LŠ - Pepova istina, Ibrina nemoguća misija!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 21.04.2015.
14:45
Izvor: Sportske.net

Večeras na meniju dva mesta u polufinalu. Vladavina Pepa Gvardiole mogla bi da se posmatra na osnovu večerašnjeg meča. U Barseloni, Parižanima je potrebno čudo!

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Osnovno pitanje je može li Bajern da nadoknadi prednost "Zmajeva", biće teško ako prime gol, a odbrana ne deluje dobro u poslednje vreme.

Ishod neće uticati na sudbinu Pepa Gvardiole, on ima nameru da ostane do kraja ugovora, do leta 2016. ali je svestan da dupla kruna nije dovoljna.

"U klubu kakav je Bajern je samo osvajanje Lige šampiona" prihvatljivo, kaže Katalonac.

Mediji se nadaju da bi Arjen Roben mogao da se oporavi, ali bi to bilo čudo, nije trenirao juče. Bajern ima još povreda, nema Riberija, Dante će platiti ceh greškama, počinje Badštuber.

Nemačka javnost je uverena da mogu do polufinala, rezultat od 3:1 nije ubedljiv kako izgleda, recimo Čelsi je eliminisao Napoli kao i PSŽ a još veće prednost (0:2) protiv Milana je stigla Barselona.

Germany Soccer Bundesliga

Doduše, od 84 meča kada je gostujući tim izgubio prvu utakmicu sa 3:1, tek 19 puta, odnosno nešto više od petine slučaja su uspeli da prođu u naredno kolo.

Bajern je svojevremeno rasplakao Mateusa kada je prvi meč izgubio od Intera sa 2:0 kod kuće, ali je dobio 3:1 u Italiji i otišao dalje.

Portugal Soccer Champions League

Portugalci tvrde da ne strepe. Sve je u njihovim rukama, ovo je veliki izazov, bili su bolji tim, a Julen Lopetegi kaže da su spremni za sve varijante, čak da se oporave Roben i Riberi. Njegov tim će probati da postigne gol, ubeđeni su da će jedna lopta u mreži Nojera biti dovoljna.

U drugom meču stvari su predvidivije. Naime, Barselona ima velikih 3:1 iz Pariza, PSŽ će biti jači za Ibru i Veratija, ali će im biti potrebno čudo za polufinale.

"Bez obzira što smo gotovo eliminisani, nismo došli na ekskurziju ovde", rekao je Loran Blan.

Barsa neće ništa rizikovati, izvode najjači tim, Luis Enrike želi pobedu.

France Soccer Champions League

Garancija je Mesi, Katalonci veruju da niko ne može da zaustavi Argentinca kada je u ovakvoj formi. "Kamp Nou" se sprema za Ibru, dočekaće ga uvrede, ali teško da njega to može da povredi.

Orije i Mota će nedostajati Parižanina, kao i povređeni Tijago Silva. Mota je ranije bio član Barse, a umesto njega "Kules" će pozdraviti Maksvela koji je takođe bio igrač Katalonaca.

Ovo je za Barsu pokušaj da se domogne svoj 11. polufinala Lige šampiona. Biće zanimljivo videti i kako će igrati Verati koga je Luis Enrike sprečio da dođe u Romu, nije mu se svideo kao igrač.

Barsa je dva puta primila tri gola u poslednjih par godina na "Kamp Nou". Protiv Valensije 2014. i protiv Bajerna pre dve sezone. PSŽ će morati minimum da postigne tri gola ako želi bilo čemu da se nada u revanšu. Priznaćete, gotovo nemoguća misija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke