LŠ (kval.) - Tadić briljirao, dobri rezultati za Ajaks, AEK i Dinamo Zagreb!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.08.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ništa još nije rešeno, ali su bliži plasmanu u Ligu šampiona ekipe Ajaksa, AEK-a i Dinama iz Zagreba.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

MOL Vidi, ekipa Marka Nikolića, danas nije uspela da se dobro provede na svom terenu protiv AEK-a. Na kraju je bilo 1:2 (0:1), a sve je začinio italijanski sudija Roki.

On je već u 23. minutu pokazao crveni karton Haštiju, igraču domaće ekipe, svima je izgledalo da je preterao sa tom odlukom i da kontakt nije bio tolikog intenziteta da se pokaže put u svlačionicu.

Često se Roki hvatao za džep, i naš Lazović nije dobro prošao, dobio je žuti karton zbog prigovora.

U 34. minutu gosti stižu do prednosti, nakon odbijene lopte Klonaridis uspeva da postigne gol za 0:1, a u 49. minutu već je bilo 0:2 kada je Bakasekas sjajnim udarcem savladao protivničkog golmana.

I gosti su završili meč sa desetoricom pošto je Bakasekas dobio crveni karton samo par minuta nakon gola koji je postigao, pa je tada sinula nada domaćinima koji su to iskoristili, ali ne u meri u kojoj su želeli.

 Danko Lazović se sjajnim potezom oslobađa čuvara u 68. minutu utakmice, vara i golmana za 1:2 čime je postavio konačan rezultat i dao kakvu-takvu nadu Mađarima da mogu do Lige šampiona.

AEK
EPA-EFE/TIBOR ILLYES

Ajaks predvođen Dušanom Tadićem je uspeo da savlada Dinamo iz Kijeva sa 3:1 na svom terenu danas. Srpski reprezentativac je briljirao, zabeležio gol i asistenciju, bio svakako igrač meča na današnjoj utakmici.

Već u 2. minutu domaći stižu do prednosti, nakon asistencije Tadića Van De Bek uspeva da savlada protivničkog golmana, da bi u 16. minutu Kedziora izjednačio na 1:1.

U 35. minutu Zijeh šutira sa distance, lopta se odbija i završava u mreži golmana Dinama, a samo osam minuta kasnije Dušan Tadić postavlja konačnih 3:1 na današnjem meču golom nakon asistencije Taljiafika sa leve strane.

U meču Jang Bojsa i Dinama iz Zagreba nije bilo pobednika, a gosti iz Hrvatske odlaze kući zadovoljniji jer su postigli taj gol koji su tražili pred ovaj meč.

Mbabu je doveo domaće u prednost već u 2. minutu, da bi Oršić nakon kontre doneo Dinamu veliku nadu da mogu u Ligu šampiona.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Wednesday, 22.08.2018
22:58

Ajax bi konacno mogao da napravi nesto u Evropi , napravili su odlucan spoj mladosti i iskustva . Huntelar klasa i sa 37 godina !