LŠ (GRUPE E i G): Uspavanka na Bridžu, na Kamp Nou pet različitih strelaca i crveni pred Juve!

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.10.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Pukla petarda na Kamp Nou, dok su u Londonu "postili".

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Barselona je kao domaćin razbila Ferencvaroš rezultatom 5:1, dok su Čelsi i Sevilja neočekivano razočarali - 0:0. Ren je na svom debiju u LŠ uzeo bod protiv Krasnodara - 1:1. Ranije danas u grupi G, Juve je slavio u Kijevu - 0:2.

Treba istaći jednu zanimljivost - za Barsu su golove dali pet različitih ofanzivaca - Mesi, Fati i Kutinjo iz prve postave, i Pedri i Dembele po ulasku u drugom delu igre. Ipak, loša vest je što će Đerar Pike zbog crvenog kartona propustiti gostovanje Juventusu.

U drugoj grupi nije bilo toliko uzbudljivo, pošto su Čelsi i Sevilja razočarali "praznim puškama", a nerešno je bilo i na meču Ren - Krasnodar.

Grupa G:

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)
Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)

Barselona je na papiru imala lakog rivala, ali ko prati Katalonce, zna da takvi ne postoje čak i ako do Lige šampiona dođu preko sva četiri kola kvalifilacija kao što je Ferencvaroš.

Mađari su bili veoma opasni u prvom delu igre, postigli su čak i pogodak, koji je poništen zbog ofsajda, da bi u Silva Isael u 20. minutu zatresao prečku iz neposredne blizine.

Kazna je usledila u 27. minutu, Mesi je očigledno shvatio da opet mora sve sam, uzeo je loptu na desnom boku, nanizao nekoliko čuvara i iznudio penal koji je potom i sam realizovao za 1:0.

Barsu je tek vodeći gol prodrmao, usledila je odlična šansa za Fatija, koga je u 36. minutu Trinkao proigrao, ali je golman gostiju odbranio nogama.

Ipak, do odlaska na odmor, Fati je iskoristio lepu asistenciju Frenkija de Jonga i pogodio za 2:0.

Treba istaći da je i Fransisko Trinkao imao stotopostotnu šansu i da je bio daleko opasniji na desnom boku od Antoana Grizmana.

Baner

U drugom delu igre, Barsa je sve rešila divnom akcijom u 52. minutu, Mesi do Fatija, a ovaj fenomenalno petom do Kutinja koji pogađa prvi ugao - 3:0.

Utisak solidne Barsine utakmice pokvario je Đerar Pike koji je 20 minuta pre kraja nepotrebno napravio penal i zaradio crveni karton zbog kog će propustiti teško gostovanje Juventusu naredne srede.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Karatin za 3:1.

Ronald Kuman je momentalno reagovao izmenama, Arauho je ušao umesto Kutinja i prilazi su zatvoreni. Ušli su i Dembele i Pedri, koji su u 82. minutu stavili tačku na meč. Dembele je konačno probio i pokazao svoj najveći trik, vratio povratnu, a Pedri postigao svoj prvenac.

Dembele je uspeo i da se upiše u strelce, pošto mu je u 90. minutu ostavio loptu kao na tacni za konačnih 5:1.

Baner


Grupa E:

Čelsi - Sevilja 0:0 (0:0)
Ren - Krasnodar 1:1 (0:0)

U ovoj grupi bilo je najmanje zanimljivo posle prvih 45 minuta, pošto je ona jedina na kojoj nije bilo pogodaka na odlasku na odmor.

Derbi je svakako bio u Londonu gde je Čelsi ugostio Sevilju, u najavi ovde se očekivala goleada, ali je na terenu bila drugačija priča. U prvih 45 minuta, po jedna dobra prilika na obe strane, u 19. je naš Nemanja Gudelj imao odličnu šansu, ali je njegov udarac zaustavio sjajni golman Mendi.

Čelsi je svoju priliku imao preko Tima Vernera u 31. minutu, ali se nešto lakšom intervencijom istakao i Bono.

Pošto se ništa značajno nije promenilo ni posle sat vremena igre, Lampard je uveo Zijeha umesto Maunta na jednoj, a Lopetegi Olivera Toresa umesto Susa na drugoj strani.

Potom je Čilvel uputio opasan udarac, ali se istakao opet golman Bono, a Sevilja je uzvratila preko Đoana Đordana, koji je bio zamalo neprecizan.

Do kraja nismo videli golove, niti značajnije prilike, pa će i Čelsi i Sevilja morati da se pomuče u narednim kolima da obezbede plasman u narednu rundu.

Baner

Ren je kao debitant u LŠ ugostio Krasnodar i poveo je tek u 56. minutu golom Gurisija iz penala.

Ipak, prednost Francuza trajala je samo tri minuta, pošto je u 59. Ramirez pogodio za 1:1.

