LŠ: Prštalo na "Enfildu", talični Milner, heroj je ipak Firmino!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 18.09.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč na stadionu Liverpula, a uzbuđenja nisu izostala ni na ostalim terenima u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liverpul je na "Enfildu", u okviru grupe C, u kojoj se nalaze i Crvena zvezda i Napoli, dočekao prvaka Francuske, ekipu Pari sen Žermena.

Prošlogodišnji finalista ovog takmičenja je slavio na svom terenu, bilo je 3:2 (2:1) u korist izabranika Jirgena Klopa.


Već u šestom minutu, velika šansa za domaćina, Virdžil van Dajk se nakon kornera našao sam pred Areolom, ali je golman francuske reprezentacije sjajnom paradom sačuvao mrežu.

Samo dva minuta kasnije, ponovo Areola u centru pažnje, ovoga puta je fantastično reagovao nakon vrlo dobrog pokušaja Džejmsa Milnera.

I treća izgledna šansa na utakmici pripala je domaćinu, "Redsi" su u 15. minutu pripretili preko Džoa Gomeza nakon kornera, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

Nakon toga je usledio sjajan napad gostiju, Nejmar je u situaciji jedan na jedan šutirao pravo u zemljaka Alisona, odbitak je pokupio Kavani, ali je Alison Beker još jednom bio sjajan, promene rezultata nije bilo.

Usledilo je zatišje, pred buru. Igrao se 30. minut, kada je Danijel Staridž sjajno reagovao nakon centaršuta sa leve strane, engleski napadač je glavom odlično tukao i matirao golmana gostiju za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Bernat ruši Vajnalduma, sudija Čakir pokazuje na kreč.

Najstrožu kaznu izveo je Džejms Milner i to veoma precizno, 2:0 za Liverpul.

Ipak, PSŽ se ekspresno vratio u utakmicu, nakon centaršuta Di Marije, lopta pada pred Menijea, a desni bek još jednom pokazuje da je vrlo snalažljiv u protivničkom šesnaestercu, hvata volej i matira Bekera za 2:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je ubrzo Liverpul došao i do trećeg gola, postigao ga je Salah, nakon prave gužve pred golom Parižana, ali ga je sudija poništio, zbog faula koji je prethodno napravio Danijel Staridž, kada je uklizao ispred Areole na samo par metara od gola rivala.

Samo par minuta kasnije, nova šansa za "Redse", Staridž još jednom preti glavom, ali je Areola ponovo bio maestralan.

U 72. minutu, Salah je mogao da reši sve, ali je iz izgledne situacije šutirao pored gola. Nije Egipčanin u prepoznatljivoj formi od starta sezone.

A onda, veliki šok za "Redse", Nejmar dobija loptu na sredini, kreće sjajno ka golu domaćina, u poslednji čas odbrana "Redsa" uspeva da ga zaustavi, ali se lopta odbija do Mbapea, koji lako matira Alisona za 2:2.

Ipak, "Enfild" je slavio na kraju, igrao se drugi minut nadoknade, kada je Roberto Firmino postigao gol na asistenciju Van Dajka za 3:2 i veliku radost na stadionu.

Na kraju, sjajan meč i pobeda Liveprula, koji ne može da izgubi kada se Džejms Milner upiše u listu strelaca.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Grupa A


Klub Briž je ugostio "Milionere" iz Dortmunda, a gosti su odneli ceo plen, bilo je 0:1 (0:0) za ekipu Lusijena Favra.

Briž je otvorio meč sa dve dobre prilike, pripretili su Vanaken i Greneveld, ali promene rezultata nije bilo, zahvaljujući pravovremenim intervencijama odbrane gostiju, ali i golmana Burkija.

Igrao se 38. minut kada je Densvil sjajno pripretio iz daljine, ali je za malo bio neprecizuan.

Sve to je moglo da padne u vodu, da je u 45. minutu Šmelcer bio precizniji, prva prava prilika za Borusiju, ali je levi bek nemačkog sastava za malo bio neprecizan.

Dugo nije bilo prilika u nastavku, te je u 80. minutu pripretio Pišček, ali je bio neprecizan, da bi par minuta kasnije Burki uspeo kranjim naporom da zaustavi udarac Luisa Opende.

A onda, samo dva minuta kasnije, Borusija dolazi do pobedonosnog gola, strelac je bio Kristijan Pulišić. Imao je sreće reprezentativac SAD, pogodio ga je loptom jedan od defanzivaca domaće ekipe, lopta se od njegove noge čudno odbila i otišla preko golmana Briža u mrežu, za 0:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda "Milionera" na startu grupne faze.

Himenez Atletiko
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

U okviru iste grupe je Monako dočekao madridski Atletiko, a gosti su slavili nakon preokreta sa 1:2 (1:2).

Poveo je Monako u 18. minutu preko Grandsira, ali su gosti u 31. minutu poravnali rezultat preko Dijega Košte.

U nadoknadi prvog dela igre, Himenez postiže gol za preokret.

U nastavku nije bilo puno uzbuđenja, Atletiko je poveo i uveo utakmicu u željeni ritam, postigli su i gol u 51. minutu, strelac je bio Košta, ali je on poništen zbog ofsajda.

"Kneževi" su u nadoknadi vremena imali šansu da poravnaju rezultat, pretio je Glik glavom, ali je za malo bio neprecizan.

Promene rezultata tako nije bilo, Atletiko je slavio nakon preokreta.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Galatasaraj je na "Turk Telekom Areni" dočekao prvaka Rusije, ekipu Lokomotive iz Moskve, domaćin je slavio sa 3:0 (1:0).

Poveli su već u devetom minutu, tribine su eksplodirale nakon prave majstorije Gerija Rodrigesa. Ofanzivac ekipe iz Istanbula se odlično namestio na udarac na ivici kaznenog prostora, lopta je usput i zakačila jednog protivničkog igrača, ali je to nije usporilo, pa je na kraju efektno odsela u mreži rivala.

Pretili u do kraja prvog dela igre domaći preko strelca prvog gola i Emrea Akbabe, sa druge strane je u 40. minutu solidnu šansu imao Farfan, ali su mreže mirovale, te je Galata na odmor otišla sa golom viška.

U nastavku su svoj šou imali golmani, pretili su Mirančuk sa jedne i Ndiaje i Belhanda sa druge strane, ali su Muslera i Giljerme bili na visini zadatka.

A onda, u 67. minutu sjajn gol iz slobodnog udarca postiže Eren Derdijok, za 2:0 i veliku radost domaćina.

Bilo je prillika na obe strane do kraja susreta, u 87. minutu Galata ostaje sa igračem manje, Ndiaje je zaradio drugi žuti karton u 87. minutu.

Ipak, gosti ne da nisu iskoristili višak igrača, nego su u četvrtom minutu nadoknade skrivili i jedanaesterac, a precizan je sa kreča bio Inan, za konačnih 3:0.

Bentaleb Erera Salke Porto
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

U okviru iste grupe sastali su se na "Veltins areni" Šalke i Porto, meč je završen bez pobednika rezultatom 1:1 (0:0).

Već u 13. minutu idealna šansa za goste iz Portugalije, penal je dosudio Manzano, ali je udarac Aleksa Telješa uspeo da odbrani fantastični Farman.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon 20ak minuta igre u nastavku domaći došli do gola, strelac je bio švajcarski reprezentativac Bril Embolo.

Ipak, radost domaćih navijača nije dugo trajala, igrao se 75. minut kada je Porto dobio još jedan penal, ovoga puta je izvođač najstrože kazne bio Otavio, koji za razliku od Telješa vara Farmana za 1:1.

Do kraja susreta nije bilo puno ozbiljnijih prilika, podela bodova u Gelsenkirhenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Rezultati danas odigranih mečeva u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona:

Barselona - PSV4:0
Inter - Totenhem 2:1


Liverpul - PSŽ 3:2
Klub Briž - Borusija Dortmund 0:1
Monako - Atletiko Madrid 1:2
Galatasaraj  - Lokomotiva Moskva 3:0
Šalke - Porto 1:1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

82 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Wednesday, 19.09.2018
14:16

Kako je Niki sinoc spavao volio bi znati.

avatar
Kolos
Wednesday, 19.09.2018
23:18

Nije spavao :D

avatar
Merseysade Red
Wednesday, 19.09.2018
08:10

MILNERRRRRRRRRR

avatar
bosnapd
Wednesday, 19.09.2018
02:09

Kako ce Niki prezivjeti ovu noc ipak ljepo je gledati kup sampiona ane tamo neki plasticni klub.

