LŠ - Još samo dve nepoznanice, ovako izgledaju šeširi pred osminu finala!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 10.12.2019.
23:34
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili još šest učesnika nokaut faze.

Epa/Salvatore di Nolfi
Epa/Salvatore di Nolfi

Povezane vesti

Liverpul je slavio protiv Salcburga na "Red Bul Areni" i obezbedio plasman u 1/8 finala sa prvog mesta u grupi, dok je Napoli pobedom od 4:0 protiv Genka overio drugo mesto.

Nakon toga je razrešena i dilema u grupi F, gde je Inter porazom od Barselone na "Meaci" zapečatio svoju sudbinu, Borusija je odradila svoj deo posla i slavila protiv praške Slavije kod kuće, te uz prvoplasiranu Barsu ide dalje.

Što se tiče grupe G, poraz Zenita u Lisabonu i dramatičan remi u Lionu odveli su francuski klub u nastavak takmičenja, ekipa Rudija Garsije ide sa drugog mesta u 1/8 finala, prvi je Lajpcig.

Jedno od većih iznenađenja pripredila je Valensija, pobedom u Amsterdamu, pa će sa prvog mesta grupe H u osminu finala, Čelsi je pobedom protiv Lila obezbedio drugo mesto.

Tako smo dobili i kompletiran prvi šešir (povlašćeni) pred žreb za nokaut fazu, u njemu se nalazi osam ekipa, sutra ćemo saznati i koje dve ekipe će popuniti šešir nepovlašćenih.

Za ta mesta se bore Atletiko Madrid (vs. Lokomotiva) i Bajer Leverkuzen (vs. Juventus), kao i Šahjor i Atalanta, koji će odmeriti snage u Ukrajini, dok šanse ima i Dinamo Zagreb, koji dočekuje prvaka Engleske.

Kada se sve sabere i oduzme, ovako izgledaju šeširi, podsetimo da se u drugoj fazi ne mogu sastati ekipe iz istih liga, kao ni ekipe koje su zajedno bile smeštene u grupi u prvoj fazi.

Povlašćeni


Pari sen Žermen
Bajern Minhen
Mančester siti
Juventus
Liverpul
Barselona
RB Lajpcig
Valensija


Nepovlašćeni

Real Madrid
Totenhem


Napoli
Borusija Dortmund
Lion
Čelsi

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 11.12.2019
04:57

Bice zestokih utakmica, derbi sa Realom ukoliko ne dobiju Lajpcig

avatar
Badr Hari
Wednesday, 11.12.2019
00:54

A već imamo i prvi par 1/8 finala: RB Lajpcig - Real Madrid.