LŠ (GRUPE A i D) - I pobeda i nova briga za Liverpul, preokreti u Madridu, Tadić i Ajaks iskusili ''najopasniji rezultat''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.10.2020.
22:56
Izvor: Sportske.net

Liverpul ima maksimalan učinak, ali nova povreda donosi veliku brigu Jirgenu Klopu. Tadić strelac za Ajaks, ali ništa od prve pobede. Žoao Feliks doneo bodove Atletiku.

Beta/Peter Powell/Pool via AP
Beta/Peter Powell/Pool via AP

Povezane vesti

Grupa A

Atletiko Madrid - Salcburg 3:2

Tabela: Bajern 6, Atletiko 3, Lokomotiva 1, Salcburg 1.

Posle odlične utakmice u Moskvi i sjajnog otopra koji je Lokomotiva Marka Nikolića pružila najboljoj ekipi u Evropi, minhenskom Bajernu, večeras je odigrana i druga utakmica drugog kola Grupe A Lige šampiona, u kojoj je Atletiko u Madridu savladao Salcburg sa 3:2.

Markos Ljorente je u 29. minutu doveo Madriđane u vođstvo, a gosti su uzvratili lepim golom Soboslaja jedanaest minuta kasnije.

Početkom drugog poluvremena najava iznenađenja, Beriša je doneo preokret ekipi Salcburga, ali je bilo dovoljno vremena da Atletiko uzvrati,. što se i dogodilo.

-
Baner

Grupa D

Liverpul - Midtjiland 2:0
Atalanta - Ajaks 2:2

Tabela: Liverpul 6, Atalanta 4, Ajaks 1, Midtjiland 0.

Liverpul je upisao i drugu pobedu u dva odigrana kola, ali Jirgen Klop posle meča sa Midtjilandom ima jednu veliku brigu više. Naime, tokom prvog poluvremena, na povredu se požalio Fabinjo koji nije mogao da nastavi meč, a sve ovo dobija dodatno na težini ako se ima u vidu da je Fabinjo na poziciji štopera zamenio povređenog Van Dajka.

Za sada je neizvesno koliko će dugo Fabinjo pauzirati, a večeras ga je zamenio 19-godišnji Ris Vilijams kome je ovo bio debitantski nastup u Ligi šampiona.

Jiegen Klop je večeras u prvom poluvremenu poštedeo napora svoje najveće adute u ofanzivi - Firmina, Manea i Salaha, a njihove alternative su u tom delu igre bile prilično bezopasne.

Nije Liverpul briljirao ni u nastavku, ali je stigao do vodećeg gola u 55. minutu. Bila je to lepa, brza, jednostavna akcija koju je započeo Aleksander-Arnold sa desne strane, odlično je na ulasku u kazneni propstor sarađivao sa Šaćirijem, a na kraju asistirao za Dioga Žotu, koji sa četiri-pet metara rutinski šalje loptu u nebranjenu mrežu - 1:0.

Midtjiland je imao stopostotnu šansu za izjednačenje u 89. minutu, kada se Drejer majstorski oslobodio Gomeza, a onda iz veoma izgledne pozicije iskosa sa desne strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Liverpul je ekspresno kaznio ovaj promašaj. Salah je pobegao Paulinjo, ovaj ga obara u kaznenom prostoru i ''Redsi'' su iznudili jedanaesterac. Salah je i izveo najstrožu kaznu, precizno, za potvrdu trijumfa - 2:0.
-
Baner

Za to vreme, snage su u Bergamu odmerile ekipe Atalante i Ajaksa, svakoj je pripalo po poluvreme, na kraju 2:2.

Ajaks je poveo posle pola sata igre. Gosens je u svom kaznenom prostoru nesmotreno reagovao u duelu sa Traoreom, pa je sudija Skomina pokazao na belu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je naš Dušan Tadić.

Osam minuta kasnije, ''Kopljanici'' su duplirali svoju prednost. Neres je delovao po levoj strani, odlično je centrirao za Lasinu Traorea, koji iz dva pokušaja uspeva da ugura loptu u mrežu - 0:2.

Činilo se da Atalanta nema rešenje za igru Ajaksa, koji je prošlog vikenda sa 13:0 savladao VV Venlo, ali u nastavku druga slika na terenu, zahvaljujući Duvanu Zapati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Wednesday, 28.10.2020
08:49

Atalanta nastavlja da oduševljava, jedno veeeliko bravo ! Mnogo simpatičan tim, sigurno igraju Evropu na proleće , pitanje je samo u kom formatu, voleo bi to da bude LŠ.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 28.10.2020
00:31

Atalanta - Ajax , merak

avatar
Red blood
Wednesday, 28.10.2020
00:18

Nadam se da Klop na Akademiji ima dosta stopera.
Izgleda da ce mu trebati svaki od njih..

avatar
_mladen_
Wednesday, 28.10.2020
00:09

Samo je još falila povreda Fabinja, u Januaru moraju dovesti nekoga i to da bude štoper za prvi tim, a ne neka zakrpa. Sve u svemu odrađen posao sa očajnom ekipom, malo mi žao Minamina jer dobija uvek šansu sa rezervnim timom. Nikako da ga pusti sa Maneom i Salahom da ogra ali šta je tu je. Đzota opet dobar i po desnoj strani ne toliko, koliko mu odgovara leva. Tri boda su najbitnija, sad je najbitnije ppbeđivati, nije bitno kako.

avatar
Delgado
Wednesday, 28.10.2020
00:04

Igra katastrofa minamino nije ni za 3 englesku ligu origi katastrofa isto.Nekako smo se provukli al sad krece tezak period i lose nam se pise

avatar
xman
Wednesday, 28.10.2020
00:03

Jedini plus je novi gol Jote, momak koristi svaku priliku. Igru i novu povredu ne bih da komentarisem