avatar
scofield
Wednesday, 19.09.2018
02:02

I da napomenem, igrac utakmice za mene je Vajnaldum, strasan igrac!

avatar
scofield
Wednesday, 19.09.2018
02:01

Koliko samo brzaka na terenu ma ovo je bilo milina gledati. Spektakl u koji je Liverpul bio mnogo bolji. Neymar i Salah mnogo slabo, ali Liverpul je postao masinerija bas bas.u psz-u Tijago Silva je bio najbolji, fali im Verati. Mane polomio kicmu Neymaru, ono je bolelo.. Uzivanjeee

avatar
PsG_PsG
Wednesday, 19.09.2018
00:24

Zasluzena pobeda Liverpula sto je bilo ocekivano (barem za one koje prate PSG). PSG nema sredinu terena zbog suspendovanog Veratija morao je Markinjos da igra i videlo se da nije igrac sredine terena (Lasana Diara je prespor za Liverpulove igrace). Nerseno bi bilo dobar rezultat za nas, tome sam se nadao. Sa povratkom Veratija bice druga prica. I prosle godine smo izgubili od Bajerna u gostima pa zavrsili prvi u grupi. Btw novi dres je ekstra. Allez Paris!

avatar
Cetinje LFC
Wednesday, 19.09.2018
00:15

Paaaaa ovo je uživanje, dobiti ovakvu ekipu, zaslužit' to... Baš uživanje. Bravo Liverpul!!

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 19.09.2018
00:11

PSG nejasna igra totalno u 2. poluvremenu kao da su branili rezultat :D Na kraju cak umalo da im se isplati,Liverpul zasluzio 3 boda definitivno

avatar
Kolos
Tuesday, 18.09.2018
23:59

Ono kad elitni klub zgazi novopečenu plastiku! Nejmar nije stigao ni da se kotrlja. Herojski, srcem, do pobede crvenih!

avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 18.09.2018
23:54

Kako me je Bobi slatko nasmejao sa proslavom gola,legenda!

avatar
Gooner1985
Tuesday, 18.09.2018
23:48

Ima li iđe onog PSG lika da vidimo kako komentariše mali plastični psg?

avatar
Bambulica
Wednesday, 19.09.2018
16:50

Lik je na aparatima...

avatar
Ulquiorra Cifer
Tuesday, 18.09.2018
23:30

Fenomenalan mec ! Pool apsolutno zasluzeno slavio, ostetio ih sudac kod prvog gola PSG-a a bogami I kod ''ofsajda'' Manea, bravo za CZ, izdrzali su.

avatar
Red Demon
Tuesday, 18.09.2018
23:24

Ali kako je Mane prosuo Neimara ko nesrecu hahah.

avatar
_mladen_
Tuesday, 18.09.2018
23:29

Hahaha ja sam se pocepao od smeha. 😂😂😂😂

avatar
L F C
Wednesday, 19.09.2018
00:05

Kao dete zvecku :D

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 18.09.2018
23:19

Kakva je ovo tekma bila pa to je strasno. Nejmara nigde ni dvogledom, Salah nula bodova ali je prstalo na sve strane i na kraju Firmino u nadoknadi posle greske Mbapea nokaut. Navijaci 100 minuta pevaju i jedni i drugi a na terenu, ma uzivanje.

avatar
äxwell
Tuesday, 18.09.2018
23:19

I naravno, zaboravih pohvaliti Manea kojeg ce odbrana PSga sanjati u najgorim nocnim morama..Nije dao gol, ali je igrao za dvojicu u napadu..

