LŠ - Podeljeno deset karata, ko će još sledeće sezone činiti evropsku elitu?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.04.2019.
20:29
Izvor: Sportske.net

Deset klubova obezbedilo je plasman u Ligu šampiona, a evo ko bi sve igrao u grupnoj fazi kada bi lige bile okončane danas.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Pet utakmica ostalo je da se odigra u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, a u trci za "ušati pehar" ostale su ekipe Totenhema, Ajaksa, Barselone i Liverpula.

Osvajač Lige šampiona imaće garantovano mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja sledeće sezone, baš kao i klub koji osvoji trofej u Ligi Evrope.

Pored dva osvajača evropskih trofeja, naredne sezone u Ligi šampiona igraće još trideset klubova od kojih je deset već obezbedilo svoja mesta u evropskoj eliti.

Plasman u Ligu šampiona kroz domaća prvenstva osigurale su ekipe Barselone, Atletiko Madrida, Real Madrida, Mančester sitija, Liverpula, Juventusa, Barjena iz Minhena, Borusije iz Dortmunda, RB Lajpciga i Pari Sen Žermena.

Kada bi nacionalna prvenestva bila završena danas na mesta u evropskoj eliti mogle bi da računaju još ekipe Hetafea (Španija), Totenhema (Engleska), Čelsija (Engleska), Napolija (Italija), Intera (Italija), Atalante (Italija), Ajntrahta (Nemačka), Lila (Francuska), Zenita (Rusija), Lokomotive iz Moskve (Rusija), Benfike (Portugal), Šahtjora (Ukrajina), Genka (Belgija) i Bašakšehira (Turska).

Mesto u grupnoj fazi Lige šampiona čeka i šest klubova koji će plasman "juriti" kroz kvalifikacije. Biće to četiri šampiona iz slabije rangiranih liga, i još dva vicešampiona koji kroz kvalifikacije idu odvojenom ligaškom stazom.

Šampion Srbije stratovaće od prvog kola kvalifikacija, a ukoliko to bude Crvena zvezda velika je verovatnoća da već na žrebu za drugo kolo crveno-beli budu nepovlašćeni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke