LŠ - Spisak skoro pa kompletan, čeka se na rasplet u dva prvenstva i Ligi Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 20.05.2019.
15:07
Izvor: Sportske.net

Do velikog finala Lige šampiona u Madridu ostalo je manje od dve nedelje, a već sada imamo skoro pa kompletan spisak klubova koji će naredne sezone igrati u eliti.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Prvog dana narednog meseca u Madridu ćemo dobiti novog šampiona Evrope, a bez obzira na ishod duela Totenhema i Liverpula obe ekipe će sledeće sezone igrati u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

To što su pomenuti klubovi plasman u Ligu šampiona za sezonu 2019/20 već obezbedili omogućilo je Red Bul Salcburgu da bez kvalifikacija uđe u grupnu fazu, a spisak klubova koji će se pridružiti pomenutim timovima skoro da je kompletiran.

Kada uzmemo u obzir da u grupnoj fazi Lige šampiona učestvuju 32 kluba, a da šest klubova dolazi iz kvalifikacija, ostaje 26 mesta koja se popunjavaju na kraju sezone.

Svoje mesto u grupnoj fazi LŠ za narednu sezonu obezbedila su 22 kluba, tako da ostaje da se sačeka rasplet u Seriji A, ruskoj Premijer ligi i finalu Lige Evrope, pa da spisak postane kompletan.

Po četiri učesnika daju najjače lige Evrope, a to su:
Španija - Barselona, Atletiko Madrid, Rela Madrid, Valensija;
Engleska - Mančester siti, Liverpul, Čelsi, Totenhem;
Italija - Juventus, Napoli;
Nemačka - Bajern Minhen, Borusija, Dortmund, RB Lajpcig, Bajer Leverkuzen.

Kao što možete da vidite, ostalo je da nam Serija A da trećeg i četvrtog predstavnika.

Francusku će predstavljati Pari Sen Žermen, Lil i Lion, pod uslovom da Čelsi savlada Arsenal u finalu Lige Evrope. Ako "Tobdžije" osvoje Ligu Evrope, Engleska će imati pet predstavnika, a Lion mora u kvalifikacije.

Na spisku učesnika Lige šampiona za sledeću sezonu nalaze se još Zenit, Benfika, Šahtjor, Genk, Galatasaraj i Red Bul Salcburg. Njima će se pridružiti drugoplasirani iz ruske Premijer lige, a to će biti Lokomotiva ili Krasnodar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke