LŠ, kval. - Veče u znaku Andrije Pavlovića, ispao Vlada Ivić

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.07.2019.
20:57
Izvor: Sportske.net

Završene prve tri večerašnje revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, srpski napadač briljirao u Nikoziji.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Dobili smo tako i prva tri putnika u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a to su kiparski APOEL, rumunski Kluž i škotski Seltik.

APOEL je i drugi put bio bolji od nikšićke Sutjeske, ovog puta na svom terenu, u Nikoziji, gde je slavio sa 3:0, a sva tri gola postigao je srpski napadač Andrija Pavlović.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog i Kopenhagena svoju golgetersku seriju započeo je u 13. minutu, kada je iskoristio nesporazum u odbrani gostiju i sa oko 14 metara poslao loptu pored istrčalog golmana Giljena - 1:0.

Dvanaest minuta kasnije je na asistenciju Al-Tamarija duplirao prednost APOEL-a, a konačnih 3:0 postavio je u 66. minutu meča. Podsetimo, prvi meč u Nikšiću je APOEL dobio sa 1:0.

Dodajmo još da su u ekipi APOEL-a večeras od prvog minuta nastupila još dvojica srpskih igrača - Vujadin Savić i Uroš Matić.

Škotski Seltik je večeras imao lagan posao u Estoniji protiv domaćeg Kaljua, s obzirom da je prvi meč u Glazgovu dobio sa 5:0. Večeras još dve lopte u mreži estonskog tima - Kulinits je u 10. minutu postigao autogol, a u nadoknadi vremena konačnih 0:2 postavio je Šved.

Za to vreme u Tel Avivu, rumunski Kluž je uspeo da izbori plasman u treće kolo, pošto je igrao nerešeno, 2:2 protiv domaćeg Makabija, koji sa klupe vodi naš Vladimir Ivić. Kluž je prvi meč dobio sa 1:0, što je na kraju i presudilo.

Blekmen je u 15. minutu doveo Makabi u vođstvo, ali su do poluvremena Kulio i Rondon preokrenuli rezultat. Početkom drugog poluvremena Koen je izjednačio na 2:2, imao je Ivićev tim vremena da ovaj meč do kraja učini mnogo neizvesnijim, ali su gosti iz Rumunije uspeli da zadrže rezultat koji ih je odveo dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke