LŠ - Hrabri Porto i VAR eliminisali Romu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.03.2019.
23:39
Izvor: Sportske.net

Portugalski predstavnik se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona. Na "Dragau" se igralo 120 minuta, a gol odluke pao je nakon asistencije VAR tehnologije.

Epa/Fernando Veludo
Epa/Fernando Veludo

Povezane vesti

Prvi ovosezonski dvomeč eliminacione faze Lige šampiona u kome nije bilo pobednika nakon 180 minuta igre odigrale su ekipe Porta i Rome.

Roma je prvu utakmicu dobila rezultatom 2:1, a kako je Porto u revanšu slavio istovetnim rezultatom četvrtfinalista se tražio u produžecima. Portugalski tim postigao je u drugom produžetku treći gol i sa ukupnih 4:3 prošao u četvrtfinale Lige šampiona!

Regularni deo susreta na stadionu "Dragao" pripao je domaćem timu. Porto je uspeo da anulira minus iz Rima u ranoj fazi utakmice, ali je posle primljenog gola morao da juri drugi pogodak što je na kraju i uspeo da uradi, pa je i revanš završen rezultatom 2:1 (1:1).

Pokazao je Porto tokom uvodnih 20 minuta da će večeras igrati agresivno i da će svim silama jurišati na gol Rome, a nakon nekoliko udaraca van okvira gola usledila je akcija za vodeći gol.

Musa Manega je asistirao, a kako ispred Tikinja Soareša nije bilo nikoga, Brazilcu je samo ostalo da postavi stopalo i sprovede loptu u nebranjenu mrežu!

Vodeći gol Porta pogledajte OVDE!

Znali su fudbaleri Rome da minimalni poraz nije opcija, pa su odmah nakon primljenog gola pokušali da uzvrate. Gosti nisu stvorili nijednu ozbiljnu priliku, ali su u 37. minutu stigli do izjednačenja i to iz penala.

Peroti je oboren u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Danijele De Rosi. Kapiten Rome poslao je loptu u donji desni ugao, a pre toga je Iker Kasiljas već krenuo na drugu stranu.

Pogodak De Rosija možete pogledati OVDE!

Do odlaska na odmor videli smo još jedan dobar pokušaj Porta i jednu od mnogih odličnih odbrana Robina Olsena. Pre odlaska u svlačionice teren je morao da napusti De Rosi, a njegovo mesto u timu zauzeo Lorenco Pelegrini.

Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćem sastavu. Porto je pored postignutog gola imao još nekoliko dobrih prilika da overi plasman u četvrtfinale, a najzaslužniji što je Roma izborila produžetak bio je Islanđanin Olsen.

U četvrtom minutu nastavka Tikinjo Soareš tukao je glavom, ali je lopta rikošetirala od trave i završila malo iznad prečke. Nedugo zatim agilni Manega nalazi prostor i kroz noge Manolasa uspeva da proturi loptu, ali Olsen vrhovima prstiju odbija u korner.

Sedmi minut nastavka upisan je kao momenat kada je Porto došao do drugog gola. Romina odbrana nije bila na visini zadatka posle kornera, Aleksandar Kolarov je malo zakasnio kod pravljenja ofsajd zamke i to je bilo dovoljno da Musa Manega iskoristi pukotinu i sprovede loptu u mrežu nemoćnog Olsena.

Drugi gol Porta pogledajte OVDE!

Kako je vreme odmicalo rasle su i tenzije. U jednom momentu u klinču su se našli Pepe i Edin Džeko, a obojica su "smirena" javnim opomenama koje im je pokazao sudija Čakir.

Završnicu regularnog toka susreta obeležila je pojačana ofanziva domaćih koji su preuzeli rizik i pokušali da reše pitanje prolaska u četvrtfinale u 180 minuta.

Roma je, sa druge strane, tek u samoj završnici zapretila preko Perotija koji je dobio poklon ali ga nije adekvatno iskoristio jer je šutirao daleko van okvira gola. Olsenu su u poslednjih 15 minuta upisane još dve odbrane, osle udaraca Braimija i Otavija.

