LŠ, plej-of - Sjajan meč u Moldeu, Omonija dugo odolevala u Pireju, Kijevljani na korak od elite

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.09.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Ubedljivo najzanimljivije večeras bilo je u Norveškoj.

Beta/AP Photo/Petros Karadjias
Beta/AP Photo/Petros Karadjias

Povezane vesti

Odigrane su još tri utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, a najviše golova bilo je u Norveškoj, gde su Molde i Ferencvaroš igrali nerešeno, 3:3.

Gosti iz Mađarske su već u sedmom minutu, kada je Botka oštro centrirao sa desne strane u peterac, a tu je na pravom mestu bio Boli, koji je sa loptom završio u mreži - 0:1.

To je bio jedini gol u prvom delu, a u sedmom minutu nastavka - repriza. Još jedan odličan centaršut Botke, a ovoga puta egzekutor je bio Uzuni za 0:2 na semaforu.

Delovalo je da je Molde u nokdaunu, ali domaćin nas je vrlo brzo uverio u suprotno. Pojačavali su pritisak domaći igrači i već u 55. minutu Ejkren asistira za Džejmsa i Molde smanjuje na 2:1.

Deset minuta kasnije domaći stižu do izjednačenja preko Ejkrema, a u 83. minutu Elingsem im donosi potpuni preokret - 3:2!

Prethodno je bila i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, kada arbitar i pored intervencije iz VAR sobe nije pokazao na belu tačku, ali jeste na drugoj strani u 87. minutu zbog igranja rukom, a Karatin sa bele tačke postavlja konačnih 3:3.

Za to vreme, Olimpijakos je uspeo u drugom poluvremenu da slomi otpor ekipe Omonije i na kraju je slavio sa 2:0, što je sasvim solidna prednost pred revanš na Kipru.

Valbuena je u 69. minutu sa bele tačke, posle igranja rukom Lesjaksa u svom kaznenom prostoru, doveo Olimpijakos u vođstvo, a konačnih 2:0 postavio je El Arabi u nadoknadi vremena. Lazar Ranđelović je odigrao poslednjih pola sata u pobedničkoj ekipi.

Blizu grupne faze Lige šampiona je i kijevski Dinamo, koji je kao gost savladao ekipu Genta u Belgiji sa 2:1.

Suprijaga je u devetom minutu doveo Kijevljane u vođstvo, Klajndest je izjednačio u finišu prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je De Penja u 79. minutu. Domaći su od 53. minuta igrali sa fudbalerom manje, zbog isključenja Bezusa koji je dobio dva žuta kartona.

Revanši su za šest dana, kada ćemo saznati ko će u grupnu fazu Lige šampiona.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
simke1987
Thursday, 24.09.2020
08:30

Ferencvaroš bolja ekipa,ali Molde igrao sa više zelje i srca, zaslužio je pobedu definitivno...Po meni nije im sviran čist penal,čak i posle Var-a...Dok je na drugoj strani, gostima sviran penal,blago rečeno smešan...