolnost je ta sto igramo sa Lilom a Ajax sa Valencijom.Tu ocekujem 3 boda Celzija pod svaku cjenu a najbolje bi nam godilo da Ajax i Valencija remi odigraju tako da Celzi prvi bude u grupi i izbjegne jake protivnike u daljoj fazi.

avatar
Jazzblues
Thursday, 28.11.2019
01:44

Dobra grupa,, H"odlucuje poslednje kolo. Nadam se da Chelsea ide dalje,ima nade.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 28.11.2019
00:15

Izvuce se mali plasticni palanacki klub, da je sportske pravde valencia bi im utrpala bar 5 komada, ali prati sreca plastikanere

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 27.11.2019
23:13

Kakva utakmica,Valensija-Celzi,svih 90 minuta.Svaka cast

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 27.11.2019
22:20

Nije nam obrana nikako na nivou ali ovo sto radi Kepa mogu „blago reci“ da smo bacili pare. Covece za te pare trebas biti Alison, Oblak, De Gea...

avatar
Fan Celsija
Wednesday, 27.11.2019
22:19

Je li moguće koliko je Valensija imala prostora po bokovima? Pa oni su mogli da rade šta hoće, prvi gol centaršut sa desne strane, drugi gol centaršut sa desne strane. Da li mora svaki napad krenuti kroz pasove između štopera, a nijedan ne zna poslati dugu loptu? Kovačić perfektan, Pulišić dobar, ostali ništa posebno, pogotovo odbrana gdje duva na sve strane. Sreća pa su se Gomez i Rodrigo ispromašivali, pa opet imamo sve u svojim rukama. Mislim da se ovaj pad u igri pripisuje Lampardu zbog izvođenja Žoržinja, direktnog slabljenja sredine. Mislim da Kepa treba da poradi na izbijanju lopte u teren, nećemo uvijek imati ovoliko sreće, hvala mu na odbranjenom penalu. Nadam se brzom oporavku Abrahama.

avatar
RealisticChelseaFan
Wednesday, 27.11.2019
22:08

Reece James u prvom poluvremenu imao vise opasnih centarsuteva nego svi nasi bekovi zajedno tokom ove sezone. Momak je izdominirao i mora da bude u prvih 11. Kovacic maestro. Opet centarsut ulazi u gol, neverovatno. Ni p od penala, ali sudijama je tesko da predju preko svog ega i promene odluku. Kepa ume da napravi fantasticne odbrane, ali ume i da napravi ogromnu glupost. Sve vise sam ubedjen da moramo novog golmana da dovedemo. Sve u svemu nije ni ovaj bod los, ako pobedimo Lil idemo dalje.