LŠ - Ovo je mogući rasplet, ko će u osminu finala?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.12.2016.
17:09
Izvor: Sportske.net

Večeras je na programu osam utakmica Lige šampiona, igra se u grupama A, B, C i D.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

U grupama Lige šampiona koje se igraju večeras (A, B, C i D) dosta toga je poznato, čak šest ekipa su već u narednoj fazi ovog takmičenja(PSŽ, Arsenal, Barselona, Mančester siti, Atletiko Madrid i Bajern iz Minhena). Ostala je nerešena situacija u grupi B gde su Benfika, Napoli i Bešiktaš kandidati za dva od tri mesta u osmini finala, ali ne zaboravite da će ostali klubovi juriti prvo mesto u grupi jer im to može doneti lakšeg protivnika u osmini finala. Ako lakši protivnik u ovoj fazi uopšte postoji.

U grupi A se sastaju PSŽ i Ludogorec, kao i Bazel i Arsenal. Ovde je sve poznato, PSŽ i Arsenal su u narednoj fazi, a ukoliko PSŽ savlada Ludogorec na svom terenu, onda će sigurno biti prvi u grupi i biće povlašćen u osmini finala, za razliku od Arsenala.

U grupi B je situacija najkomlikovanija. Benfika i Napoli imaju 8 bodova, Bešiktaš ima 7, s tim što se u poslednjem kolu sastaju Benfika-Napoli i Dinamo Kijev-Bešiktaš.

Bešiktaš ima jasnu računicu, pobeda ih vodi u narednu fazu, ali i nerešen rezultat uz poraz Napolija protiv kog imaju bolji međusobni skor. U slučaju nerešenog rezultata između Benfike i Napolija i pobede Bešiktaša, prolaze Benfika i Bešiktaš jer Benfika ima bolji međusobni skor sa Napolijem.

U grupi C se sve zna, Barselona je prva, Mančester siti je drugi, Menhengladbah će biti treći, a Seltik četvrti i tu nema nikakve dileme.

Večeras igraju Barselona-Gladbah i Siti-Seltik.

I u grupi D je sve poznato, Atletiko Madrid je prvi definitivno, Bajern je drugi, a ukoliko PSV pobedi Rostov, biće treći. U svakom drugom slučaju, Rostov će biti treći i plasiraće se u Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Il Faraone
Tuesday, 06.12.2016
19:14

Jel moze neko da mi kaže kako je to PSŽ pre Arsenala, kad imaju je medjusobnu gol razliku 3-3, a Arsenal ima i bolju ukupnu gol razliku???

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 06.12.2016
19:19

mozda se gleda go u gostima, u Francuskoj je bilo 1:1, u Engleskoj 2:2

avatar
RSBelgrade
Tuesday, 06.12.2016
19:23

Zato sto je PSZ dao 2 gola Arsenalu u gostima,bilo 2:2,a u Parizu 1:1 :)

avatar
NIKE
Tuesday, 06.12.2016
19:07

Znači Arsenal opet drugi, kladim se da će izvući Barcu, Monako ili Atletiko.

avatar
England
Tuesday, 06.12.2016
20:06

Bolje njih nego Real i Bayern.