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 18.09.2018
23:17

Salah one season wonder. Nevidljiv celu sezonu.

avatar
Normal one
Tuesday, 18.09.2018
23:30

Sta si ono rekao,kako ce nas PSG pocepati?

avatar
_mladen_
Tuesday, 18.09.2018
23:30

Eee ako mozes nastavi da najavljujes kako ce nas svi razbucati, pa ti nam dodjes kao amajlija. 😀

avatar
L F C
Tuesday, 18.09.2018
23:13

Bravo momci, vazna pobeda na startu ls. Zbog ovoga volim liverpul i volecu ga do kraja zivota, kada od dobijenog napravimo veresiju, kada svi misle da je gotovo, onda se desi BUMMM zadnji minut, gol enfild gori a ja 120 otkucaja srca... Zasluzili smo ova tri boda, firmino jos jednom pokazao sta ume, milner vec standardno dobar, a sta reci za staridza konacno pocinje da igra, pohvale i drugim igracima. Y N W A

avatar
BarsaSaMarsa10
Tuesday, 18.09.2018
23:10

Zasluzeno,Liverpul bolji za klasu.Crveni deluju zaista mocno,pogotovo kad se uzme u obzir da Salah nije ni blizu proslosezonske forme (Iskreno ne ocekujem da ce je dostici,ali definitvno ce biti bolji nego sto je trenutno), da uvek postoji opcija da neko objasni Maneu da nije zabranjeno dodati loptu,da se pojacanja nisu skroz uklopila...Ne znam da li ce nesto osvojiti ove sezone,ali ova ekipa definitvno raste i napreduje bukvalno na nedeljnoj bazi.Izgleda da je doslo vreme da se stvari i u engleskom i u evropskom fudbalu postave tamo gde im je mesto u narednih par godina,bar kad je Liverpul u pitanju.

avatar
Kloptothekop
Tuesday, 18.09.2018
23:09

Nikice jel mozemo i sledece kolo da izgubimo molim te bar 4 da nam utrpaju :D a vizionar je stvarno vizionar samo ga treba pravilno slusati,tacnije samo obrnuti 🤣

avatar
Raiola M.
Tuesday, 18.09.2018
23:08

Očigledno je da sa PSG-om igramo 3 za 3.

avatar
äxwell
Tuesday, 18.09.2018
23:32

Jel to opet postajes navijac Liverpula?

avatar
Raiola M.
Friday, 21.09.2018
15:19

Ti i mladen volite šaćirija a ja ne. To je vaše pravo kao i moje da se ne radujem dobroj igri kluba kada je on u sastavu. Evo ti se mladen divi na tvojoj duhovitosti.

avatar
_mladen_
Wednesday, 19.09.2018
17:19

haha bravo. :D

avatar
Red blood
Tuesday, 18.09.2018
23:08

One-eye Bobi!!! :)))
Realno,po prikazanom,Liverpul je zasluzio ova 3 boda!

avatar
NemanjaLFC
Tuesday, 18.09.2018
23:08

Ja eto samo da pozdravim sve znalce sa ovog sajta sa svojim prognozama kako ce Psg razvaliti Liverpula.Mnogo vas boli, ali sta da kazem burazeri moji naviknite se jer jednostavno smo prejaki! YNWA

avatar
Tuesday, 18.09.2018
23:06

kako je ibro zabio 500-ti gol to je magija

avatar
_mladen_
Tuesday, 18.09.2018
23:06

Liveprule uzeces mi pola zivota ali mi nece biti zao. Znaci ovo je bio haos, mada je bila tecnija igra, ali opet losija realizacija. PSG jednostavno nije zasluzio nereseno i na kraju zasluzeno. Firmino je bio i uvek ce biti glavni lepak ove ekipe. Salahu bi dobro doslo da malo cesce izlazi sa terena, jer ocigledno mu ne ide. Dok se to ne sredi, uvoditi Sacirija. Sve u svemu niz se nastavlja i jos nesto Zvezdo svaka cast. :)

avatar
Tuesday, 18.09.2018
23:05

Bas mi je milo da je PSG na kraju izgubio. Liverpul je bio bolja ekipa i zasluzili su ! Ovi golovi PSG-a su sirotinja, golovi su im bili mnogo glupi,ocekivao sam vise od njih. Bas su nekako odigrali za jednu veliku 0 danas. Sto je najbitnije obezbedili Zvezdi da bude ispred njih :

avatar
Mbape 29
Tuesday, 18.09.2018
23:05

Ceštitam Liverpulu, stvarno sjajno igraju. Mi moramo bolje, Silva majstorski, Nejmar najlosiji. Alles Paris.

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 18.09.2018
23:04

Liverpul je milina gledati....nema sta vise reci....bravo!

avatar
äxwell
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Nema vece srece! Zvezda skinula 2 boda Napoliju i Liverpul isprasio PSG! Milner i Henderson pokidali u sredini! Salah umalo tragicar nakon jedne od njegovih losijih partija ali nema frke sa klupe ulazi Bobi Firmino i pokopava PSG!

avatar
Delgado
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Odlicnu utakmicu smo odigrali.Salah nije na nivou od prosle sezone ali ce se vratiti ne brinite se.Sredina odlicna,Firmino fantastican sada na sautempton.

avatar
Gorčilo
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Liverpul me je iznenadio ali ne zbog pobede, već zbog činjenice da su nadigrali PSG! U svakom smislu! Sa nekim remijem u Italiji protiv Napolija u sledećem kolu bi smo bili već jednom nogom u osmini. O pobedi da ne pričam. Milner i Vajnaldum kidaju na sredini. Bravo momci!

avatar
xman
Wednesday, 19.09.2018
11:24

Hahaha ma kakav remi, dobijamo ih sa 3 gola razlike

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Auuu sta je ovo bilo? Da li je neko ocekivao ovako los PSG? Kao da su bili pijani, skroz nezainteresovani nisu pokazali ni 20%. Nejmar, Kavani neprepoznatljivi. Jedva cekam Liverpul za 10 dana!

avatar
_mladen_
Tuesday, 18.09.2018
23:33

Nemoj se previse radovati, a da utakmica nije ni pocela. :)

avatar
Normal one
Tuesday, 18.09.2018
23:38

Pa da svaki klub koji Liverpul pobedi je nezainteresovan i bezidejan.Slazem se nasa odbrana im ti napravi mogu gol sam iz frljoka da daju.

avatar
Bambulica
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Ljudi., Zvezda ima više bodova od PSG-a..., pa dobro., ipak je ta Zvezda tim sa tradiciom., bili su i evropski i svjetski prvaci., a PSG je ipak i dalje mali klub., imaju oni vremena da rastu..

avatar
Kralj Stiven
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Zasluzena pobeda koja je kao i za vikend trebala da bude veca,ali ajde nek je Mbape dao opomenu za buduce utakmice da bi jos koji gol zavrsio posao :D Ali Henderson kako me odusevio veceras nisam mogao da verujem da je on u pitanju,kako covek odigra kao terminator.Nadam se da je Novakovic kvazi strucnjak gledao kako Arnold po njemu najslabija karika unistava Nejmara koji osim srecne asistencije jedino dobio po kicmi od Manea u 25 minutu.Dobra provera da vidimo kakvi smo u odnosu na one koji vaze kao favoriti u Evropi i osim tog nesrecnog primljenog gola delujemo sigurno.

avatar
Скаузерлија
Wednesday, 19.09.2018
10:14

Новаковић је црвен али погрешно црвен тако да ја њега уопште не узимам за озбиљно када говори о Ливерпулу. Иначе цео везни ред марширао, нема шта ...

avatar
Normal one
Tuesday, 18.09.2018
23:01

Sampionski mentalitet ima ova ekipa.Liverpul je bio znatno bolji rival,i zasluzeno pobeduo.i
Idemo dalje 6/6.

avatar
BlueMoon
Tuesday, 18.09.2018
23:01

Svaka cast Liverpulu,PSG bezidejan.

avatar
äxwell
Tuesday, 18.09.2018
23:51

Evo sta si napisao na drugom sajtu! "Nakon 10 godina navijaci liverpoola izasli iz kaveza... Koliko jadni komentari za ne povjerovat Pa na bilo koga da nalete juventus barcelona real bayern oderat ce ih... Ali pusti budale nek se vesele"...Koliko jadan moras biti!?

avatar
BlueMoon
Wednesday, 19.09.2018
18:46

Kojem drugom sajtu? Takav komentar nisam nikad napisao.

avatar
Tuesday, 18.09.2018
23:01

Ovaj Arapin iz PSG ozbiljan fudbalski diletant Emeri,sad ovaj Tuhel sve smehotres trenere dovodi a hoce LS.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 18.09.2018
23:00

Jedni crveni su istopili plastiku,nadam se da ce crveno beli uspeti u narednom kolu : )

avatar
petar8
Tuesday, 18.09.2018
22:59

Mali klub iz pariza opet nece daleko dogurati