Roma je imala sreće u 4. minutu prvog produžetka kada je Musa Manega tukao ka golu, a zatim je do 105. minuta bilo mirno.

Na startu drugog produžetka Roma je dočekala svoje šanse ali ih nije iskoristila. Za samo minut i po Edin Džeko je ušao u dve izuzetne prilike i oba puta bio nedovoljno precizan. U prvoj situaciji tukao je preko gola, u drugoj je sve uradio dobro ali je lob bio preslab pa je Pepe stigao loptu i izbacio je gotovo sa gol linije.

Kazna za promašaje stigla je nekoliko minuta kasnije. Centaršut sa desne strane u 114. minutu napala su dvojica igrača Porta i kada su svi mislili da nema opasnosti, usledila je reakcija arbitara iz VAR sobe koji su sugerisali da je Florenci vukao igrača domaćeg tima.

Čakir je pogledao snimak sporne situacije i vrlo brzo presudio u korist domaćeg tima. Turčin je drugi put na meču pokazao na belu tačku, s tim što je ovoga puta Porto dobio priliku da postigne "gol sa kreča".

Aleks Teles je preuzeo odgoornost, ostao miran i slično kao De Rosi osamdeset minuta ranije golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu - 3:1!

Treći gol Porta pogledajte OVDE!

U nadoknadi drugog produžetka dogodila se još jedna sporna situacija, ovoga puta u šesnaestercu Porta, ali Čakir nije želeo da gleda snimak pošto je očito dobio sugestiju Šimona Marčinjaka da je kontakt Manege i Šika bio nedovoljan da bi se sudio penal.

Porto je tako posle četiri godine uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, a tamo se posle četiri revanš utakmice nalaze još Mančester junajted, Ajaks i Totenhem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Thursday, 07.03.2019
08:28

Kakav lopovluk nocas ovo skoro nije vidjeno jos od utakmica Chelzi -Barselona i PSZ-Barselona naravno svi znamo ishode

avatar
Badr Hari
Thursday, 07.03.2019
23:45

Smejurija u odnosu na pljačke Real-PSG, Real-Juve, Real-Bayern, Real-Atletico itd. itd.

avatar
BlueBoy84
Saturday, 09.03.2019
12:05
avatar
Consigliere 1927
Thursday, 07.03.2019
03:06

Jel mi moramo i ove godine da ispadnemo na ovaj nacin? Kome smetamo toliko nije mi jasno. Sad imamo i VAR, a sudija nece da gleda. Pa dokle vise....... Bas sam razocaran, bas, bas... Florenci pravi glup potez iako je ovaj maestralno odglumio pad i sa sve nogama u nazad, ali opet da ne odes da pogledas bar na kameru da li je Sik sutnut ili ne je stvarno sramota... Vratice se sve, ima Boga. Daje Roma

avatar
Mirjevac
Thursday, 07.03.2019
02:20

Porto je zasluzio da ide dalje, ja nisam vido nikad losiju igru rome do veceras, oni dve veze nisu imali, lenji da trce i brzo gube loptu! Naj gori je i naj lenjsi za mene je bio Dzeko, i nas Kolarov se nije bas proslavio, ani trener nije obelio obraz sa sastavljanjem tima protiv brzih i upornih portugalaca! Svaka im cast zasluzili!

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 07.03.2019
15:34

Da li si gledao prvu utakmicu? Sta su zasluzili, iz nase greske su dali gol do tad nisu ni prisli golu... Mrzim kad ljudi napamet pricaju!

avatar
Consigliere 1927
Friday, 08.03.2019
00:42

Nije u redu da u 120 minutu sudija nema toliko dostojanstvo da prizna svoju greska i odgleda VAR. Penal je cist kao suza i niko ne garantuje da bi Roma dala gol, ali opet ispadamo iz LS na jedan neposten nacin!

avatar
Badr Hari
Thursday, 07.03.2019
23:19

Jel Roma bila bolja u prvoj utakmici? Jeste i dobili su je. Jel Porto bilo bolji u drugoj utakmici? Jeste i dobili su je. Egal. Jel Porto bio bolji u produžecima? Jeste, dobili su i Porto ide dalje. Šta tu nije u redu?

avatar
SuperFrank8
Thursday, 07.03.2019
01:23

Pravda je zadovoljena u obr utakmice, VAR je pun pogodak.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 07.03.2019
01:04

Pa i neka je Porto prosao,bivsi osvajac LS,LE svakako treba da prodje pored cirkuzanata iz Rima koji su u Evropi niko i nista,a ni u Italiji kada malo bolje sagledas

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 07.03.2019
15:35

Steta samo sto postajete standardan ucesnik LE pa necemo moci da vas pumpamo kao sto smo navikli!

avatar
Consigliere 1927
Friday, 08.03.2019
00:43

Celzi nije velik klub, istorija od 13 godina i 5 titula te ne cini velikim. Probudi se!

avatar
Marcos Alonso
Friday, 08.03.2019
00:02

A sve zaboravim dodati i poslednju cinjenicu,kad bi se sreli u knock out fazi bilo kog takmicenja Celsi bi nalupao Romu sa pola gasa poz

avatar
Marcos Alonso
Friday, 08.03.2019
00:02

To ti je klasicna prica,uvijek postoji poneki manji tim koji ne lezi velikom,Celsiju recimo ne leze Kristal Palas,Vest Brom (nekada) Vest Hem i Roma od tih malih timova

avatar
Marcos Alonso
Friday, 08.03.2019
00:01

Stavite karton sa natpisom igrali smo polufinale LS u trofej kabinet lol

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.03.2019
00:58

Da li ce Italija ostati bez predstavnika u LS?...a moguce je da englezi budu imali sva cetiri predstavnika mada to zavisi od liverpula jer siti racunam da je vec prosao...i nemci mogu da ostanu bez predstavnika

avatar
No rules
Thursday, 07.03.2019
00:52

Sudijska kradja i Dzekova neozbiljnost u produzecima skupo kostali Romu!

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 07.03.2019
00:46

Sto bi rekao Stevo Djubre trpaj mladu vucicu dok su joj noge u blatu. Upropasti ih Monci, umesto da nadogradi tim koji je napravio iskorak on rasproda sve sto je valjalo pa sve nanovo. Ne stvara se tako pobednicki tim, Roma nije zasluzila da bude filijala za vece klubove i masina za pravljenje para. Nece se sa svakim talentom ubosti.

avatar
Badr Hari
Thursday, 07.03.2019
00:44

Iz prve 4 utakmice prošle sve 4 ekipe koje su to i zaslužile. Godinama se to nije desilo, zahvaljujući pre svega pljačkama Reala. Neka se tako nastavi do kraja LŠ i svi srećni i zadovoljni... osim kikijevaca, goharda i drugara. :D

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.03.2019
00:56

Ako je po zasluzi onda ce i lion proci...

avatar
Badr Hari
Thursday, 07.03.2019
18:03

Za sada nisu zaslužili, štaviše zaslužili su da izgube prvu utakmicu. Ako u revanšu zasluže prolaz dalje nemam baš ništa protiv da gledamo Lion u četvrtfinalu.

avatar
Badr Hari
Thursday, 07.03.2019
18:03

Za sada nisu zaslužili, štaviše zaslužili su da izgube prvu utakmicu. Ako u revanšu zasluže prolaz dalje nemam baš ništa protiv da gledamo Lion u četvrtfinalu.

avatar
Fischer
Thursday, 07.03.2019
01:14

kako je to mutd zasluzio da prodje ako su bili gori u oba meca?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 07.03.2019
00:43

Gde su vam linkovi? Za sada moze da se kaze da su bila cetiri iznenadjenja.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 07.03.2019
00:59

Pa prolazak Totenhema nije bas iznenadjenje. Jeste iznenadjujuce sto je bilo ubedljivo al ne moze da se kaze da je Dortmund jaci tim. Po meni je kvalitet na strani Totenhema zbog odbrane,tu Dortmundu fali iskustva pre svega.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 07.03.2019
17:45

Tri svakako...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 07.03.2019
11:47

Dobro, onda tri.