Ren je bio bolji rival, imao je čak 20 prilika za gol, sam bog zna kako nisu pobedili, ali su Rusi imali sreće i osvojili su veliki bod.

Tragičar je bio upravo napadač Rena i strelac prvog gola koji je imao još dve odlične prilike pri rezultatu 1:1, jednu od njih u poslednjim sekundama kada je bio za malo neprecizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 20.10.2020
23:09

Celzi u skoro najacem sastavu po meni je samo greska sto Ziyech i Kovacic nisu od starta igrali umjesto Jorginha i Lampardovog miljenika Mounta.Jako tanko znaci znam da je Sevilla dobar jak tim ali nekako smo ujednaceni bili kao da smo sa Bayernom igrali ,Juventusom,Liverpulom ili Barcelonom totalno neshvatljivo.Junajted sa losijom ekipom dobija PSG a Celzi ravnopravan sa Seviljom kod kuce.Ovaj tim Celzija je projektovan da se nosi sa najacim i da osvaja trofeje ja znam prvi kao navijac Celzija da im je ovo prva sezona da zajedno igraju ovi novi svi koji su dosli ali ne izgleda mi ovo obecavajuce sa Lampardom nekako mnogo kvalitetan tim koji Celzi ima ne pokazuje bar dio snage i potencijala koji posjeduje.

avatar
LUZERPOOOL
Tuesday, 20.10.2020
23:07

Jel Celzi poceo utakmicu? Da vidimo 250 miliona utrosenih za jedan prelazni rok.

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 21.10.2020
10:18

Malo pretjerujete sa tim novcem sto je Celzi ulozio nije kupovao 2 prelazna roka a prodavao je neke igrace po dobroj cjeni kao sto su Morata i Hazard tako da je bilo za ocekivat da i Celzi kupuje kao i drugi klubovi.To sto su veci broj fudbalera doveli doveli su zato sto ekipi potrebna bila restauracija i osvjezenje .Po vasoj prici ispade samo Celzi kupuje a ne drugi.Ne zaboravi da neki klubov po toj cjeni dovedu samo 2 igraca a Celzi je doveo pola tima.

avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 23.10.2020
15:07

Da li ce se snaci dovedeni igraci vrijeme ce pokazati igrom nisam ni ja zadovoljan ali alibi Lamparda je vjerovatno sto je tim tek formiran i tesko je ocekivat da odmah budu uigrani.Ako budu slabi rezultati svakako da mnogi treneri ce cekati u redu da preuzmu ovaj tim koji ima potencijal da ide do kraja u svakome takmicenju.

avatar
LUZERPOOOL
Thursday, 22.10.2020
19:27

Problem je sto nikakva igra, rezultati uzas. i vise od pola njih dovedenih se nece snaci u Pl.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 20.10.2020
23:06

Dosadna utakmica i jedni i drugi se bojali napasti. Nadam se da ce sledece kolo biti nesto interesantnije.

avatar
Aleksandar Kosic
Tuesday, 20.10.2020
23:04

Nazalost tesko ce Barsa na kraj izlaziti s tezim protivnicima.

avatar
P. S.
Tuesday, 20.10.2020
23:00

Da sam video samo rezultat morao bih da pomislim kako je igra Barse bila barem duplo bolja od onoga što smo gledali. Činjenicu da je Ferencvaroš zalutao u LŠ Barsa je iskoristla da minimizira zalaganje, a sve preko plana za minimalnu pobedu je ostvareno najviše zahvaljujući Ferencvarošu. Kada neko 100 godina igra fudbal i na 3:0 uradi ono što je uradio Pique onda je to nemoguće iskomenarisati bez neke uvrede, tako da ću se uzdržati od komentara.

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 20.10.2020
22:58

kakav Coutinho,Fati,Pedri i ostali panjevi. da nema mog idola Messija da pogodi ovako genijalno sa bele tacke nista od 3 boda. :D

avatar
The KING (return)
Tuesday, 20.10.2020
22:58

Da sam na mestu Abramovica ne da bi urcio sutra ujutru otkaz Lampardu, za ovo bi mu dao 5.god zabrane ulaska na Stamford Bridz, ovakvu hulju od coveka nisam video, sad znam zasto ga nikad nisam preterano voleo i ako je bio velik fudbaler, uvek mu je bio smrda od coveka, faca ne laze nikad.

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 20.10.2020
22:58

Hahahahaha dunster lampard ne sme da napadne, bitnije mu je da sacuva mrezu nego da uzme tri boda, kako ima da ih nakantamo za vikend, ima roman da pocne da mu trazi zamenu

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 20.10.2020
22:56

kakva majstorija mog idola Messija sa bele tacke kojom je doneo pobedu u tesnoj utakmici protiv mocnog Ferencvarosa. :D