LŠ - Trinaest klubova već overilo plasman, ko će im se priključiti?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.05.2018.
12:34
Izvor: Sportske.net

Fudbal će se u većini evropskih liga igrati još desetak dana, a evo kako u datom momentu izgleda spisak klubova koji su već obezbedili plasman u Ligu šampiona za sezonu 2018/19.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Klupko se polako razmotava u prvenstvima širom Evrope, pa već sada možemo da konstatujemo kako je 13 klubova obezbedilo plasman u grupnu fazu Lige šampiona za narednu sezonu.

Na mesta u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja naredne sezone mogu da računaju Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid, Valensija, Bajern Minhen, Šalke, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Napoli, Pari Sen Žermen, Lokomotiva Moskva i Porto.

U danima pred nama dobićemo komletan spisak od 24 kluba koji će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, a tokom leta će još šest klubova obezbediti mesto u eliti kroz kvalifikacije.

Ne treba zaboraviti da će osvajač Lige šampiona i Lige Evrope u sezoni na izmaku takođe moći da računaju na mesto u elitnom takmičenju za narednu sezonu.

Pošto je Real Madrid osigurao mesto u LŠ kroz domaće takmičenje, a Liverpul je blizu istog ostvarenja, mesto namenjeno osvajaču trofeja u tekućoj sezoni elitnog takmičenja pripašće budućem šampionu Češke.

Biće zanimljivo videti rasplet u finalu Lige Evrope. Ukoliko Atletiko Madrid osvoji trofej mesto u Ligi šampiona pripašće trećeplasiranom iz francuske Lige 1 koji bi inače morao u kvalifikacije.

Olimpik Marselj se i dalje nalazi u borbi za poziciju koja vodi u Ligu šampiona i to putem nacionalnog prvenstva i Lige Evrope. Ukoliko Marselj ne bude drugi u Francuskoj a osvoji Ligu Evrope svakako će igrati u Ligi šampiona, dok će u slučaju poraza u finalu Lige Evrope morati da bude najmanje treći i Ligi 1 kako bi išao direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Blizu direktnog plasmana u Ligu šampiona kroz nacionalna prvenstva trenutno se nalaze Borusija iz Dortmunda, Hofenhajm, Liverpul, Totenhem, Roma, Lacio, Lion, Spartak Moskva, Šahtjor Donjeck, Klub Briž i Galatasaraj.

Srpski šampion će svoju sreću tražiti kroz kvalifikacije. Zvezdu na putu ka eliti čeka najmanje osam utakmica što dovoljno govori koliko je teško dokopati se Lige šampiona ukoliko ne dolazite iz ozbiljnih evropskih prvenstava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 08.05.2018
16:22

Dok Uefa ne uvede VAR i dovede takmicenje u red mi se ne vracamo pa vi vidite sta cete!

avatar
Bolender
Tuesday, 08.05.2018
18:48

Bas su u problemu bez Celsija hahaha

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 08.05.2018
20:13

Nikice otkazuj sve planove cetvrtkom!

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 08.05.2018
13:00

buducem sampionu Ceske? oplakah :DDDD