LŠ - Šurle i ''Vukovi'' rastužili ''Bambija''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.11.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Volfsburga u Grupi B Lige šampiona, kojom su popularni ''Vukovi'' stigli na prag plasmana u nokaut fazu takmičenja. Moglo je da bude znatno drugačije da je Zoran ''Bambi'' Tošić iskoristio veliku priliku pri rezultatu 0-0.

BETA/AP Photo/Pavel Golovkin
BETA/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Prva večerašnja utakmica petog kola Lige šampiona u Grupi B odigrana je na ''Himki Areni'' u Moskvi, gde je Volfsburg kao gost savladfao domaći CSKA sa 2-0.

Prvo poluvreme je proteklo u mirnoj igri, bez previše prilika, mada je napadački tandem Moskovljana Musa-Dumbija u par navrata opasno pripretio golu golmana Benalja.

Drugih 45 minuta je bilo mnogo zanimljivije i sadržajnije.

Najbolju priliku da domaće dovede u vođstvo propustio je srpski reprezentativac Zoran Tošić u 62. minutu, posle odlične akcije njegovog tima i asistencije Džagoeva na ivici kaznenog prostora. Nažalost, Tošićev udarac zaustavila je stativa od koje se lopta odbila u ruke istrčalog golmana Benalja.

I samo pet minuta kasnije stiže kazna na drugoj strani. Andre Šurle, koji je u 61. minutu zamenio Kaliđurija, odlično je proigran jednim dugim pasom, lepo je prihvatio loptu, protutnjao po desnoj strani, a onda šutirao po zemlji ka golu Akinfejeva, koji je zakačio tu loptu, ali ona završava u mreži - 0:1.

Pokušavali su ''Armejci'' zatim da dođu bar do izjednačujućeg gola, imao je i Tošić još jedan pokušaj, kada je Benaljo odbranio, a sve dileme otklonio je Šurle još jednim svojim golom u 88. minutu, kada je snažnim udarcem sa petnaestak metara zapečatio sudbinu ekipe CSKA u Ligi šampiona - 0:2.

Golovi OVDE.

Do kraja je pobeda Volfsburga mogla da bude i ubedljivija, ali je Bendtnerov pokušaj zaustavila stativa.

Večeras u ovoj grupi od 20:45h igraju Mančester Junajted i PSV, a Volfsburg se večerašnjom pobedom probio na prvo mesto na tabeli sa devet bodova, dva više od Junajteda.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke