LŠ - Tadić asistent, Ajaks silni i golčina Majkona u remiju Šahtjora i Hofenhajma

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.09.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Sjajne utakmice u Ligi šampiona.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Ajaks je zasluženo slavio protiv AEK-a iz Atine zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu.

Holanđani su slavili sa 3:0, a poveli su golom Taljafika odmah na startu drugog poluvremena, bila je to velika greška odbrane atinskog kluba koja je ostavila Argentinca potpuno samog.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali ni prevelikih šansi, sve se svodilo na jalove napade Ajaksa, ali čim je počelo drugo poluvreme postojao je samo jedan klub na terenu.

Pobeda je mogla biti i veoma ubedljiva, ali su domaći propustili nekoliko solidnih šansi i morali su se zadovoljiti sa 3:0.

Drugi gol smo videli u 77. minutu kada je Dušan Tadić prošao po desnoj strani, uputio sjajan centaršut ka Van De Beku koji zakucava za 2:0.  

Nije to bilo sve, videli smo u samoj završnici meča još jedan gol, ponovo je strelac bio Nikolas Taljafiko koji je možda hteo i da centrira, lopta mu je prešla preko noge i završila u mreži golmana gostiju.

Uroš Ćosić je igrao za AEK, baš kao i Dušan Tadić za Ajaks, svih 90 minuta.

Ajaksu sledi veliki derbi u Minhenu protiv Bajerna, a AEK će dočekati na svom terenu ekipu Benfike gde će pokušati da stigne do prvih bodova.

Tajson
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

U drugom meču koji je počeo od 18:55 ekipa Šahtjora je na stadionu Metalista u Harkovu dočekala Hofenhajm, a pobednika nije bilo - 2:2.

Bila je veoma zanimljiva utakmica sa dosta interesantnih detalja i šansi, podela bodova je svakako najpravednija.

Već u 6. minutu su stigli do prednosti od 1:0, Bitenkur je pronašao Griliša na sjajan način, ovaj je savladao Pjatova za 1:0. Odlična akcija Hofenhajma i zasluženo su stigli do prednosti.

Ipak, domaći uspevaju da stignu do izjednačenja zahvaljujući sjajnoj akciji Ismailija, on je prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor, šutirao i savladao golmana Baumana.

U 38. minutu opet promena rezultata, nakon kornera koji je izveo Kramarić Nordtvajt je uspeo da nadskoči golmana Pjatova i da pošalje loptu u praznu mrežu.

Ismaili je imao sjajnu šansu u drugom poluvremenu da izjednači rezultat, ali mu nije pošlo za nogom da to učini. Ipak, njegovu grešku ispravlja Majkon koji donosi bod Šahtjoru u 81. minutu, fenomenalno je šutirao sa 25 metara i bombu je poslao u sam ugao golmana Baumana.

Šahtjor narednu utakmicu gostuje Lionu, a Hofenhajm će dočekati Mančester siti u okviru Grupe F.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke