LŠ (kval.) - Dinamo Kijev u plej-ofu, čeka Belgijance ili Austrijance

Autor: Nikola Miloradović
utorak 15.09.2020.
20:55
Izvor: Sportske.net

Puleni Mirčee Lučeskua savladali holandskog predstavnika.

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaleri kijevskog Dinama slavili su na svom stadionu u ukrajinskoj prestonici protiv AZ Alkmara rezultatom 2:0 (0:0), te su tako izborili plasman u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prvom delu nije bilo izglednijih prilika, da bi Ukrajinci stigli do prednosti nakon samo četiri minuta igre u nastavku.

Bujalski je poslao loptu ka Rodrigesu, reprezentativac Luksemburga je bio sam pred golom rivala, te mu nije bilo teško da donese prednost ekipi Dinama.

Mogao je u 60. minutu Suprijaga da duplira prednost Kijevljana, ali je Bizot uspeo da interveniše nakon sjajnog solo-prodora ukrajinskog fudbalera.

AZ je pripretio u 74. minutu preko Idrisija, ali je njegov volej udarac sa velike udaljenost ipak završio preko gola rivala.

Sve je bilo jasno u 86. minutu, pukla je kontra Dinama, Kedziora je ubacio loptu sa desne strane, golman gostiju Bizot ju je zakačio, ali ju je poslao pravo na glavu Šarapenka, kojem nije bilo teško da poveća prednost domaćina za 2:0.

Samo tri minuta kasnije je AZ ipak mogao da uvede meč u neizvesnih završnicu, prvo je De Vit pogodio prečku, potom i Boadu, nije bilo promene rezultata.

Dinamo je izdržao i na kraju došao do trijumfa, sada u plej-ofu čeka boljeg iz duela Genta i bečkog Rapida.

Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke